Jag repar min låt


Mickteknik

Shit, jag är verkligen slut i huvudet efter idag och det verkar jag inte ensam om i klassen! Alla var nog ganska trötta i morse och de satt i hela dagen. Tror att de flesta var mer eller mindre spända/nervösa inför micktekniken. Det är sjukt utelämnande att försöka göra ett bra och underhållande scenframträdande för sina klasskamrater samtidigt som man vill visa upp sin sångröst/teknik så bra som möjligt och sedan få ärlig och kanske hård kritik från läraren inför alla i gruppen. Men det var verkligen roligt!!!!! Jag sjöng ballad för andra veckan i rad och skulle tänka på att artikulera och öppna munnen mer när jag sjunger. Det skule jag träna ännu mer på till nästa vecka och även på att hålla nacken rak och inte skjuta fram hakan. Men till nästa gång skulle jag välja en lite kaxigare uptempo låt, funderar lite på Sk8er Boi med Avril Lavigne, sjukt mycket text att lära in i så fall och kommer behöva träna mycket på att hålla uppe energin!

De andra lektionerna gick bra, men det känns som att micktekniken var den "stora grejen" alla fokuserade på idag! Vi har verkligen många duktiga sångare i klassen och det känns sjukt kul att vara en del av allt det här. Man blir lite lycklig när man går runt i korridoren och hör någon som klämmer i för fullt i "Don't Stop Me Now" från ena rummet, och sen från nästa dörr hörs en vacker och kraftfull version av "The Power of Love" det är först nu man börjar fatta vilken bra utbildning man har hamnat på och hur mycket man kommer lära sig detta året!


A lot of things to do..

Idag kändes som en väldigt kort dag. Vi hade bara tre lektioner istället för fyra. Vi började med kör och gjorde den svåraste låten hittills, 6-stämmig var den, men vi fick den att låta bra till slut! Stefan som vi har i kör är sjukt flummig men riktgit duktig, och han är den enda läraren som inte pratar skånska, utan göteborgska så det är gött ;) Sen hade vi teaterproduktion och min grupp började skriva på manus. Känns som att vi är på gång och det kommer nog bli riktigt bra till slut! Sen vart det dramalektion utomhus. Man skulla använda sig av miljön och göra en liten minipjäs. Min grupp valde att gestalta ett gäng människor i olika skeden i livet lite humoristiskt, och jag fick vara den kissnödiga karaktären, det var riktigt roligt!

Imorgon blir det teaterproduktion på morgonen, dvs fortsätta med manuset och kolla läget med de andra. Sen har vi balett. Känns ganska förvirrande, då läraren säger saker som är ganska annorlunda mot Lenas visdomsord som präntats in i mitt huvud hela förra året. Sen blir det mickteknik och vi ska för första gången sjunga för de andra i gruppen. Jag har trännat mycket på min låt både sångmässigt och med uttryck och förflyttning, som var ett krav, så jag känner mig förberedd. Men pirrig såklart, men det tror jag att man ska vara! Kommer bli jättekul i alla fall! Sen avslutas dagen med drama.

Söndag

Igår blev det riktigt god middag med hasselbackspotatis och vitlöksmarinerad kyckling, framför Hairspray och Zac Efron, MUMS! (Både till maten och Zac ;) ) Idag har vi dansat och sjungit i skolan i några timmar. På tisdag har vi mickteknik och ska sjunga inför alla i ens egna 10-grupp, det kommer vara lite nervöst, men kul såklart! Jag ska sjunga How do I live av LeAnn Rimes, så den tränade jag på idag. Vi har också fixat lite matlådor och power bars till veckan.


Fix i lägenheten

Jätteskönt att få sova ut i morse efter en tuff vecka! Det var ju tänkt att vi skulle åkt in till Hässleholm idag, men det gick inga bra bussar, så vi passade på att fixa iordning lite här hemma i lägenheten istället, och det börjar bli riktigt fint! Fast vi har ju inte riktigt grejer att fylla ut 72 kvadrat med, men det ska nog fixa sig bara vi får tag på en soffa och lite annat nödvändigt! I eftermiddag blir det nog lite tid i skolan och sen har vi planerat en filmkväll om inget annat dyker upp!


Första helgen i Bjärnum

Då var visst även andra skolveckan över! Den här gången ska helgen spenderas i Bjärnum för första gången. Jag och Lisa planerar att ta en tur till Hässleholm och att försöka få lite bättre ordning på lägenheten. Sen kommer vi nog tillbringa en hel del tid i skolan med, det finns rätt mycket saker att träna på!

Ikväll blev det tacos och Singstar med Anna här hos oss och sen kilade vi över till Folke en stund, där det rådde filmkväll.


Massa roliga lektioner

Bara lektioner i våra 10-grupper idag; teaterproduktion, balett, mickteknik och röst & tal. Riktigt roligt att prova på en massa nya saker. Micktekniken var jättekul, idag fick man sjunga ensam för läraren, men fr o m nästa vecka blir de för alla i gruppen! Röst & tal var väldigt ovant, man brukar ju inte tänka så mycket på hur man pratar, men det känns väldigt nyttigt! Det har ju varit rätt många gånger jag har gått hem från t ex Göta Lejon-träningarna med slitna stämband, så det känns jättebra att veta hur man ska använde rösten rätt. Och jag kan avslöja att mina balettmuskler har vilat lite i sommmar, så det komer bli en del träningsvärk imorgon...

Kvällsträning

Kom precis hem från skolan, jag och Lisa har varit där och tränat lite extra. Vi har våran första lektion i mickteknik imorgon och jag ska sjunga Part of your world från en av mina absoluta favoritfilmer Den lilla sjöjungfrun! Så jag tränade lite på den och så körde vi lite dans också! Kommer bli riktigt spännande med micktekniken! Även första balettlektionen imorgon och det ser jag fram emot! Bara roliga saker på schemat!!!


Andra veckan är igång

Nu har en ny skolvecka börjat och jag känner att jag har landat lite här i Bjärnum. Tror verkligen att det var bra att jag åkte hem i helgen och fick lite distans till alla nya intryck, så att jag kunde komma tillbaka med nya friska tag! Vi börjar komma till rätta mer och mer i lägenheten och nu är Lisas kompis Andreas här och hälsar på, han gick här förra året. Vi har börjat jobba med en ny teaterproduktion i skolan i olika grupper och det ska bli väldigt spännande, jag är ju inte direkt jätteerfaren när det gäller teater, så jag hoppas att jag ska lära mig massor under detta året!


Danslinjen <3

Åhhh vad jag är glad att jag kunde vara med hos Jonna igår! Fastän vi från danslinjen inte har träffats på hela sommaren var det precis som vanligt och jag hade nästan glömt vilka underbara asgarvande matvrak vi är när vi träffas allihopa! ;) Det är verkligen en toppenklass vi har haft och jag hoppas att vi lyckas hålla kontakten så bra som möjligt. Alla ska ju på olika håll nu; Jonna, Karolin o Sven till London, Tanya o Terre till München, Tove ett år till i Varbrg, jag till Bjärnum, Linnéa till Californien, Hanna till Båstad och alla andra har massa spännande på gång på hemmaplan!


Nu ska jag hälsa på Sandra i hennes och Patriks nya lägenhet i Gbg! Ska bli jättekul att se!!! Sen åker jag ner till mitt nya hem i Bjärnum igen och gör mig redo för en ny fullspäckad skolvecka!

 


På väg hem

Nu sitter jag på kära gamla Öresundståget som jag åkt så herrans många gånger det senaste året, man känner sig nästan lite hemma! Hade inte tänkt att åka hem till Kba förrän imogon, men det fanns verklgen inga bra förbindelser då, så jag fick snabbt besluta mig för att åka ikväll istället! Synd att missa första klassfesten som är ikväll, men jag måste verkligen hem i helgen så det är inte så mycket att välja på! Massa saker jag måste hämta ner och folk jag ska träffa. Sen är det även Jonnas avskedsfest imorogn, det ska bli såååå kul att träffa några från Vabergsklassen!!! :D Är jätteglad att jag inte missar det!


Vi hade våran första redovisning i skolan idag. Det gick väldigt bra för båda grupperna och det var jättekul både att titta på de andra och att vara med själv!


Vi har flyttat in

Nu är det sovdags för första gången i nya lägenheten som vi flyttade in i idag. Det är saker överallt och inget är på sin plats men lika glada för det är vi!!!






På plats i Skåneland

Nu har jag gått tre dagar i skolan i Bjärnum och jag måste erkänna att jag redan är helt slut i huvudet! Men shit vad bra det verkar och jag tror att detta året kommer bli skitbra verkligen! Idag har jag och en ny klasskompis som heter Lisa skrivit på kontrakt för en lägenhet så vi flyttar in imorgon! Wohoo! Har inte fått ner min dator hit förrän idag, därför så dålig update, men ska försöka bättra mig ;)

Nu flyttar jag söderut inför vintern!

Idag bär det av ner till Skåne och det är med ett förväntansfullt pirr i magen vill jag lova! Inatt blir det vandrarhem och imorgon börjar skolan, sen hoppas jag att vi får lägenheten så fort som möjligt i veckan! Har packat ner en massa saker som jag ska klara mig på tills vidare och sen ligger ett stort berg med kläder och väntar på att åka ner så fort lägenheten är vår!

Bye bye Beckis

Igår hade Rebecka sin 20 års/avskedsfest. Hon ska också gå samma skola som jag, fast den förberedande linjen så hon flyttar också snart, fast till Markaryd. Blev lite som ett avsked för mig med kan man säga, för många av de närmsta vännerna var där och jag lär inte träffa de flesta av dem innan det bär av.. Kommer sakna alla sååååååååååååå!

Blev en riktigt bra kväll!!!!!








Swedish Grand Prix

Kolla in denna videon från Uddevalla förra veckan! Vi är med rätt så mycket i början :D



I'm not afraid of changes not even of life, so I won't let it pass

Nu har jag fått det efterlängtade samtalet från Bjärnum och fått bekräftat på riktigt att jag verkligen har kommit in!!!!!! Och jag känner verkligen att jag vill ta denna chansen även om det kommer sjukt tätt inpå! Kommer verkligen ångra mig om jag inte gör det! Så snacka om att det är mycket att göra nu! Framför allt skaffa lägenhet! Har en på g med en tjej från Alingsås, så hoppas på den!!!! Och måste ju avboka allt man skulle göra här hemma; skola, tandläkarbesök, GL-saker osv. Sen har jag ju ingen dator att ta med så det måste jag också fixa!!!! Skolan börjar liksom på MÅNDAG! AAAAH inte långt kvar alls! So much to do and so little time..


Sarah Dawn Finer

Var inne och såg Sarah Dawn Finer med en stor gospelkör ikväll på Götaplatsen med Dallan och Stinisen! Såååå grym röst har hon, det är verkligen imponerande! Sen att hon råkade få en hostattack på slutet av I Remember Love, gör inte så mycket, det var faktiskt ganska roligt!

Fick ett litet samtal från en tjej också ikväll och det verkar som att det kanske kan bli Bjärnum för mig till hösten trots allt... Får avvakta tills skolan kontaktar mig, men det perkar verkligen på det!!!!!! Shiiiit! :D















Båstad

Vi körde ner schweizarna till Båstad idag och på vägen blev det stopp både i Oskarström och hos pappas kusin i Halmstad. Väl framme i Båstad blev det lite av varje; våfflor, Hovs Hallar, strandpromenad, lite shopping och en god middag :) Jättefin dag!













Allsång

Kändes som det var ännu bättre stämning ikväll än det var sist på Liseberg, antagligen för att det var säsongsfinal! Eric var ju inte dålig asså! Shit! Hela publiken ställde sig upp varje gång han sjöng, det var grymt! Tyvärr fick vi inte sittplatser, det var rätt mycket mer folk än förra gången och dessutom släppte de in folk på ett jättekonstigt och orättvist sätt, släppte in ena sidan minst 10 min före den andra (som vi självklart stod på) så antingen fick man byta sida och hamna sist där eller vänta aslänge på att komma in, så det var lite kört för oss. Men riktigt bra ståplatser blev det ändå så vi kunde inte klaga!









Eric Saade på Lisse

Nu blir det snart träning, min granne Louise har diplomering på Friskis! Sen åker jag och mamma in till Lotta på Liseberg och äntligen ska jag få se Eric Saade live! Ögongodis på höööööög nivå måste jag säga!!! :D Och förhoppningsvis bra sång och show med! Att Caroline af Ugglas också ska vara med får man väl stå ut med.. hehe. Känns ändå värt det ;)


Två veckor

Idag är det exakt två veckor kvar tills skolan börjar efter kanske det skönaste och längsta sommarlovet ever. Ser så sjukt mycket fram emot det, även om jag också är rktigt nervös. Alla har ju helt olika bakgrund. Själv har jag ju dansat mest, men säkert är det många som istället har teater som bästa ämne osv. Känns ändå ganska konstigt att börja ny klass var och varannat år nu. Från nollan och ända upp till nian bytte jag knappt klass alls, inte helt i alla fall. De flesta av de närmsta kompisarna fick jag alltid med mig, både när jag skulle börja mellan- och högstadiet. Men sen blev det verkligen ändring, sedan dess har jag bytt klass hela fyra gånger, på fyra år! Först när jag skulle börja gymnasiet 2006. Sedan två månader efter, när jag skulle byta inriktning. Sen blev det Varberg förra året. Och till slut PAS nu om tvåååå veckoooor!!!! Ska bli så kul, jag har verkligen höga förväntningar på det här året :D


Mailbox

 



Målade våran brevlåda idag och är rätt så nöjd med resultatet! Getingen ska bara få gula ränder när det har torkat så är den klar! Har även hunnit med att umgås med Sandrisen plus träna lite!

 


Den där Mary..




Nordstan, Göteborg 3/12-2009


B&B, Halmstad 18/12-2009


Saga bar, Göteborg 25/12-2009


Kolingsborg, Stockholm 23/1-2010


Rejmes, Halmstad 6/2-2010


Kåren, Halmstad 6/3-2010


Modemässan, Karlskrona 27-28/3-2010


Hbt-festivalen, Alingsås 8/5-2010


Hbt-festivalen, Göteborg 16/5-2010


Visfestivalen, Falkenberg 2/7-2010


Gustaf Bratt, Falkenberg 7/7-2010


Gustaf Bratt, Falkenberg 14/7-2010


Gustaf Bratt, Falkenberg 21/7-2010


Marinfestivalen, Halmstad 30/7-2010


Lite sol..

Blev en miniutgång med Stinisen igår! Hade tänkt att gå på bio först, men det verkar inte alls gå många man är sugen på just nu tyvärr! Och idag några timmar på stranden. Inget högsommarväder direkt.. men några timmars sol fick vi i alla fall, plus en stor god glass! Man vet ju aldrig hur många fler stranddagar det blir i år... Men kan ju hoppas på att det är lååååååååångt ifrån slut än!!!!!!!!!!!!

Nu är mitt uppdrag att måla en brevlåda som vi har köpt, så det gäller att vara riktigt kreativ! Stor risk att det blir något blommigt motiv, så mycket kan jag säga, men har inte bestämt mig för hur jag ska utforma det än! :)

Kan även passa på att berätta att vi har besök från Schweiz, min faster och hennes man, utifall att någon händelsevis skulle vilja veta det! ;)

Dränkta katter

Shiiiiiiit vilket regn det var i Uddevalla idag, har nog aldrig sett något liknande! Men inga sura miner för det, så där stod vi och dansade och spelade med världens leenden på läpparna, medans vattnet strömmade över oss och större delen av publiken drog sig in under tak och paraplyer. Hoppas för guds skull att vi kom på TV i Bulgarien eller i något annat av de där 127 länderna nu så att det var värt det! Haha

(Har lånat bilderna från en random blogg, hoppas det är okej!)




Imorgon är jag på TV i 127 länder!

Har jobbat lite på brännan idag, sen var det båtspelning! Imorgon ska vi spela på invigningen av VM i Offshore i Uddevalla, någon båttävling tror jag! Kommer sändas live i TV i 127 länder tror jag det var! Hahahaah det är inte illa asså, så det gäller att vi gör bra ifrån oss, jag kommer i alla fall dansa så det ryker, det kan ni lita på ;)



Yesterday night



 

 

 

 


Johanna 20 år

Kom precis hem från en rolig kväll hos Johanna som fyller 20 imorgon, eller ja idag är det ju nu :) Det blev middag, drinkar, charader och många skratt! Bilder kommer nog imorgon om jag lyckades ta några bra, det vet man aldrig ;) Grattis Strömmis i alla fall!!!!!!!! Och god natt!

Perukfest bilder

Stinas bilder:

 












Silver

Såå skönt för Emma Green med EM-silvret igår! Känns verkligen som att hon var värd det efter alla år precis bakom de bästa! Gött kämpat tjejen, GRATTIS! Kan också avslöja att jag har sett henne i verkligheten på Vero Moda i Nordstan för några år sedan, när hon skulle gå in i provrummet! Det var precis när hon hade börjat bli känd, så man var liksom osäker på om det var hon eller inte. Men det var riktig status alltså!!!! Haha eller nåt, men det känns i alla fall extra bra att det är en Göteborgstjej som det går så bra för ;)



Första paraden

Var tamburmajor på Vallgatespelningen igår, första gången på en parad för min del. Det gick bra och var riktigt kul, det är ju lite annorlunda mot båtspelningarna. Sol, mycket publik och en stor danstrupp är också ett plus! Mina föräldrar var där och skulle tagit kort, men av någon anledning ville inte kameran funka, som som tur var så tog Bona bilder:

 

 






Sen var det Stinas perukfest! Jag hade en kort svart lockig peruk och fick höra att jag var lik både Betty Boop, Katy Perry och Edit Piaf! Haha har tyvär inga bilder, eftersom kameran strejkade igår som sagt, men Stina tog en del, så ska visa så fort hon har lagt upp! Men kan avslöja att de flesta verkligen gick in för utstyrseln! Så det var kuuul!

 

 

 


RSS 2.0