Imorgon gäller det!

Idag har varit en riktigt bra dag! Vi började med hip hop på dansen och fortsatte på koreografin vi fick igår. Jättekul verkligen med en annan stil och även om jag inte känner mig så hemma så är det skitkul att försöka och hitta rätt känsla. Sen hade jag sånglektion och Stefan pressade mig till värsta hårdrocksskriken! Haha inte riktigt vad jag är van vid, men haha shit vad grym man kände sig när det satt och jag var nästan lika fysiskt trött som efter dansen! Efter lunch hade vi dramalektion, där temat var trygghet. Vi skulle leda runt varandra när den ena blundade och sen skulle man stå i mitten av en ring och blunda och falla så att de runt om tog emot en. Och till slut skulle man blunda och så skulle någon komma och ta på en och förmedla en känsla, vi körde bara med snälla känslor så det var riktigt mysigt! Haha låter kanske lite skumt, men så kan det vara! Sen var det bara TP kvar. Vi finjusterade manuset och satte applådtacket.

Nu är det snart rep för modevisningen och sen blir det genrep med teaterproduktionen som ska visas upp imorgon! Äntligen! Vi har satt ihop den helt själva och jobbat med den i 6 veckor så shit vad konstigt det kommer vara efter imorgon när det bara är slut helt plötsligt!

Men konstigt nog känner jag mig sjukt mycket piggare idag, när det åter var tidig morgon som gällde, än igår när jag kunde sova till halv 10 och bara hade två lektioner. Förstår inte riktigt hur det hänger ihop..?



Sovmorgon

Sovmorgon idag, börjar inte förrän kl 13:00! Sååå skönt! Hur mycket jag än gillar och trivs med min utbildning, så kan jag inte förneka att några timmars extra sömn mitt i veckan alltid är välkomna!

Veckan har redan varit helt fullspäckad! I måndags var det ju TP-rep från kvart i 7 på morgonen och sen spelade vi för Rikard på kvällen för att få respons. Det gick riktigt bra, men så klart var det en del saker vi skulle fixa till, vilket vi jobbade med igår. Igår var det bl a mickteknik, där jag körde Bleeding Love och vi fick både ljus och spot på oss och blev filmade. Det ver verkligen jättekul, jag kände att jag kunde spela ut mer när man inte såg publiken för allt ljus! Sången var dock inte perfekt, det lät mycket bättre när jag övade, men men känslan var riktigt bra och det var kul! Efter skolan repade vi till modevisningen vi ska vara med i nästa helg. Jag ska gå för Jenssens och Esprit. Vi kommer öppna hela visningen och presentera Josefine Crafoord, som ska vara konfrencier, lite ballt! Sen blev det som sagt några timmars TP, så var inte hemma förrän fram emot halv 11.

Idag är det varken TP eller moderep, det får pausa tills imorgon, så jag får passa på att träna lite individuella grejer, som min poplåt Weak till exempel! Och vi ska ha hip hop på dansen, det ser jag fram emot!

Taggar inför veckan

Idag har jag och Lisa varit effektiva minsann! Vi har lagat en massa matlådor och städat hela lägenheten och tvättat! Sen tog jag en långpromenad med telefonen vid örat för att ha ett långt och härligt samtal med Sandra, som kom hem från Italien igår! Satte mig i hopptornet nere vid sjön och så babblade vi på! Känns skönt att ha henne hemma i Sverige igen, även om det fortfarande är några timmar ifrån! Sen har det blivit lite mickteknik (Bleeding Love, har filmat så jag kanske lägger upp någon dag) och MuKu i skolan ikväll.

Igår var det klassfest hos Linnea för oss M1:or som var kvar här över helgen. Det gick väl inte direkt vilt till men kul var det i alla fall!

Imorgon blir det till att gå upp med tuppen, min TP-grupp ska samlas och repa i skolan 06:45! Wihooo! Haha den här veckan kommer ju bli mördarveckan! Sista veckan i grundkursen, TP-redovisning på fre, lär ju innebära en del rep! Träning inför modevisningen vi ska vara med i två kvällar denna veckan! Dessutom de vanliga läxorna och uppgifterna! Det är ju trevligt att man blir mördad med roliga saker åtminstone.. ;)


MKC 2010

Är ensam hemma i lägenheten nu, för Lisa åkte iväg till Kristianstad för lite shopping. Kände att jag har maaassor att göra så jag stannar hemma och övar och fixar lite av varje!

Igår var det Viktor och Folkes efterlängtade Mario Kart Championship 2010. Riktigt seriösa grejer vill jag lova! Vi började med att skåla i champagne och sen höll The Hosts ett mycket väl inövat invigningstal. Jag var faktiskt mycket mycket nära att ta mig till slutspel, men efter en extremt jämn duell med Kajsa slutade jag på en hedrande 7:e plats. Inte alls oväntat stod värdarna själva som etta ochh tvåa, men min roommate Lisa knep tredjeplatsen och vann en mycket fin liten skateboard som vi nu alla förväntar oss att hon ska ta sig till skolan på varje morgon!

Kvällen bjöd även på Idol och en massa galna lekar och härliga skratt!


Dagens skratt

Jag - Asså jag bor i en liiiiiiiiten liten håla, bara 2600 invånare

PajalaI min by är vi 29 pers




DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!!! HAHAHAHAAH

Slutet på grundkursen

Inte mycket tid till att blogga dessa dagar! Igår hade vi dejt med TP-gruppen hemma hos Madde och Jenny, för att lära känna varandra bättre och sen tränade vi i skolan fram till halv 12.. Idag har det vari lite lugnare dock! Vi börjar se ljuset med TP:n, bara en vecka kvar tills redovisning imorgon och bara 4 dagar kvar tills publikrep! Shiiiit! Men det känns bra, jag börjar känna mig riktigt hemma i min karaktär.

Har lite problem med vad jag ska köra på micktekniken nästa vecka. Man får välja precis vad man vill, antingen något av det man gjort tidigare eller något helt nytt så kommer vi filma det. Jag är lite inne på Bleeding Love faktiskt! Har märkt att texten på den passar sjukt bra in på mig, eller ja inte riktigt men vissa rader är klockrena liksom! Men har lite beslutsångest så får se till att bestämma mig illa kvickt!

Helt sjukt att det bara är en ynka vecka kvar av våran 6 veckor långa grundkurs nu! Bara en mickteknik kvar och bara en röst & tallektion och som sagt sjuuukt lite kvar innan TP-redovisningen, som hela tiden har kännts jättelångt fram!

Detta året kommer ju flyga fram!

You're the one that I want

Låång dag! Innanför skolans dörran från 8:00-21:00. Föst hade vi redovisning av våra jazzlåtar. Jag tyckte det gick rätt bra, men tydligen måste 90 % av oss höja oss ett snäpp, så jag gissar att det gäller att ligga i.. ;) Sen hade vi dans och där fick vi desto mer beröm! (Tydligen var det tvärtom för den andra gruppen, Jonna skällde på dem på dansen, medans de fick beröm för sången) Efter lunch hade vi TP och gick i genom några scener och sen på draman fick vi ställa massa frågor till Helena och sen även varandra, för att lära känna varandra bättre.

Efter skolan tränade min körgrupp, vi ska redovisa nästa måndag. Vi tänkte köra Down in the river to pray och jag tycker personligen att vi har lagt upp den ganska bra, lite annorlunda sådär! Sen tränade jag och Pontus på våran duett och satte den sista touchen på det hela! Så imorgon är det jag som kommer till skolan som Sandy! Kommer bli riktigt kul och om vi sätter det så bra som nu på slutet kan det bli riktigt grymt! Sen körde vi ett genomdrag av hela våran TP för första gången. Nästa steg är att alla lär sig sina repliker, för känslan är rätt så bra, bara det att man står med näsan i manus eller ber om text varannan replik.

Effektiv dag med andra ord, men det känns jäkligt bra, det är ju därför man är här liksom, för att ta vara på tiden, träna och utvecklas. 



Redan tillbaka!

Jag är redan tillbaka här i Bjärnum och har precis tränat lite sång, dvs vrålat Weak as I am, am I too much for you, så att varenda granne som är hemma måste tro att någon blir långsamt mördad här eller nåt sånt!

Vi hade det jättekul igår! Först var vi hos Jossan några timmar och sen belv det utgång på Ester. Tyvärr var det faktiskt inte så mycket folk ute, känns som det inte går så bra för ställena i Kba nu för tiden? Men så kuuul att träffa vännerna! :D








Party i Kba ikväll!

Ska hem till Kungsbacka ikväll för att fira Jossan som fyllde år igår! Ska bli skitkul!!! Men ska tillbaka hit ner redan imorgon eftersom det är så mycket att göra, ska till exempel träna teaterscener på söndag så det kan jag inte missa! Den här veckan har verkligen varit den tyngsta, både känslomässigt och rent praktiskt hur mycket vi har haft att göra!

Idag hade vi först kör där vi skulle sjunga i trekörer. Vi hade ingen kille i våran grupp, så jag fick ta killstämman, men det har jag inget emot! Vi hade det redigt stressigt i min grupp, för vi skulle sjunga upp för Malin först, och jag var den duktigaste pianisten i gruppen, så jag fick vara den som lärde ut stämmorna, och känner inte riktigt att jag är en hejare på det :P haha men vi satte det i alla fall, men Malin tyckte vi sjöng alldeles för mesigt eftersom det var en rocklåt. Och det är jag verkligen beredd att hålla med om! 

Andra och sista lektionen var dans. Där hade jag samtal med Jonna. Hon sa att hon hade blivit jätteglad för att jag kom in precis i sista stund, så att det blev en till dansare :) Sen sa hon saker som jag var ganska medveten om sedan tidigare, att jag ska jobba för att få mjukare armar, förlänga mina ben och inte dra ihop lårmusklerna och gärna göra lite extra sit-ups så att jag har lättare att hålla taget i magen. Vi fick också kolla på de danserna vi filmade in och det var kul. Min grupp fick en massa beröm för att vi var så synkade!

Nu sitter jag och väntar på pappa, han kommer snart och då ska vi hämta upp Rebecka i Markaryd och sen bär det av hemåt!


Grattis Jossan!


Hur fan övar man?

Idag började vi med en diskusssion som vår lärare döpte tlil "Hur fan övar man?" där vi skrev upp massa tips på hur man mest effektivt övar sång. Sen tränade jag och min Danny aka Pontus vidare på våran duett. Sen hade vi dans och vi körde vidare på en modern dans som handlar om att man missar ett tåg. Igår filmade vi in de danserna vi har gjort hittills och de ska vi kolla på på lektionen imorgon. Dessutom ska vi ha korta utvecklingssamtal om hur det har gått så här långt och vad man ska tänka på och sånt! Efter lunch satte vi slutscenen i våran teaterproduktion. Tror att den kan bli riktigt stark och gripande, hoppas på det i alla fall! Jag fick vara riktigt arg och verkligen skrika, det var ganska jobbigt faktiskt, men utvecklande! Sen hade vi drama sist och då jobbade vi med undertexter. Hur man kunde säga samma sak på olika sätt för att mena olika saker.

Efter skolan var både jag och Lisa ganska off. Så vi bestämde oss för att gå på en härlig kvällspromenad för att få lite nytt syre. Man är ju i skolan heeeela dagarna, någon dag var Lisa där mellan 9 på morgonen och 9 på kvällen. Man får tänka lite på att ta lite luft och göra annat emellanåt!

Nu har vi kollat Idol och ska väl snart sova!

Känslofylld start på dagen..

Den här dagen fick lite oväntat en lite känslofylld början, när vi skulle redovisa våra interpretationsuppgifter. Det slutade med att hela gruppen satt och storgrät, för att man blev så berörd av den som läste. Det verkar som att även de andra grupperna hade ungefär samma stämning, för de flesta kom ut från lektionen lite röda i ögonen och rosiga om kinderna! Sen hade vi TP och vi är ganska klara med första scenen så det är på rätt väg. På baletten körde vi helt nya övningar, som var ganska mycket svårare, men det är ju bara kul med lite att jobba på, tror dock inte att jag kommer komma ihåg så mycket av dem så att jag kan träna.. Sist hade vi mickteknik, man skulle sjunga musikallåtar och jag gjorde Good Morning Baltimore från Hairspray. Det gick bra, förutom att sluttonen fuckade upp totalt! Men jag fick höra att det var mitt bästa framträdande hittills och att jag jobbade bra med ansiktet så det var kul! Till nästa vecka ska vi träna in duetter. Jag och Pontus ska sjunga The One That I Want från Grease, kommer nog bli grymt, men kan inte säga att den ligger bekvämt för någon av oss så vi får kämpa!

Soffan på plats!

Då var jag back in Bjärnum again! Denna gång med en soffa och lite annat smått och gott att piffa till lägenheten med! Har verkligen tur som känner så snälla folk som kan hjälpa mig! TACK! Nu tycker jag allt att det ser riktigt bebott ut här, behövs bara gardiner, kanske någon mer lampa och några tavlor för att det ska vara perfekt!


Mary i Västerbottens Folkblad

"Mariette Hansson har efter Idol kunnat leva på sin musik och har rest land och rike runt på olika spelningar.
– Jag har anhängare som följer mig och har fått en hängiven publik."




Yees, hängivna anhängare som följer henne var ordet! :)

 


Konfirmation

Igår blev det myskväll med Idol och Pirates med Dallan! Så kul att ses efter de här veckorna, det blir ju en del att prata om! De har varit på Greklandsresa nu, som jag rätt så avundsjuk fick höra en del om! :)

Idag var jag på Linda och Max konfirmation. Så fina och duktiga var de! Kände igen de flesta sångerna från våran egen konfirmation för fem år sedan så det blev lite nostalgi. Passade även på att öva min talteknik och läsa med riktigt ordentligt i trosbekännelsen! Haha det gäller att utnyttja tillfällena att träna! Sen blev det massa god mat och tårta och rätt vad det var hade jag även fixat en soffa till våran lägenhet, så den ska vi förhoppningsvis transportera ner imorgon!


Sk8er Boi


Ett år sedan!

Exakt ett år sedan jag såg den här tjejen på TV för första gången idag! Mycket mycket har hänt sedan dess och jag är så tacksam för allt fint jag har fått vara med om och alla nya vänner jag har träffat! Mariette är guld!


Hur lyckas man?

Jag dööööööööööööör! Hur smart är man om man bokar flygbiljetter till Stockholm på fredagen, men idolbiljetter i Göteborg samma kväll??? Hahahahahahahahaha allt som verkade tajmat och klart in i minsta detalj, men nähä :P Ska bli spännande att se hur vi löser detta..... To be continued!

Direkt från Bjärnum till huvudroll?

Idag hade vi MuKu hela förmiddagen och såg bl a en film om svenska uppsättningen av Miss Saigon. Det visade sig att hon som hade huvudrollen kom direkt från Bjärnum, så det kändes helt sjukt, typ som att någon av oss i klassen skulle få en sådan roll efter detta året! Det var så att man fick gåshud när Helena berättade det!

Efter lunch var det drama, men efter halva var jag tvungen att gå ifrån för att ha sånglektion. Stefan, som jag egentligen har, fick en bebis igår, så därför var det vikarie och hon var jättebra! Jag tränade på min jazzlåt och fick prova att sjunga den både förälskad, arg och full. (Känns som något tema här att jag ska spela full, kanske en pik att jag behöver slappna av mer?)

Sista lektionen var dans och vi började dansa 4 och fyra för klassen, för att träna på att få kritik. Jag hann inte idag så jag vet vad som väntar imorgon! Ser fram emot det!

Efter skolan läste vi igenom hela TP-manuset och det känns riktigt bra! Nästa vecka ska vi börja träna på riktigt!

Kollade Idol även ikväll och jag tycker det har varit många bra hittills i år! Bl a tjejen från Angered som Bagge sökte upp på hennes skola och även hon finska som hade jättecool stil!

Kan också passa på att berätta att flyg och biljetter till Stockholm är bokade och betalda!!! Yeah!

Bra dag!

Idag har det mesta gått min väg!!! Riktigt nice! Vi började dagen med Röst & Tal, ganska rolig lektion fär jag bl a fick prova på att läsa en Astrid Lindgren-saga och spela aspackad. Sen var det TP och vi blev klara med hela manuset och ska läsa igenom allt tillsammans i gruppen imorgon. Efter lunch hade vi balett och det gick hyfsat, fast jag tror seriöst det är något fel på min vänstra höft, att jag har överansträngt den eller fått någon kramp eller något! Får se hur det känns att dansa imorgon! Sista lektionen var mickteknik, där jag körde Sk8er Boi av Avril Lavigne och jag fick verkligen det bästa berömet jag hade kunnat tänka mig av Malin, sångläraren. Jag vet ju att jag är den sista reserven som kom in här och känner kanske ibland att det betyder att jag ligger lite efter alla andra, men efter att jag hade gjort min låt sa Malin "Shit vilken tur att vi fick Eva och inte den där andra tjejen som egentligen skull gått här!" Snacka om att det var precis vad jag behövde höra! :D:D:D:D:D Jag fick jättebra respons och det kändes bra, för jag har lagt ner väldigt mycket tid på att träna!

Efter skolan planerade jag och 5 till från klassen en Sthlms-resa i december, där vi ska och kolla på Idol-finalen och We will rock you! Kommer bli gryyymt!!!!!

Nu ikväll var Anna här och vi kollade på Idol tillsammans. Tvekar ju skarpt på att något kommer kunna matcha förra säsongen alltså, när en viss Halmstadsbrud sjöng sig rätt in i hjärtat på mig, men kan vara kul att kolla i alla fall!

Det har varit en bra dag helt enkelt!


Visredovisning

Idag var våran danslärare Jonna sjuk, så vi fick ha drama på morgonen istället. Det kanske var tur för mig, för min a höftböjare strejkar fortfarande! Vi gick igenom dramaturgi och hur man bygger upp ett manus, vilket vi har nytta av i våra TP-grupper. Sen hade vi redovisning i halvklass av våra visor som vi har jobbat med de senaste veckorna! Det gick bra och var riktigt härligt att höra 20 riktigt duktiga sångare i rad! Häftigt! Efter lunch hade vi drama, där vi bland annat fick göra en jättesvår samarbetsövning där alla stod på stolar och så skulle man förflytta sig själva och stolarna tvärs över rummet. Det var ganska kaotiskt, men till slut löste vi det!

Har tränat det sista på micktekniken ikväll och även övat på min jazzlåt Corcovado, eftersom jag ska ha dubbel sånglektion på 40 min imorgon!

Mina höftböjare!

Sjuuukt vilken träningsvärk jag har i höftböjarna! Trodde det skulle bli bättre idag när jag dansade, men det blev snarare tvärtom... Shit! Mosse satte ganska bra ord på det när han sa "Jag har aldrig känt såhär förut!" Haha riktig inlevelse var det med!

Igår hade vi grillning nere vid sjön med de i klassen som var kvar här i Bjärnum över helgen. Och efter det blev det tv-spel och film och en massa smarta visdomsord och pepptalk hos Viktor. Riktigt nice!

Idag har jag tränat dans och sång i skolan. Vi ska sjunga upp en visa för halva klassen imorgon, så det gäller ju att träna! Min heter Lyckan och är jättefin, men inte alltid lätt att komma ihåg texten! Men det ska bli jättekul så klart :) Vi har väldigt mycket att öva in till måndag och tisdag faktiskt! Utöver visan så ska hela dansuppvärmningen sitta, och så är det mickteknik på tis, då blir det Sk8er Boi för mig och dessutom måste jag kunna min jazzlåt tills sånglektionen! Sen har vi ganska mycket teoretiskt att göra i Musikalkunskapen och helst ska man hinna läsa högt 10 min varje dag för att träna sin talröst.

Jag har hunnit få upp lite av mina tavlor nu i helgen, vilket gör att man ännu mer känner sig som hemma!




Just dance










Jag har köpt en palm

Vi började dagen med ett riktigt hårt fyspass, fruktansvärt jobbigt, men ack så nyttigt det är. Vågar dock inte lova att jag kan röra mig över huvud taget imorgon! Sen var det kör och vi fick en jätterolig uppgift, där man skullt göra som en talkör. Man använde en låttext och så fick alla varsitt ord/mening eller ljud ur den och så skulle man upprepa det så att det lät bra ihop! Haha lite kass förklaring kanske, men jag gjorde mitt bästa!

Efter skolan blev det dansträning och jag har en liten filmsnutt som jag ska visa sen, när den har laddat klart!

Sen följde jag med Hanna och Dag som skulle till IKEA i Älmhult och handlade lite nödvändiga saker till lägenheten, bland annat en palm! Så här mysigt och trångt blev det i bilen hem.



Hanna påpekade förresten idag att hon tycker att Mariette är jättelik Mariah Carey, så jag var tvungen att kolla upp och jämföra! Och visst kan man se lite likheter?




Are you scared of me? A-are you scared of me?

Idag började jag med dans igen och vi har kommit ännu längre på Scared of me-dansen. Jag gillar den jättemycket! Ska försöka filma den någon gång, kanske i helgen, så att jag kan lägga ut och visa! Sen har vi jobbat mycket på vårat manus och även hunnit med en dramalektion. Efter skolan blev det några extra timmar dans, vi tränade på uppvärmningen och koreografin och jag hjälpte några klasskompisar med vissa steg och övningar som är lite klurigare. Men shit vad trött och hungrig jag var efter det! Det är inte lätt att prioritera maten mitt i allt som ska göras minsann, men äta bör man annars dör man! Så gissa om middagen smakade gott när den äntligen fick slinka ner! Borde nog tänka på att ta med lite frukt till skolan ifall att man stannar ett tag, men det är ju så svårt att veta innan!

The Unstoppable Force of the Superflame

Idag hade vi dans på morgonen. Vi blev klara med uppvärmningen och sen gjorde vi en koreografi som är jätterolig, där man ska se farlig ut! Vi jobbar mycket med utstrålning och det är grymt kul! Efter det var det drama och där övade vi på kroppsmedvetenhet och gemensam koncentration, bland annat fick vi mingla runt i rummet och blunda och kalla till oss en person vi var i par med. Det var lite läskigt, men roligt.

På eftermiddagen hade vi trivselaktiviteter. Mitt lag, dvs grupp D, kallade sig för The Unstoppable Force of the Superflame och vi hade en riktigt bra marschramsa som vi gick runt och skrek mellan alla stationer. Vi fick göra lite av varje; måla koppar, rita av varandra utan att kolla, spela "Trodde du ja" (där jag bl a var tvungen att sjunga opera i 30 sek) och fixa fika till slutet av dagen. Tyvärr räckte vi inte riktigt till segern poängmässigt, utan kom 2:a, men jag tycker ändå vi var grymt bra!!!

RSS 2.0