Grattis till mig ;D



Jag fyller 19 idag! :D

Ikväll blir det utgång med tjejerna och nu på dagen har det varit spelning, tårta och presenter!

Balen

Jaha, så var den över! Blev en sjukt lyckad kväll som bjöd på både det ena och det andra! Alla var jättefina och det blev tonvis med fina bilder. Dessutom gick jag till en fotograf så nu väntar jag med spänning på hur de bilderna blev.

Dagen började med håruppsättningen, som för övrigt tog tre timmar. Jag hade lockigt hår med lite uppsatt och en tiara i. Sen övergick vi till sminkning hemma hos Sandra och efter det fotografering i hennes trädgård. Fotograferingen fortsatte när jag kom hem och sen även tillsammans med några klasskompisar ute på Tjolöholms slott. Stina, som hade startat hela idén med att åka ut dit bev så försenad med sin håruppsättning att hon hon kom med andan i halsen nästan när vi skulle åka och bara hann vara med i max 10 minuter. Därför blev vi lite sena till parken och när vi väl kom dit var det jättesvårt att hitta alla. Och när man väl hittade någon så var nästa försvunnen osv. Något kaosartat, men till slut tror jag att de flesta var samlade.

Sen bar det av med buss mot Valand. Väl där fick vi vänta en halv evighet innan vi äntligen fick komma in och då passade vi esteter bland annat på att dra av en "Pärleporten" på trappan. När vi skulle sätta oss till bords bröt kaoset ut på allvar. Förstår helt ärligt inte vad den så kallade balkomittén har sysslat med!? Flera personer hade helt enkelt blivit bortglömda och inte fått någon bordsplacering och av de som hade blivit placerade var det en hel del som inte hamnat med en enda de hade önskat. Dessutom hade informationen innan varit klart under förväntan. Samma dag som balbiljetterna skulle hämtas ut fick man information om det och skulle man missa det blev det jättekrångligt. Tiden för bussens avgång skulle vi aldrig fått reda på om vi inte själva tagit tag i det och frågat.

Middagen var i alla fall jättegod! Och sedan blev det nattklubb nere på bottenvåningen! Jag hade en sjukt bra kväll som jag aldrig ska glömma!!!!








Bal imorgon!!!!!

Det är verkligen helt helt helt HEEEELT sjukt att det nu till slut är dags för balen. Det är liksom något man alltid har haft framför sig och sett fram emot, men det har ju alltid varit låååångt kvar. Nu är det inte det längre för den är IMORGON!!!!! Det går nästan inte att fatta! Vädret ser ut att bli fint och det underlättar ju alltid när man ska stå där i Badhusparken med klänning, håruppsättning och allt! Längtar ihjäl mig!!!!!!

Igår var jag med Dalia, Adam och några av hans kompisar hemma hos Adam. Det blev kubb, Robinson och film och han hade nog den största tomt jag någonsion sett! Helt sjukt stor!

Nu har jag och Sandra varit en sväng på Kungsis för att köpa det sista inför balen och sen i eftermiddag blir det en liten båtspelning. Lagom slapp dag för att ladda upp ordentligt.

Glitter&Glamour

Igår kväll blev det en liten Glitter & Glamour kväll hos Stina! Det blev grillning, Wii, Med andra ord, Törnrosa, Bonde söker fru och en hel del annat!


Linus&Lotta strl 140 is the shit






Utgång för alla Kungsbackas studenter

För att fira att sista inlämningsdagen har varit och att det inte alls är långt kvar till studenten hade Axel fixat ihop en utgång för alla studenter i hela Kba igår. Blev riktigt lyckat och många som kom!








Sista baletten

Riktigt sorgligt faktiskt men vi hade vår allra sista balettlektion med Jonas idag. Jag kommer verkligen sakna att vara en hoppande maräng eller en flygande gasell! Dagen till ära valde de som har balettdräkter att använda dem för att se så proffsiga ut som möjligt och för att vi skulle kunna ta fina bilder efteråt.

Snodde några av Stinas bilder, hoppas att det är okej ;)






Sist men inte minst: Den numera nästan obligatoriska Single Ladies-posen


Ikväll gick jag och Sandra på modevisning på Drottning Blanka för att först och främst kolla på Madeleine. Hon har verkligen det rätta sinnet för sådant där den tjejen och det förvånar mig inte om hon kommer slå igenom! Vi såg också en hel del andra fina kreationer.

Sista pluggveckan

Nu är det bara ett enda litet seminarie i religionen som står emellan mig och the total freedom! Fick avklarat de två sista proven idag så efter onsdag är det ÖVER!!!

Sen är det jättemycket trevligt som väntar. Bal, födelsedag, estetfester/middagar, student och inte långt därefter blir det AYIA NAPA!!!

Har en del att se fram emot nu känns det som!

Grattis Norge :)

Det blev i alla fall en av mina favoriter som vann ESC! Kommer nog gå runt och sjunga "I'm in loooove with a fairytale" resten av helgen nu! Låten sätter sig verkligen på hjärnan. Sen går det ju inte riktigt att förneka att den norske fiolspelande gutten Alexander Rybak är ganska så het!



Spelningen idag krävde verkligen att jag visade prov på hur stresstålig jag är som stämledare, snacka om svettigt för hjärncellerna! Det började med att alla möjliga vägar vi hade tänkt att köra till samlingen var avstängda på grund av Gbg-varvet, (som tur var så var det pappa som körde och inte jag, annars hade jag varit gaaaanska lost) så när jag väl kom till samlingen en kvart innan uppställning var jag lite smått stressad.

Sen visade sig att Isabel, som för övrigt lider av cellskräck och precis börjat våga åka hiss, sitter fast i hissen i lokalen i Gamlestan. Hon skulle kanske hinna till spelningen ändå, så jag fick hitta en lösning så att hon hade en plats om hon trots allt skulle hinna vara med. När jag precis var klar med min toppenbraiga uppställning, som skulle funka både med och utan Issa, kommer Karolina och Karolin, så det blir till att så snabbt som möjligt stoppa in dem i uppställningen med. Lösningen blev väl i alla fall helt okej, men under spelningen känner Pernilla av sin skada i foten och byter plats med Amalia som är fana. Bara det att Amalia är minst en decimeter kortare än Pernilla, så hon ser ganska liten ut på Pernillas gamla plats. Det fanns det dock inte tid för att ändra på under spelningen.

Som tur var hade vi paus mitt i, så jag kunde i lugn och ro ändra om så att uppställningen blev bra, men just när vi skulle ställa upp kommer Rebecka och säger att hon vill vara fana, så det blir till att justera igen! Dessutom hade vi med både 31 och 62 idag (danser med annorlunda uppställningar) så det var ännu fler uppställningar som skulle trollas fram på några röda sekunder.

Undra om någon orkar läsa igenom hela denna otroligt intressanta historia? Vad jag ville få fram var i alla fall att spelningen var väldigt krävande och särskilt med både Nora, Issa och Camilla Skarland i publiken så vill man ju kunna ha lite kraft över till att se glad ut och bjuda på bra dans och inte bara fundera över uppställningar så det knakar!


Slutspurten

Ja nu är man verkligen inne på slutspurten när det gäller skolan. Av 13 års hårt arbete är det bara tre ynka små arbeten/prov kvar att göra! Efter den här veckan är jag friiiiii! Eller studenten är ju inte förrän 5/6 men betygsmaterial får inte lämnas in senare än på tisdag så efter det är det finito! Kan knappt fatta det!

Idag blir det spelning på Gbg-varvet och sen ska jag självklart följa Malena Ernman i Moskva. Kan man våga hoppas på en bra placering eller är det redan kört för all framtid för Sverige i Eurovision? I övrigt gillar jag faktiskt Norges låt!


Beyoncé

I måndags var det Beyoncé på Scandinavium! Har inte hunnit skriva sedan dess, så måste göra det nu!

Ända sedan vi bokade biljetterna har konserten kännts så himla långt fram, så det var liksom som att man inte var beredd när den väl kom. Men vi behövde inte oroa oss för att ha kastat pengarna i sjön! Det var huuuur bra som helst, och jag menar det verkligen! Den kvinnan kan verkligen sjunga och dansa, dessutom är hon typ den snyggaste som finns och har otroligt bra låtar. Kan det bli bättre???

Efteråt bestämde jag och Stina oss för att vi absolut skulle ha varsin t-shirt och det gjorde att vi inte hann med den pendeln vi hade tänkt att ta. Det var verkligen tur, för tack vare det satte vi oss en stund på McDonald's. Och vilka kommer inte in där om inte Beyoncés körtjejer och dansare!?! Vi fick ta kort med dem och till slut vågade vi även fråga en av danstjejerna om hon kunde visa oss "Single Ladies"-dansen. Det gjorde hon och

VI STOD ALLTSÅ INNE PÅ MCDONALD'S OCH DANSADE SINGLE LADIES-DANSEN MED BEYONCÉS RIKTIGA DANSARE!!!!!

Vi har ju verkligen gått omkring och gjort den dansen heeeeeeela tiden de senaste veckorna och nu fick vi göra den på riktigt liksom! Snacka om lyckad kväll!!!!!!!!









Vi och körtjejerna


Dalia och Beyoncés dansare


Jag, Frida, Stina och Beyoncés dansare

Indianmiddag

Tack så jäääättemycket alla som kom! Jag är verkligen hur nöjd som helst med hur kvällen blev! Hade grymt kul och hoppas att ni hade det med! Jag fick jättefina blommor och presenter och blev jätteglad för allting. Tävlingarna gick väl inte direkt gick så bra för mitt lag, men jag tror ändå att de blev väldigt lyckade och lockade fram många skratt. Sen får man väl bjuda på en del mindre smickrande vidoeklipp på facebook...


















Sytt om min klänning



Jag hade beställt en indianklänning på postorder som jag hade tänkt att ha imorgon. Problemet var bara att när klänningen väl kom trodde jag snarare att det var ett indiantält än en indianklänning. Enligt storleken skulle den vara S/M, men helt ärligt måste det ha varit ganska felberäknat. Så nu ikväll har jag suttit och pysslat med nål och tråd och sax och designat om den. Faktiskt så blev resultatet inte så illa!

Ugh ugh!

Städat..

Idag har jag städat under min säng för första gången på typ 1000 år. Var inte direkt fräscht där kan jag avslöja... Är inte så mycket för det där med städning, men den här gången får jag väl erkänna att det behövdes!

Matte idag i skolan, först vanlig lektion och sen privat med Bertil som är så snäll och hjälper till. Nationella proven närmar sig nu i både MaC och MaD så det gäller att fräscha upp minnet och påminna sig själv om det man gjorde i början av kursen, för det är lätt att glömma av.

Sen var det danshistoria där ännu ett grupparbete väntade. Fattar inte varför alla lärare helt plötsligt blivit som tokiga i grupparbeten! Tror aldrig jag har fått planera så många pluggträffar med klasskompisarna som nu, och har nog aldrig planerat så många powerpointpresentationer på så kort tid heller! För tillfället håller vi på med grupparbete i danshistorian, dansträningen, religionen och samhällen och har precis gjort klart ett i svenskan. De vill väl att vi ska få något lite lättare nu i slutet av terminen, men grupparbeten är liksom inte mitt favoritmoment. Känns betydligt skönare och lättare att arbeta helt själv och inte behöva vara beroende av någon (det betyder inte att jag inte tycker om de grupper jag är i, för det gör jag!)

Är sjukt taggad för indianmiddagen imrgon :D


Vårruset



Nu blir det Vårruset ikväll för mig och mamma. Har väl helt ärligt inte sprungit särskilt mycket på sistone, men gav mig ut på en runda på ca 7 km i måndags (i VÄLDIGT lugnt tempo) för att i alla fall ha varit ute någon gång innan. Vet inte om det riktigt var så smart att göra det så tätt inpå, för träningsvärken jag fick efteråt var inte nådig och har inte lagt sig än. Så nu kan jag knappt sätta mig ner utan att grimasera. Får väl se om det lättar när man väl börjar röra sig igen, men annars kan Vårrusets 5 km kännas sjukt långa..

JAG VANN!!!

Tävlade i disco i Frölunda idag och det gick så bra att jag vann!!! Hade redan en prick sedan tidigare, så nu är jag uppe i silverklass! Hur kul som helst! Nu får jag börja använda kickar, hopp och golvrörelser i dansen och mina kläder får glittra hur mycket de vill!


Min startpose


In action


Med min pokal!

Frida och Johanna, som tävlar i guld i pardisco vann också, så nu är de uppe i star! Grymt duktiga verkligen! Grattis tjejer!!!!



Innan tävlingen han jag dock med lite viktiga ärenden. Jag och mamma åkte till Freeport, för att jag skulle se ut de vinglas jag önskar mig i studentpresent, men utöver det så hittade jag även skor till balen, skor till studenten och väska till balen. Det finns faktiskt grymt mycket att hitta på Freeport, borde nog åka dit lite oftare!

Valborgsfirandet blev lungt med tanke på att jag skulle dansa idag. För åttonde året i rad var jag med i cortégen och efter det hängde jag med Issa och hennes kompisar till Viktoria ett tag.


Cortégen

RSS 2.0