Mördarstretchen

Idag hade vi Joel i improvisation, eftersom han skulle tenta av sin kurs! Det var riktigt kul och vi ska fortsätta på samma spår imorgon.

Sen hade vi självständig stretch och jag och Bona gjorde den värsta mördarstretch jag vet, den när man ligger med fotsulorna ihop så benen blir som ett ruter och den andra trycker ner knäna mot marken. Asså jag tror helt seriöst att jag ska dö varje gång, typ att benen ska lossna från höfterna och trilla av, man har ju ingenstans att ta vägen liksom! Men än så länge har jag visst överlevt!

Nu ska jag baka en kladdkaka med hallon i som jag ska bjuda klassen på imorgon.

GL

Äntligen ha alla dansare kommit ut! Gött! Känner att jag inte är någon bra stämmis som missar de fem första spelningarna, men på fredag är det Cortégen, den missar jag INTE! Börjar ju snart dra ihop sig till in premiär som tamburmajor också, den 9 maj. Det kommer vara pirrigt vill jag lova, men grymt kul. Skönt att ha en båtspelning som första, i Frihamnen känner man sig ju hemma iaf!


Cortégen 2009


Cortégen 2008

 


Näst sista baletten

Nu är jag i skolan och väntar på att kvällsbaletten ska börja. Näst sista gången för i år som man stannar kvar hela dagen i skolan på det här sättet! Har laddat upp ordentligt med choklad så det ska nog bli full energi ;) haha! Verkar som att allt löser sig med Bjärnum-ansökan också så det känns fint!

Söka Bjärnum?

Då var sista discon innan uppvisningen avklarad, även om gruppen verkligen har skärpt till sig sen sist så är det ju ingen höjdare.. Vill verkligen fråga Lotta om jag får hoppa upp till den bästa gruppen, men vågade inte idag, får se när jag vågar ;)

Har nästan bestämt mig för att även ansöka till artistutbildningen på Bjärnum. Den är ettårig och av de 62 som kom till sista auditiondagen igår var 25 st från Bjärnum, så jag tror att det är en jäkla bra skola! Dock verkar förberedande på PAS också väldigt bra! Jaja jag behöver ju inte bestämma mig nu, kan ju vara kul med ännu en sökning om inte annat!


Perfect timing!

Komplediga idag och det kunde verkligen inte ha kommit lägligare efter alla dessa auditiondagar! Ska ha en riktig slappisdag, ja förutom discon ikväll då förstås ;)

PAS-auditionhelg

Herregud sicken pers de senaste dagarna har varit, hur omtumlande som helst! Nervositet, förväntan, glädje, adrenalin blandat om varannat och hela tiden ett pirr i magen. Jag måste säga att det verkligen har gått över förväntan. Jag kom vidare till tredje och sista auditiondagen och även om det inte räckte hela vägen in tror jag att jag har gjort så bra ifrån mig som möjligt. Dansen har känts helt fantastiskt bra, i stil med tävlingar alltså! Känslan har varit underbar! Sången tycker jag också att jag har klarat bra, jag har försökt att vara uttrycksfull och sjungit med känsla. Teatern är ju som den är, tycker själv att det är ganska lustigt att jag frivilligt ställer mig inför en jury och försöker spela teater, men efter som jag kom så långt som jag gjorde så kan det ju inte ha varit helt tokigt!

Men nu har jag iaf kommit in på den förberedande linjen så det är skönt att helgens ofattbara ansträngningar har resulterat i något iaf! Får se om jag väljer att gå den, tror verkligen att den kan passa mig så att jag kan utvecklas ordentligt, men jag har ju en hel del andra planer och har ingen aning om vad det slutligen kommer att bli till hösten. Sofia gick vidare till lördagen och kom in på förberedande, så det hade ju varit jättekul om vi gick där tillsammans!!!


Ingen fara

Var på sjukhuset idag och de sa att viruset är fortafarande kvar i  kroppen, så det är det jag känner av, men det är ingen fara så länge det inte blir värre, så jag kan köra på som vanligt :D Yeees! Så skönt att få reda på det, så man slipper oroa sig!

Svullna körtlar... :S

Känner mig svullen i halsen igen och hoppas nu för allt i världen att det inte är körtelfebern som, spökar!!! Ska till sjukhuset imon bitti för säkerhets skull. Det vore just lägligt nu de sista veckorna innan sommarn, när jag har både audtions, tävling och spelningar att tänka på!

Måste för övrigt få klaga lite. Satt mitt emot väääärldens surkärring på tåget idag, jag trodde nästan jag skulle smälla till henne och jag är verkligen inte den som brukar bli arg. Jag och Dalia hade gått igenom heeeeeela tåget för att hitta en plats, vi kunde inte ens sitta i samma kupé som Karolin och Sven och när vi väl fick varsin plats, som råkade vara i kupén där man får ha husdjur började en tant klaga på hur alla som hade "miljoner platser på hela tåget" att välja på var tvugna att sätta sig just i husdjurskupén och hur synd det var om henne och hennes lilla voffsing som fick trängas där och inte kunde välja på hela tåget. "Fast det är helt fullt" sa jag då, som precis hade kollat upp vartenda litet skrymsle efter en sittplats. Men då tjatade hon emot och var allmänt otrevlig. Och så upprepade hon en gång till hur dåligt det var att vi andra tog upp plats i fast vi inte hade husdjur. Jag kunde inte låta bli att protestera en gång till, för tanten hade ju uppenbart fel, men hon sa ännu en gång att vi hade miljoner platser att välja på. Sure! Hade hon bara öppnat ögonen hade hon ju sett att vi dåliga människor utan husdjur som satt sig i hennes kupé inte hade nåt att välja på hur gärna vi än ville.

Så nu har jag fått skriva av mig lite, ville bara få ut lite aggression ;) hehe

Uppvisningen avklarad!

Uppvisningen gick bra, jag tror att den yngre gruppen imponerade mest, att de kunde lära sig en hel koreografi fast de var så små! Bra jobbat! Jag och Sandra fick hoppa in i den äldre gruppen, eftersom det var två tjejer som saknades. Det lutar åt att vi slutar med våra grupper till hösten. Sandra flyttar ju antaglien in till Gbg och jag vet ju inte riktigt vad jag ska göra än...

Pratade lite med Emmy förut och fick höra lite smaskigheter från spelningen igår. Hon hade till min stora lycka kommit ihåg att hälsa till Mariette från mig :D då hade Mary frågat "Var är det Eva bor?" hmmm skum fråga! Varför undrade hon det? Haha men men hoppas hon fattar vem jag är, om inte får jag väl se till att hon gör det snart! Mohahahaha! Haha nej jag skojade men jag hoppas i alla fall att jag kan gå på en spelning snart. Lite tråkigt att jag missade igår, eftersom många av fansen var där, men 16 maj i Gbg ska vi nog kunna ordna! Sen hade Emmy berättat för Mary att hon hade ringt mig och Carro under spelningen så att vi kunde lyssna lite och då hade Mary lagt handen på hjärtat och sagt "Det kände jag". Hur fint är inte det då? Tjejerna verkar ha haft en kanonkväll!


Uppvisning

Idag blir det uppvisning på Kungsmässan med våra grupper på Kungsbacka Dansklubb. Hoppas att det går bra, men vi ska samlas ett bra tag innan, så vi ska nog får koll på allt!

Kom hem från Järfälla lite efter 12 igår och kvällen avslutades med ett fint samtal från Kolingsborg. Emmy ringde upp mig så jag fick höra Mariette litegrann och det blev Without Grace, som är en av mina favoriter och som jag bara har hört på skiva och aldrig live, så jag var jätteglad att jag fick lyssna!!!!

Lite bilder från Järfälla-trippen










Och såhär snygg blev man när frissyren var uttagen


Guldpremiär

Då har man provat att tävla i guldklass! Det gick halvt bra. När vi skulle dansa första gången blev våran rond inställd, antagligen för att det var några som inte dök upp. Men vi fick ingen information om det, utan stod där heltaggade och väntade och så ropade de in några helt andra. Så det var bara att vänta 10 ronder till, så skulle vi få dansa semifinal direkt. Men när vi skulle ut på golvet den gången fick istället superstar-tjejerna köra en omdans. Men efter den fick vi iaf dansa och jag tyckte faktiskt att det var lite svårt att tända till en tredje gång när man hade trott att man skulle dansa två gånger i rad... När vi väl satte igång tyckte jag låten var lite svår att höra takten i, kanske för att jag var spänd och nervös, så det blev lite fel med räkningen. Men när jag kollade på filmen såg det helt okej ut och jag känner att jag platsar i guld, så även fast jag inte gick vidare den här gången längtar jag jättemkt till sm i Västerås om en månad! Då ger jag allt ;)

Tightsen klara!


Dräkten


Uppfräschning av dräkten

Sitter nu i bilen på väg upp till sthlm och limmar stenar på min tävlingsdräkt! Känner att den behöver piffas till lite inför tävlingen och stenarna kom inte på posten förrän idag, så då får det bli i bilen! Funkar ganska bra så länge vi kör på stora vägar. Kommer bli jättekul imon, men snacka om att jag kommer vara nervös! Men jag får bara göra mitt bästa, det är ju min första guldtävling så det får helt enkelt bli vad det blir ;)

Tove är gjord av gummi!

Nu laddar jag inför Järfälla på lördag, det bär av direkt efter skolan! Tyvärr måste jag åka hem så fort jag har tävlat, eller ja tyvärr och tyvärr det klart man ställer upp för dansbarnen som ska ha uppvisning, men innerst inne hade jag helst stannat och se Mary spela på Kolingsborg på lördag kväll ;) Det var ju sjukt bra sist där så jag är riktigt avundsjuk på Emmy och gänget som ska dit. Men istället blir det dansuppvisning på Kungsmässan med Kba Dansklubb, kanske det sista jobbet man gör för dem? Så det får allt göras ordentligt ;)


Måste visa en sjuuuk bild på Tove som togs idag. Och även min ansökningsbild till Balettakademien.




Onsdag

Jag tror inte jag har kämpat så hårt i skolan på hela det här året som jag gjort denna veckan. Det märks att allt höjs ett snäpp nu när vi är inne på sluttampen. Lärarna förväntar sig betydligt mer och alla ger allt för att förbättra sig det där lilla extra.

På GL fick jag prova tamburmajorsuniformen. Kände mig otroligt ståtlig och prydlig och som det ser ut nu kommer min första spelning som tamburmajor att bli den 9 maj! Ska bli så kuuuul men självklart väldigt nervöst också! Några tjejer blev klara med uppdansningen ikväll och jag hoppas betydligt fler klarar det nästa vecka så att nästan alla har kommit ut till premiären.


VM 2003 i Monza, jag är den lilla blonda till vänster mer Sverigeflaggan :)


Soligt och ljust

Shiit vad skönt att komma hem efter 9 på kvällen och det är förtfarande inte helt mörkt! Jag äääälskar det härliga vårvädret vi har nu!!!!! Vi har suttit ute och ätit i skolan både idag och igår och det tänker vi fortsätta med! Man har allt blivit lite fräknig på näsan iaf...

Idag har varit en effektiv dag i skolan, många nya övningar och en rolig kvällsbalett där vi fick prova på lite repertoar ur Törnrosa!


Vafan hände?

Detta var nog den tråkigaste discolektionen på läääänge, och ni vet ju att jag älskar disco egentligen! Men den här gruppen asså...! Blir så trött vi dansade inte igenom dansen en enda gång på riktigt, det blev bara en massa tjat hela lektionen, ja rena rama cirkusen och ingen kan ju dansen. Ska jag fortsätta till hösten vill jag gå i en grupp där jag utvecklas!!!!!!!!!!!

Stressansökan IGEN!

Skulle ta en titt på Balettakademiens hemsida igår för att "i god tid" ha koll på när ansökningshandlingarna skulle vara inne. Ni kan tro att stressfaktorn gick upp till max när jag läste 15 april. DET ÄR JU FÖR FAN TYP NUUUU! insåg jag. Inte hade jag någon bild på mig själv, ingen monolog och inte tillräckligt med låtar heller och varken brevet eller formuläret var färdiga. Men nu, mindre än 24 timmar senare verkar allt faktiskt lösa sig på bästa sätt, så i morgon ska det säkerligen vara färdigt att skcika in. Vill verkligen tacka Rebecka så jättemycket, det var hon som räddade mig!

Sista lovdagen..

Okej då är det tillbaka till skolan som gäller imorgon. Kan inte fatta hur lite tid vi egentligen har kvar på Löftadalen! I slutet av maj är det slut, över, FINITO!!! Kan inte förstå det, vi som har träffats i stort sett varje dag i snart ett år, kommit varandra så nära och hittat en jättefin gemenskap ska bara splittras helt plötsligt, poff! Folk kommer flytta hit och dit, plugga vidare i Sverige eller utomlands, resa, jobba, ja göra vad som helst utom att dansa på vårt kära ABF! Vi har haft en så underbart bra och fin klass och det är verkligen synd att vi ska splittras, för hur mycket vi än försöker kommer det aldrig bli som det är nu. Vi får verkligen ta vara på den här tiden som vi har kvar och sen får vi hålla ihop så gott vi kan!


Snodde denna härliga bilden av Sven


Sandra är hemma!

Ska äntligen träffa henne idag igen efter mer än två veckor! Sist vi sågs var på min dansföreställning och det känns veeeeerkligen som ett himla tag sen!
Välkommen hem :D


Idol 2010

Japp, det stämmer, idag sökte jag till Sveriges största musiktävling, Idol! Har köat hela dagen sedan kl 8 på morgonen och fick sjunga strax efter 17. Dessvärre gick jag inte vidare, men positivt var att juryn tyckte att jag sjöng bra och skulle fortsätta med sången. Det var liiiite som saknades för att skicka mig vidare. Och inte deppar väl jag ihop för det inte! Tvärtom var det jättekul att söka och jag är nöjd med mitt framträdande och riktigt pepp för auditions till de skolor jag ska söka!

Träffade Matilda från parallellklassen på estet, så jag väntade en del med henne och henns syster, men fick aldrig reda på hur det gick för henne, så jag är lite nyfiken!


BLT

Äntligen fick jag hem Blekingetidningen på posten!!! Som jag har väntat.


Dansen klar!

Nu tror jag inte jag ska ändra mer på dansen utan bara jobba vidare på att göra det bättre! Det kommer nog gå jäkligt fort, men det är ju fullt ös medvetslös som gäller på tävlingar, så får man dö lite efteråt ;) Har inhandlat lösögonfransar med som jag tänkte ha. Vill inte att det ska se för överdrivet och onaturligt ut utan bara bli liksom lite extra, får se om jag får till det!

Köpte också ett mörkblått nagellack. Om det är något jag är köpgalen i så är det verkligen nagellack! Man kan aldrig ha för många olika nyanser!

Nu blir det fläskkotlett med bakad potatis och tzatziki! MUMS!


Tre timmar disco

Idag var det i alla fall ledigt på dansklubben så jag var där i hela tre timmar och fixade och trixade med min dans till tävlingen. Känns ganska bra och jag ska nog dit imorgon också och slipa på skarpheten och precisionen så att allt är bra och tydligt. Lade in en dubbelpiruett, men frågan är hur snygg den kommer bli när jag både är nervös och helt utmattad, så den kanske ryker. Det får jag prova imorgon!

Innan dess hann jag och mamma med några småärenden, vi var på banken, sen lämnade vi in ett par skor som ska klackas om och en kjol som saknar en söm!

Nu bli det GL ikväll och så många som möjligt ska lära sig min och Bonas Elvisdans!


Startposer


Ingen dans men nya skor!

Hade tänkt vara på dansklubben idag och fixa min dans till tävlingen som är snart. Tyvärr var det upptaget, så gissa vad jag gjorde då! Shoppade istället! Hittade ett gult linne som jag tänker ha till min nya rödgula kjol och sen passade jag på att åka en sväng bort mot Freeporthållet och där hittade jag ett par jättesnygga svarta högklackade skor med rämmar och nitar. Kommer bli skitsnyggt kan knappt vänta på att få använda alla mina nya grejer, det har ju blivit en del på lovet ;) haha

Imorgon ska jag gå upp tidigare, jag och mamma planerar att vara nere på stan redan 10 när allt öppnar, för att fixa en del grejer. Hoppas på att inte danslokalen är upptagen då med för det börjar snart bli dags att ha dansen klar, vill inte ha det för stressigt på slutet!


Fika med Elsa

Har precis varit hos Elsa på en fika och fått höra en massa och se en massa bilder från hennes Nya Zeeland/Australien-resa! Verkar ha varit kanon och hon var gyllenbrun och fin! Kanske blir en sån resa för mig en dag?

Här kommer några bilder från i lördags när vi var på Parken!









Påsk!

Nu blir det in till Gbg för att köpa löshår till brunett-Stinis! Ska bli jättespännande att se hur hon ser ut, hon som alltid varit våran egen blondie!

Sen blir det lite påskmat och efter det utgång med girlsen! Känner mig rätt så pepp, var ett tag sen nu!

Glad Påsk på alla :D

Första ansökan

Har skickat in min ansökan till PAS nu.. Varför ska jag alltid vara i sista stund? Det ska vara inne på tisdag, så det får inte direkt bli någon fördröjning med posten! Kommer bli sjukt spännande att gå på audition, blir ju verkligen en erfarenhet hur det än går :)

Har haft en riktigt riktigt slapp dag, sov nästan till två, det var verkligen längesedan sist! Men det behövdes! Ikväll blir det Fame, har längtat efter att se den, Bona har ju kört med soundtracks-skivan i bilen ett tag nu så man har ju blivit sugen!


Nu är det påsklov :)

Är verkligen heeeelt slut, både i kropp och själ! Det har verkligen varit ingen rast och ingen ro den sista tiden. Puh!

* Dansföreställning förra veckan med många timmars repetitioner innan. Blev så lyckat och jag hade många nära och kära i publiken.

*Direkt på natten efter bar det av mot Karlskrona för att gå på Modemässan och se min favorit-Mariette och träffa Emmy och Carro. Fantastiskt att se 4 MaryJet-spelningar på två dagar och dessutom prata en hel del med Mary och få bekräftelse på att hon verkligen känner igen mig nu! Wohoo!

*Den här veckan har vi varit på en högstadieskola i Veddige och fått prova på att vara danslärare. Det tar på krafterna vill jag lova! Shit asså! Utöver de lektioner vi själva hade var vi även med på våra klasskamraters lektioner, idag blev det t. ex fyra danslektioner. Men sista klassen vi hade var så grymt bra att man glömde hur trött man var. Jag tror ALLA, tjejer och killar, satte stegen och det var riktigt go partystämning!

*Ikväll var jag och kollade på Maddes modevisning (mycket mode på senaste tiden alltså!) och jag blev allt lite rörd när Johanna kom ut på catwalken i den extraordinära klänningen! Madde kommer bli något det vet jag!


Nu på lovet har jag i stort sett inget planerat! Gud så skönt! Jag ska ägna mycket av tiden åt att träna inför mina auditions och förbereda mig för nästa discotävling.


Backstage i våran loge

Så sött

Pajala-Carros första möte med Mariette! Äntligen!



Sicket gäng ;)


Så otroligt fint


RSS 2.0