En sjukt kul dag, håll tummarna för mig!


Bild från Ving/Sunwing Show & Entertainment på Facebook


Holding on forever

Hemma igen efter ett mycket snabbt men mycket lyckat besök i hufvudstaden. Det har gått långt tid emellan Mariettes spelningar den senaste tiden. Jag har inte varit lika bortskämd med den där fantastiska känslan som på något sätt alltid infinner sig när hon står på scen, den som jag fick uppleva nästan varje vecka förra sommaren. Även om man inte vänjer sig, inte ens då, så var det något som hela tiden var så självklart, att snart skulle det komma fler spelningar och även om man såklart inte kunde gå på alla så fanns det alltid någon. Men nu när de har blivit så sällsynta känns det som att man mer tar till vara på varje chans och verkligen inser att det kan vara långt till nästa gång. Spelningen igår var magisk. De höll på riktigt länge, man märkte att alla var där för hennes skull och man hade hunnit lära sig de nya låtarna och kunde sjunga med, hon var märkbart imponerad. Men det där Judy's, som stället hette, kan inte ha speciellt smart personal! Det fanns ingenstans att sitta, de flesta valde golvet, och förutom själva spelningen var det bara lite tyst bakgrundsmusik som man typ behövde stetoskop för att höra. Hallå eller!? När man väl  har lyckats få dit en massa folk som vill komma och lyssna på bra musik och ha en kul kväll kan man väl i alla fall försöka hålla igång partyt och få sålt lite extra? Men nähä, runt elvasnåret var det folktomt och tack och godnatt på Judy's. Jag klagar iofs inte, jag fick se, höra och träffa Mary och hade en jättebra kväll och hade ändå inte planerat något hårt festande med tanke på den stora dagen imorgon ;) men man får väl ändå ha lite sinne för affärer, och kanske framför allt för sitt rykte!

Jaja, jag är nöjd i alla fall! Och jag fick träffa Emmy och hennes fina små katter också :) Helt rätt val att åka dit.


Mondays..

De senaste veckorna har allt kännts så himla bra på måndagarna. Idag är inget undantag. Jag har varit på veckans roligaste dansklass (jazz mellan/avancerad), tagit en varm choklad och tjötat med Sandra, tränat på auditionlåtarna och de känns bra, jag är laddad både för Mariette i Sthlm och för audition. MEN så har man den där tisdagen som ligger där ivägen och lurar. Om jag varit uppe och svävat bland molnen på måndagarna kan man säga att jag fallit ner till betydligt lägre breddgrader på tisdagkvällarna. Jag älskar mitt nya jobb på Funkykidz, det måste jag säga. Att få sprida dansglädje och energi till barnen samtidigt som man själv har roligt är verkligen toppen. Men allt går ju inte alltid "som en dans" skulle man kunna säga och starten i Varberg har varit ganska tuff. Det är egentligen inget fel på barnen där, men trötta efter en dag i skolan/på dagis och fulla av spring i benen och bus har man ingen lätt uppgift som instruktör att försöka få ordning på det hela. Imorgon ska jag få ha assistent på båda de äldre grupperna och jag hoppas verkligen att det känns bättre då! För senast var det verkligen kaos, jag kunde inte lägga någon energi på dansen utan fick bara försöka skapa ordning och ärligt talat var det inte alls kul. Grupperna är dessutom ganska stora, över 20 barn i vissa. Men imorgon är det nya tag som gäller och jag hoppas på det bästa. I Kungsbacka däremot går allt finnemang och jag har verkligen roligt när jag jobbar där, så jag hoppas kunna ta med mig lite av den där goda andan ner till Varberg också, så att dansen och glädjen kan ligga i fokus även där! Tror att både jag och barnen mår bättre av det :)


Microseconds of fame


Ta fram förstoringsglaset och kolla in 1:51 (mitt bakhuvud), 2:01 (dansar på muren) och 2:04 (mina ben). Så mycket för den inspelningen.. :P Jaja det var en kul grej! Jag har gul klänning btw.. Jag vet att det är jag iaf!!! Det är huvudsaken ;)


But hey, we had a real good time

Tjaaaa! Det var riktigt längesen jag gjorde ett "riktigt" inlägg nu. Det har mest bara blivit någon bild hit eler något klipp dit. Inte vilka bilder och klipp som helst förstås, men ändå ;)

Nu är hösten här på riktigt. Min första höst sedan 1995 som jag inte sitter i skolbänken (eller ja bänken är väl att ta i de två senaste åren, kanske snarare danssalen, salongen eller varför inte golvet helt enkelt, men ni fattar). Helt ärlig känns det skönt. Det var tungt för mig i slutet av augusti, när många påbörjade sina utblidningar, det måste jag erkänna. Jag har betygen att komma in på i stort sett vad som helst som jag har behörighet att söka, men ironsikt nog hjälper inga betyg i världen till just de få utbildningar jag vill gå. Men nu, några veckor senare har det jobbiga släppt och allt rullar på åt rätt håll igen och jag är väldigt nöjd med hur min vardag ser ut nu. Nu är ingen vecka den andra lik, och framför allt: ingen vecka är speciellt planerad i förväg. Jag har mina 6 barngrupper på Funkykidz, dansar 5 ggr i veckan och har min sånglektion, men utöver det kan det se ut lite hur som helst. Denna veckan blev det tre dagar på signes, vissa veckor kanske ingen och därmed massa tid till annat. För oavsett om man går i skolan eller inte finns det alltid saker man behöver eller vill göra; planera lektioner, öva in koreografier, träna sång, ta tag i vissa saker från Bjärnum som man inte har sorterat än, umgås med vänner, åka iväg och göra annat kul, ja jag lovar jag sitter inte hemma i TV-soffan och slöar särskilt mycket!

Idag har jag till exempel ändrat tonart på mina låtar jag ska köra på audition till Ving, som jag ska på om en vecka. Inte jätteavancerade grejer kanske, men det tar dock lite tid och måste göras! Audition är en stor sak för mig. Jag åkte till Sunwing i Arguíneguín 13 år i rad under min uppväxt, satt allt som oftast längst fram vid scenkanten och tittade storögt och fascinerat på de fartfyllda och färsgsprakande showerna och jag visste redan då att en dag ville jag själv stå där och sjunga ABBA, Charlotte Perrelli, eller kanske Den Lilla Sjöjungfrun. Och nu är det perfekta läget för mig att söka. Eftersom anställningen sträcker sig över två läsår måste man ha tiden och inte ha någon skola eller vara bunden till något annat varken till våren eller hösten efter det. Så nu är liksom guldläget skulle man kunna säga. Jag vet att det "går fler tåg" och att det finns många andra vägar om detta inte skulle gå bra, men just nu är det Ving som ligger i mitt fokus och jag har kul när jag tränar och ser verkligen fram emot att få göra audition.

Två dagar innan audition är också en mycket speciell dag, som jag tror och hoppas kan tagga mig lite extra. Från ingenstans har det helt plötsligt exploderat med uppdateringar från Mariette. Hon har legat väldigt lågt, förutom spelningen i juli, men nu har hon som ni kan se i mitt förra inlägg släppt en ny singel med grym musikvideo till (KOLLA DEN OM NI INTE HAR GJORT DET, ETT HETT TIPS!), skaffat ny hemsida, varit med i radio två gånger denna veckan och dessutom ska hon spela i Stockholm nästa onsdag. Först kändes det väldigt tveksamt om jag skulle åka upp. Det gäller bara en natt, så det blir mycket fläng och då kommer jag hem dagen innan audition, antagligen lite trött och sådär. Men det krävdes bara en titt på videon för att känna en brinnande längtan att åka dit, då fanns det liksom inget annat. Och som jag skrev innan, helt ärligt kan man ju inte bli mycket annat än mer taggad av den kvinnan, så jag har en känsla att det bara gynnar mig och kommer ge mig en good feeling som jag kan flyta på genom hela audition!


Tessan & Mary på Sveriges Radio


Okej, jag har bestämt mig

Yes, alla vet att jag är galet fan av Mariette, men detta tar priset alltså! Kollade precis in denna sprillans nya musikvideon och nu är jag helt säker: JAG SKAAAAA TILL STHLM NÄSTA VECKA!!!!! Kan inte missa detta!!!!!!!!!!



Rakt in i hjärtat


Praha

Bara lite mer än ett dygn kvar tills det bär av mot Prag med Fantastic Four!!!! Äntligen våran första resa där alla 4 är med!




RSS 2.0