While these autumn leaves float around everywhere

Då vart det höstlov då! Betyder väl inte jättestor skillnad just för mig, men ändå! Inget Funky imorgon och ingen sånglektion, dessutom ett helt annat schema på Dansforum, så visst märks det lite i alla fall!

Idag ska jag och Stina pumpa lite muskler på gymmet, kan typ inte minnas när jag gjorde det sist, sen ska jag ta en balettklass, ska prova en nivå högre än jag vanligtvis går.

Helgen har varit jättebra! I lördags var vi ett glatt gäng hos Dalia och hade en kul kväll och igår spenderade jag dagen genom att plåga Sandra, dvs hjälpa henne att slinga håret.


Lördag

Igår blev en dag av en massa fläng hit o dit. Först in till Göteborg för sånglektion, sen tillbaka för att kolla på esteternas musikal, sen pendeln igen, denna gång till Kållered för teamträff och slutligen tillbaka igen och hem till Sandra för Idol-mys. Det är ju ingen fara så länge det är roliga saker man ska göra! Tråkigt bara när man inte kan lita på pendlarna, det var verkligen kaos igår!

Och måste bara lägga till att rätt person åkte ur Idol igår! Moa och Robin i final hade inte varit fel, eller möjligen Amanda Fondell! Kul att Peter Jöback var med också! Me Like!

Idag har jag varit på Dansforum och plockat fram ballerinan inom mig ;) Ikväll blir det utgång men först en liten gathering hemma hos Dallan!


Have you ever done something you can't change, something you can never rearrange?

Har bokat biljetter till Ulriks spelning på Kba teater nästa helg!! Wiiiie jag och mamma ska gå. Med tanke på hans fans kan jag tänka mig att jag kommer dra upp medelåldern där ganska rejält, för att inte tala om vad mamma kommer göra, men det struntar jag i! Han må vara lite väl liten, men hur charmig som helst, jag älskar hans röst och han har bra musik! Så när han spelar typ 5 min från mitt hus får man änna pallra sig dit!


Halloo

Igår var det verkligen fullt upp! Först en hel arbetsdag och sen direkt in till Göteborg för stepp och zumba. Snacka om svettigt! Men känns skönt att vara igång ordentligt och träna så mycket man orkar. Nästa vecka är det "lov" vilket inte betyder ledigt utan bara ett lite annorlunda schema och då ska jag passa på att prova på lite andra klasser! Får väl göra upp en planering i helgen och pussla ihop vilka man hinner med!

Idag ska jag vikariera på två Funkykidz-klasser här i Kungsbacka. Kan bli intresant att se om de är annorlunda mot mina egna grupper. Så därför hoppar jag över min egen dans ikväll och har som tur är kunnat flytta sånglektionen tills imorgon. För sången missar jag inte i första taget! Jag har verkligen en jättebra sångpedagog och känner att utvecklingen går framåt hela tiden. Och det viktigaste är att jag känner att hon är där för att hjälpa mig framåt och det verkligen är anpassat efter mig, min dagsform, mina mål och så vidare och att jag därför inte känner att jag måste leva upp till något speciellt utan bara utvecklas och göra det bästa för min egen skull. Känns jätteskönt!

Måste bara berätta om de små söta dansbarnen också! Vissa har börjat bli jättegulliga nu när man lärt känna dem lite. Jag har fått två teckningar denna veckan och vissa vill bara sitta bredvid fröken eller sitta i knäet och jag har fått flera hejdå-kramar! Den sidan av arbetet är verkligen jättemysig! :)

Imorgon ska vi kolla på estettreornas musikalförställning. Känns inte alls längesen som det var vi som i stort sett bodde där inne i teatern och repade och hade förseställningar typ dygnet runt!


Vi i våra fina dräkter i Sceniskt musikprojekt 09


Tjaaaaaaaaa

Hej Hopp! Hemma från ännu en Funky-kväll i Varberg. Idag hade jag sett till att skaffa en visselpipa, för att bespara mig eventuell heshet. Blev lite bättre faktiskt! Lov nästa vecka och sen bara två gånger kvar på terminen, får se hur det blir efter jul.

Hade för övrigt en jättebra helg. I fredags blev det "bara" hemmakväll framför idol. Måste säga att Robin verkligen ägde, även om Moa egentligen är min favorit (och nej, jag tycker inte att hon påminner speciellt mkt om Mariette). I lördags blev det balett o sen en jättemysig middag och bastukväll hos Sandra och Patrik. I söndags hade jag mina klasser som vanligt och sen tog jag och Stina en tripp på stan, för att sedan baka en smarrig kladdkaka och ta med till födelsedagsbarnet Sanna, där vi även mötte upp Dalia. Och helgens absolut bästa måste vara när vi smög oss in på deras altan och överraskade genom att banka på rutan. Sannas syster och mamma såg ut som om de sett döden i vitögat eller något! Ser fortfarande deras miner framför mig, priceless! Sen hade vi en jättemysig kväll!

Igår blev det dubbelt upp på Dansforum. Testade på zumba innan jazzen och det var jättekul. Vet dock inte om jag kommer att orka två så pass fysiska pass efter varandra varje vecka. Man tar ju verkligen ut sig på det första, sen har man inte riktigt så mycket energi som krävs för att prestera på topp på den klassen man egentligen är där för. Imorgon blir det jobb på Signes och sen dubbla danser igen. Först steppen och sen har jag inte bestämt mig mellan jazz och zumba, vi får se!


Working 9 to 5

Haha det slog mig att just 9 till 5 har jag nog aldrig jobbat.. Snarare 7:30-16:15 typ, fast det kanske också räknas? Den här veckan har det i vilket fall som helst blivit lite mer fart på jobbandet. Det var änna dags! Tre dagar i rad på Signes nu + Funkykidz i söndags och igår, så jag har inte legat på latsidan.

Ikväll blev det både stepp och jazz. Steppen är som sagt inte lätt alltså, men det går framåt och ibland är det faktiskt som att fötterna går helt av sig själva hur fort som helst, när man väl lyckats nöta in det. Den känslan är go. Men ibland är det trögt och krampaktigt också och det är som att fötterna och hjärnan är från olika planeter och inte förstår varandra. Lite jobbigt att inte ha någonstans att öva, tror inte mamma blir så glad om jag kör ett pass hemma på parketten.. Men kanske kan man åka ner till Kungsbacka Danscenter någon förmiddag när det ändå inte är någar klasser? Hmmm, värt att tänka på! Behöver få till de där drawbacksen nu, när man ska hoppa bakåt och medans man är i luften vinkla ner vristerna lite så att tårna slår i golvet och det blir ett ljud. Ska man bli en Fred Astaire är det nog läge att börja satsa nu ;) haha


Filmning

För att få licens på Funkykidz och Bliss måste man filma en av sina lektioner inom 6 månader efter utbildningen och få godkänt på det. Så det var precis vad jag gjorde idag. Drömde mardrömmar inatt om att allt gick fel, typ att jag hade fel deltagarlista och inte kunde läsa vad som stod på den, fel barn kom, jag började i helt fel ände med avslappningen som vi egentligen har i slutet av lektionen och att nästan alla barn gick igen för att jag var så långsam. Men som tur var så hände tack och lov inget av detta hemska scenario! Så nu är det bara att skicka in filmerna och vänta på ett godkännande! Nojig som jag är så var jag tvungen att kolla igenom båda när jag kom hem från dansen, men det kändes som att det mesta gick bra. Dock var kameran väldigt nära högtalaren, så när micen helt plötsligt la av försvann min röst lite i musiken. Men man ser ju att barnen hör vad jag säger så det borde ju funka. Och förhoppningsvis så hörs det mesta!

There's no business like show business

3 musikalföreställningar på cirka ett dygn, det är väl ganska bra jobbat? Igår: Legally Blonde i Malmö. Jättebra! Riktig feel-goodmusikal, man blev verkligen glad av den och jag gillar musiken och budskapet jättemycket. Idag: Först Peter Jöback + två riktigt duktiga tjejer på konserthuset. Rena himmelriket om man gillar musikal. En bra blandning mellan gammalt och nytt och i andra akten var det bara riktigt kända låtar. Och vad SNYGG och charmig Peter är. Och jag lovar, han kollade rätt på mig minst en gång!!! Höjdpunkten var nog Defying Gravity, då var det nära till tårarna. Ikväll såg jag musikaltreornas föreställning på Balettakademien. Den var dock inte riktigt min stil. Ganska mörk, seg och enformig. Men såklart var eleverna jätteduktiga, inget snack om det!


Just let me be legally blonde

Laddar för en riktig musikalhelg! Imorgon åker vi ner till Malmö för att se Legally Blonde och på lördag ska jag och mamma på konsert i Göteborg där bland annat Peter Jöback sjunger musikallåtar! :)


En shopaholics bekännelser

Dagens fynd. Blev lite mer än jag hade tänkt mig, får se om jag behåller allt, men det mesta är jag riktigt nöjd med!


Man skulle nog tagit i trä..

Har varit så glad hela sommaren och början på hösten för att vara av med den där förskräckliga hostan. Kändes lite som att jag hade lämnat kvar den i Bjärnum. Man man ska inte ropa hej... Nu senaste natten var det verkligen hopplöst! Det var så illa att inte ens min älskade cocillana-etyfin som har fungerat så bra hjälpte särskilt mycket. Den fick mig att sova i ca 2 timmar i sträck men sen var det kört igen och jag vaknade av ännu en attack som aldrig ville sluta. Kl 9 imorse somnade jag äntligen lugnt och fridfullt och unnade mig då att sussa till strax efter 12. På dagarna märks det ingenting, då är allt frid och fröjd, men det är så fort man ska sova som helvetet brakar lös..

Ikväll var jag äntligen tillbaka på steppen, har missat den 2 veckor i rad nu. Jäklar vilket tempo det är, men vad glad man blir när man till slut sätter det!

En glad nyhet är i alla fall att rösten är tillbaka och förhoppningsvis så bra att jag kan öva sång imorgon!


Visit to Vienna?

Har blivit en lugn dag idag, spanat in lite olika utbildningar o grejer och sen blev det några timmar på Kungsmässan med Stina. Fika o lite strosande i affärerna. Hittade massa fina saker, men var inte direkt på humör för att prova något, så tänkte planera in en shoppingdag snart och fylla på höst/vintergarderoben. Och förresten tacka gudarna, jag kan prata igen! (Sjunga går dock sämre, men jag måste medge att det är ganska kul att försöka när man låter så här!)


Helgen

Vilken heeeeelg! Fredagen blev precis så bra som jag hade hoppats, om inte bättre? Det var riktigt längesedan jag var på en spelning med så många fans och så sjukt bra stämning! Nästan som the good old days. Och Mariette var fantastisk på scen. Behöver jag säga mer? Bästa kvällen på länge helt enkelt. Ren lycka.

I lördags skulle jag och Lisa gå på Liseberg och utnyttja Jimmys sista personalbiljetter. Det blev dock ett ganska kort besök, vi åkte lite saker, gick runt lite och drack varm choklad, men sen blev det helt enkelt för kallt för att flyga fram i full fart uppe i luften, så godhjärtade som vi är gav vi bort resterande biljetter till en tacksam barnfamilj. Istället åkte vi och spanade in Dag och Mosses nya lägenhet och det blev en spel/filmkväll där. Väldigt mysigt och kul att samlas ett litet gäng från Bjärnum för första gången på väldigt länge.

Så igår var det som vanligt dags för mina klasser på Funkykidz, bara det lilla problemet att någonstans natten mellan fredag och lördag efter Marys spelning så försvann min röst. Typ helt. Och den kom liksom inte tillbaka särskilt mycket under lördagen. Så det blev att jag körde 3 dansklasser viskandes, hostandes och väsandes. Ett stort tack måste jag ge till den som uppfann mikrofonen!!!! Som tur var skötte Paula snacket på 4-5:an, men under sista klassen var det ändå på håret att det inte gick. Typ en viskning - HOST HOST HOST - en väsning - HOST HOST HOST. Men jag fick lärt ut allt jag skulle i alla fall och vad mer kan man begära i ett sådant läge? Sen blev det en väldigt slapp och uppvilande dag, hyrde Red riding hood och kollade på den. Kuslig, men riktigt bra!

Hade tänkt att vara med på Göta Lejon-spelningen på Liseberg igår kväll, men med den halsen jag hade och det äckliga och iskalla höstrusket såg jag faktiskt inte någon poäng i att åka dit. Kändes liksom inte som att det skulle vara den bästa medicinen att först dansa sig varm för att sedan i kort kjol stå helt stilla i regn och typ frost och kolla på fyrverkerier..

Idag ringde min chef från Signes och undrade om jag kunde jobba imorgon, men helt seriöst, jag borde varken jobba med mat eller med gamla när jag är så här, så fick tacka nej. Ingen röst, (liiite bättre idag, men ändå), massa hosta, tjockt slem och ont i halsen. Synd när jag får chansen efter ett litet uppehåll, men det lät som att det kunde finnas tider nästa vecka också! Vet dock inte hur jag ska klara mina klasser imorgon kväll? Ingen mic och dessutom grupper som är betydligt mer krävande röstmässigt än de igår. Kommer inte rösten tillbaka är det nog tyvärr omöjligt.


Ett gött gäng! Emelies bild


Favorit i repris

Ikväll tar jag med mig Dallan till Saga bar för en go MaryJet-kväll!





It's a small small world

Torsdag är min estetiskaste (heter det så?) dag i veckan. Sånglektion, jazz och modernt. Det dumma är bara att dessa små lektioner ligger med 1½ timmes mellanrum, cirka typ ungefär så mycket tid att man inte hinner göra något särskilt, men ändå har en massa tid att döda! Fösta "håltimman" åkte jag in till Nordstan och köpte en baguette, inte var dag man sätter sig någonstans och äter helt själv, men jag kan faktiskt se en viss charm i det, särskilt om man är någonstas där många går förbi, bara att kolla på folk kan vara ganska underhållande. Andra hålet höll jag mig kvar på Dansforum, köpte en kanelbulle att mumsa på, stretchade lite och kollade på en hip hop-klass.

Idag på sånglektionen hände något lustigt. Jag hade tagit med mig Lies Beyond (den Mariette sjöng på sin idolaudition) och skulle börja förklara för min sångpedagog vad det var för låt, men då avbröt hon mig med:

Jaa men jag tyckte jag kände igen namnet, vi brukar lyssna på henne hemma. Jag älskar verkligen henne. Nu när jag fyller 35 i höst är min högsta önskan att hon kommer och spelar på min fest.


Hahahah, inte konstigt att jag har klickat med henne! Så jag tipsade om spelningen på Saga bar imorgon och hon sa att det kan hända att hon dyker upp. Världen är liten!

Dansen var kul idag också, annars är inte torsdagen en sån höjdardag dansmässigt (kanske mest för att de klasser jag tar övriga dagar är helt fantastiska) Men jazzen gick bra och jag hängde med på koreografin fastän jag inte var där förra gången och därmed missade när hon gick igenom andra halvan. Och på moderna hade vi vikarie, så det blev en helt annorlunda lektion. Jag känner mig nog lite mer hemma i den stilen vi gjorde idag så det var också nice!

Vikarie

Stackars Marie-Christine har fått blindtarmsinflammation, så jag får hoppa in och ta hennes Bliss-klasser i Varberg ikväll. Lite synd att missa steppen igen, det är ju så himla kul och jag var borta förra veckan med, men det är ju klart att man ställer upp när något sånt här händer. Att få vikarie ska ju vara hennes minsta problem nu, usch, det måste göra jätteont :(

Så tänkte lära in 12-14-åringarnas koreografi lite snabbt nu innan jag åker ner. Uppvärmningen får de ha samma som 9-11-åringarna, för jag hinner omöjligt lära in ett helt nytt pass på en dag, men ska i alla fall försöka lära ut rätt koreografi, så att de inte kommer efter bara för att de har en annan instruktör.

Igår gick det faktiskt hyfsat bra med mina Funkykidz-grupper. Ibland kan det göra så stor skillnad bara om ett barn inte är där en lektion. Det räcker med en enda liten busunge för att trigga större delen av gruppen att springa omkring och skrika och jaga varandra och allmänt göra tvärt emot vad jag säger. Men det menar jag inte att någon förstör med mening, bara det att vissa har så mycket energi och spring i benen och kanske inte har någon ro eller lust med att stå på fina rader och göra samma danssteg som jag. Men det känns som att jag börjar lära mig att hantera barnen mer och mer och att de flesta av dem börjar lära sig vad som är okej och inte. Hoppas det fortsätter så här!


En sockerbagare..

Idag försökte jag mig på att baka bröd (var dock inget socker i, men jag tyckte att rubriken lät bra ändå) och det blev faktiskt jättebra! Det var en himla massa olika saker man skule ha i: olika kross och vetekli och mjöl och allt var det var, och även banan, filmjölk, solroskärnor och valnötter. Det blev mycket saftigt och gott, så jag visade mig vara bra på det, eller så kanske det kan ha något att göra med att det var ett recept som "passar bra för barn", jag vet inte!

Sen var det jazz ikväll och Anna var tillbaka. Hon har varit borta den första månaden, för att repa till Legally Blonde i Malmö (som jag ska se nästa vecka). Men nu ska vi alltså ha henne resten av terminen. Lite svårare koreografi idag, men till slut började jag få kläm på den. Ibland behöver man utmaningar.

Imorgon ska jag till Chalmers och äta lunch med Sandra och några andra glada Lejon. Det känns lite nervöst, men Sandra har lovat att de är ganska snälla mot esteter där. Men jag tyckte ändå att det var säkrast att låna någon smart bok av henne att ha under armen, liksom ifall att. Men hon tyckte visst inte att det behövdes, så vi får se... ;)


Funkys Dag

Idag var det Funkys Dag på Funkykidz och den stora kramgoa Funky-björnen kom och hälsade på på 4-5-åringarnas danslektion. Mycket uppskattat och det blev ett riktigt kramkalas för de flesta, men några valde att hålla avstånd och nöjde sig med att vinka glatt från mamma eller pappas knä. Halva terminen är nu avverkad i Kungsbacka och det har faktiskt gått ganska fort! Bara lite mer än en månad kvar till den stora avslutningsshowen när Eric Saade kommer upppträder för alla dansbarnen. Stor chans att det kommer vara deras lyckligaste dag på året! ;) Och vi instruktörer kommer nog inte vara så sura vi heller! Haha


2 år fyllda av lyckliga minnen


RSS 2.0