Ljuuus

Nu är det ljussättning hela dagen idag och samma sak igår. Vi hade blivit varnade att det kunde ta ända till typ 3 på natten, men igår var vi klara redan innan midnatt och ja har mina förhoppningar om att det blir samma sak idag! Man börjar få en helhet i showen, men det är ju inget nummer som sitter perfekt än. Fortfarande a lot to do!!!

Lite bilder på oss som har varit med i tidningen de senaste dagarna!






Sista veckan

Nu drar tredje höstshowsveckan igång imorgon. Vi kör hela veckan fram till söndag kväll och sen åker jag hem till kära Kungsbacka på måndagen! Ska bli så kul och härligt att ta det lugnt och umgås med vänner och familj!

Helgen var ju tänkt att man skulle vila upp sig lite på.. Men vi började med klassfest i fredags hos Jossa och Lisa, senare hos Mosse pga att polisen kom.. Vi är inte världens vildaste bråkstakar, det är bara det att deras grannar är ganska väldigt mycket överkänsliga. De har tydligen klagat på att Lisa och Jossa går i sin lägenhet!? Skaffa ett liv liksom! Men det var en riktigt bra fest och vi fick även chansen att lära känna några LUSare lite bättre. Det står för typ ljud- och studioteknik eller något sånt och är en annan linje på våran skola.

Sen igår var det tacos och New Moon hos Dag. Alla var jättesega men det var mysigt! Så idag blev det en fet sovmorgon, lite övning i skolan och sen gjorde jag och min fru massa matlådor!


Heeelg!

Klädprovningen höll på ända tills 00:30 inatt, så man var ju inte direkt pigg i morse. Trodde man skulle komma hem runt 21, så det gick inte riktigt enligt planen! Men idag var det full fart igen, jag har kastats mellan att repa körstämmor, dans, finalnumret, träna teater och sytt en rånarluva. Dessutom var en smålänsk tidning här för ett tag sen, så får se om vi hamnar i tidningen snart! Ikväll är det party med klassen för att fira att denna 12 dagar långa skolvecka är över. Eller ja det har ju varit roliga saker, men liksom fira att man äntligen kan slappna av lite! (Hur mycket det nu kommer att gå att slappna av i helgen när man har så mycket att tänka på!)

Klädprovning

Sitter i skolan nu och vi har världens längsta klädprovning. Alla nummer i showen ska gå in till lärarna i tur och ordning och visa upp vad man hade tänkt att ha på sig. Efter en halvtimme är vi bara på andra numret och jag tror säkert det är minst 50 nummer i föreställningen.. Snark! Kvällen kan bli låååång

Winter Wonderland

Såhär ser det ut i min lilla by ikväll! (Lånade bilden av Matilda)



Shriima Kalima Adhima Pahima

Idag har vi repat in la grande finale på vår höstshow. Jag ska köra i mikrofon och dansa samtidigt! Hjälp, kortslutning i hjärnan! Haha men med lite träning ska det nog gå! (Rubriken kommer från en bit av låten btw.)

Har även dansat mycket idag, har fått nästan alla mina koreografier nu, bara en liten bit till som vi ska få imorgon, kommer innahålla lite stagefighting om jag har föstått rätt, så det blir fett!

För övrigt så snöar det här nere i Skåne ikväll, inte okej! Visst, hellre snö än slask, men det är ändå på tok för tidigt! Inte ens november än ju, snön brukar ju knappt komma förrän i februari annars! Inte så stor chans att den ligger kvar dock..


Snö på vintern har jag inget emot, men NU? Och här nere i söder dessutom?


Two worlds, one family

Den här veckan är det knappt någon ledig tid, smet hem nu en snabbis för att duscha innan vi börjar igen kl 18. Idag har vi jobbat hela dagen med medleyt som ska avsluta första akten. Jättebra dans verkligen, den roligaste hittills tror jag, och riktigt bra låtar med! Mer och mer saker börjar komma på plats för varje dag som går, svårt att prioritera rätt ibland bara när man övar, det känns som vissa saker som man skjutit undan lite borde man ha tagit tag i nu, men hur sjutton ska man hinna allt? Vi är ju i skolan morgon till kväll som det är! Idag tyckte dock Malin att vi verkade ganska stressade så vi fick börja dagen med massage, gud så härligt!


Söndag mitt i veckan

Nu sitter jag här i skolan efter denns långa vecka, som i praktiken bara har gått lite mer än halvvägs. Vi kör fulla skoldagar (och lite till) 12 dagar i rad nu, från förra måndagen till fredagen som kommer! Dvs 7 av 12 är avverkade nu. Det behövs verkligen, för det är så sjukt mycket att repa in, men det sliter ganska mycket på ens kropp och tidvis humör!

Nu i helgen har vi repat slutmedleyt. Det är verkligen bra, både sång- och scenmässigt, men jag kan säga att om jag hade suttit i publiken hade jag nog blivit rätt så rädd!

Vi lär oss nya danser, stämmor, stageingar, kommer på repliker och karaktärer och tränar tränar tränar dagarna i ända. Det känns grymt, det är ju verkligen det man är här för och nu när vi har en show bara några veckor fram känner man verkligen att det är ett konkret mål som alla jobbar tillsammans mot. Och biljetterna håller redan på att sälja slut, så populära är vi ;)



Full fart

Nu har det verkligen satt igång på riktigt! Full fart med att öva låtar, danser och scener, och även att samla ihop och sy scenkläder! I like it! Har lärt mig en jättebra koreografi idag, vilken jag också blev utnämnd till danskapten över, dvs när inte dansläraren är med är det jag som ser till att den övas så att den ser bra ut! Man skulle inte lägga någon värdering i vem som fick bli kapten eller inte, men det klart man känner sig lite hedrad ändå! Har precis stretchat någon timme. Tänk om min svank alltid kunde vara så här rak som precis efter en lång stretch..då hade jag varit riktigt lycklig!

Artikel i NorraSkåne

 
Det gick emellanåt vilt till på catwalken när elever från Musik- och teaterskolan i Bjärnum visade höstens mode.  
Foto: Arne Forsell/bildbyrån

Modegalan blev en show

Av Berit Önell 10 OKTOBER 15.56 (UPPDATERAD 16.43)

HÄSSLEHOLM. Modegala med elever från Musik- och teaterskolan i Bjärnum är show och dans, ibland med nästan halsbrytande konster på catwalken.

Inte konstigt att Stortorget var fyllt av folk när modegalan, med Josefine Crafoord som konferencier, startade på lördagsförmiddagen

Ett antal butiker i Hässleholm fick under två föreställningar på lördagen sina höstkläder visade på ett mer spännande sätt än vid en vanlig modevisning.

Josefin Crafoord, för närvarande bland annat aktuell i Idols eftersnack på TV 4, kommenterade både mode och dans.
– Bättre än Michael Jackson, berömde hon en av de manliga dansarna och mannekängerna.

De yngsta följde storögt modevisningen.

Jackor, mössor och halsdukar för det kommande höstrusket visades förstås, liksom skor och stövlar, men också festkläder för både dam och herr, sportdressar och morgonrockar.
– Skinndetaljer och mycket mönster som kan blandas lite hur som helst är inne i år, förklarade Josefin Crafoord.

Till och med till en morgonrock fanns en pläd i fuskpäls.
Rostfärgat är en av höstens hetaste färger.

Skorna är också viktiga.

Jeans, rutiga skjortor och stickat tillhör det mer avslappnade modet.
Smycken, smink, frisyrer och väskor visades också.

– Det är inte fel att blanda smycken hejvilt, även i helt olika material, det kan aldrig bli för mycket, sa Josefin Crafoord.
Även män kan numera ha stora smycken och gärna flera samtidigt.

 
Här var det stövlarna som visades.

 
Även morgonrockar hörde till höstens mode och visades med fart och fläkt.

 
Både herr- och dammode för olika åldrar presenterades i tältet på Stortorget.


Lugn kväll

Idag har vi jobbat lite med våra teaterscener i showen, vi fick ta en som vi själva inte skulle vara med i, för att ge inspiration til varandra. Sen har min 10-grupp, dvs trivsel/fikagruppen planerat lite som vi ska göra för att höja stämningen när det kommer bli som stressigast och som mest att göra. Redan idag tejpade vi upp en kramruta i matsalen, där man kan ställa sig om man behöver en kram! Och vi har mer fina saker på lager ;)

Efter skolan blev det en fika på Conditoriet med Viktor, Alex och Matilda, för att koppla av lite. Första gången jag var där faktiskt och det lär inte bli sista! Riktigt mysigt och inte allt för dyrt ställe! Sen visade det sig att jag blev ledig resten av kvällen, för jag ska köra på det medleyt vi skulle lära oss koreografin till och dansen var tydligen så energisk att man inte kunde sjunga och dansa samtidigt, så jag och de andra som har kör fick en night off. Lite skönt såklart, men jag hade verkligen väntat mig att träna hela hela hela tiden nu när showperioden har dragit igång, så det har börjat förvånansvärt lugnt, både igår och idag! Haha påminn mig om att jag sa det någon gång i mitten på nästa vecka, så får vi se om jag fortfarande håller med ;)

Här är förresten länken, om någon är intresserad av att läsa om eller boka biljetter till vår höstshow (under fliken "Bjärnum") :)

Movie-Mix

Idag var det den där dagen som är ungefär som julafton för oss Bjärnumselever: KOLLATIONERINGEN!!!!! Vi gick igenom hela höstshowen, vilka låtar som ska vara med och vem som ska säga, sjunga och dansa vad. Tror verkligen att det här kommer bli helt grymt!!! Massa bra musik och en bra blandning på power, rock, soft och massa annat! Det kan verkligen bli jättebra. Vill inte avslöja allt för mycket, för jag hoppas ju på att några av er kanske ska pallra er ner till Skånelandet och kolla på oss! ;) Hehe! Men låten som jag kommer sjunga är iaf Up Where We Belong, en duett med Dag! Vi har precis tränat en liten stund och det känns redan bra!

Helgen var jättebra. Modevisningen var skitkul, och mina föräldrar kom helt oannonserat ner och hälsade på för att kolla, det gjorde mig verkligen glad! Kändes kul att få prova på att få gå modell, något som jag med mina knappa 165 cm förmodligen inte kommer få göra allt för ofta! Sen var det party i Hässleholm på kvällen. Fick verkligen dansa loss och alla M1:or var så goa och glada, så stämningen var verkligen på topp! :D Igår tog jag det bara lugnt hela dagen och vilade upp mig för att kunna ge allt nu i veckan ;)




Catwalken nästa

Den här studiedagen kunde inte komma bättre tajmat! Jag har bara tagit det lugnt, lagat massa matlådor till nästa vecka, tvättat, handlat och annat housewife-stuff.

Imorgon blir det modevisning i Hässleholm med Josefin Crafoord som konfrecier. Två Beyoncé-låtar för min del: Telephone och Single Ladies. Och just det dansmovet jag ska göra till Single Ladies har jag ju faktiskt provat på med Beyoncés riktiga bakgrundsdansare förra året på McDonald's Scandinavium efter hennes konsert i Gbg. Det är riktgit coolt!

Vi med Bejjans dansare


Alla M1:or är gryyyymma!!!!

Nu är det en trött men mycket nöjd tjej som sitter här och skriver! Idag har hela dagen bestått av sång- och dansredovisningar. Först fick vi se på den andra gruppens dansredovisning och jag måste säga att de verkligen överraskade positivt, vi är indelade efter hur mycket man har dansat innan och det här var alltså den gruppen som är lite mer nybörjare. Men de gav verkligen allt och var så bra att Jonna, våran danslärare, höll på att börja gråta.

Sen var det våran tur att redovisa våra pop/rocklåtar. Jag var verkligen orolig för att rösten skulle spricka, för min låt ligger väldigt högt och Stefan har fått mig att verkligen ta i på alla toner så att jag inte fegar. Men det gick verkligen bättre än väntat och jag fick massa beröm, både för attityden och rösten och en tjej sa t o m att det var det bästa jag har gjort sedan jag började här. Då blir man lite glad i hjärtat! Alla hade verkligen fått utmaningar och alla tog sig an sina låtar med hjärta och själ och ingen misslyckades! Så sjukt bra är alla! Efter lunch fortsatte andra gruppen med sina låtar och det var likadant där. Man blev verkligen rörd och mer än en gång hade jag nära till tårar för att det var så jäkla bra!

Till sist var det bara våran dansredovisning kvar och jag var taggad som in i...! Det var jättekuuuuuul! Jag har nog aldrig varit så svettig redan efter uppvärmningen som idag, man gav verkligen de där lilla extra! Det var skitkul att få visa andra gruppen + alla lärare vad man kunde! Och jag tror att känslan i koreografierna var rätt bra med! Såååå roligt var det!!!!!!

Efte skolan hade vi genrep inför modeshowen och det mesta satt som en smäck, sen har jag och Anna haft filmkväll ikväll. Imorgon är det studiedag så då ska jag passa på att vila mina värkande muskler och min trötta hjärna och tagga inför lördag då det är catwalken som gäller!










 


Worksvecka

Shit vilken vecka vi har! I måndags blev det Commercial jazz (hur fan stavas det?), info om showperioden och sen ett körnummer ur We will rock you!

Igår hade vi modernt på morgonen, sen dans ur We will rock you (skitkul att ha lite koll på ett nummer, eftersom vi ska se den i vinter) och slutligen en videoföreläsning av Kay Pollack, som handlade om i stort sett att man ska se saker från den ljusa sidan och välja glädje så ofta som möjligt.

Idag fick vi friska upp minnet i hur man trär och syr på maskin (det var ett bra tag sedan sist för min del kan jag avslöja!) och sen titta genom så många lådor vi hann i kostymförrådet. Sen hade vi hiphop, det var sjukt kul faktiskt! Kändes som att jag hittade den rätta stilen , och fick även en del beröm så det var kul :) Efter lunch hade vi stagefighting hela eftermiddagen. Vi fick lära oss hur man fejkar olika slag och sparkar för att det ska se verkligt ut för publiken. Jag och Anna fightades och satte ihop en liten "koreografi" som blev rätt så bra!

Efter skolan bar det av direkt in till Hässleholm för att prova kläder till modevisningen. Jag började med Esprit och de kläderna var inte alls min stil, en grå klänning med vit polotröja under och leggings. Men det får ju funka! Kläderna jag ska visa för Jansens var jag mer nöjd med. Inte min vanliga stil men ändå snyggt. Det är faktiskt lite i samma stil som nåt Mariette skulle kunnat ha på sig på en spelning, så det var inte illa. Svarta byxor som är rätt stora i skrevet men blir tighta längre ner, ett gönt linne, skinnjacka och pälsväst. (Pälsen är iofs inte Marys stil, men det andra är ganska tycker jag!)

Till slut blev det någon timme i skolan, för att repa inför redovisningarna vi ska ha imorgon, både i sång och dans. Dansen känns bra och den ser jag fram emot, ska jobba jättemycket på att lägga uttryck och känsla på danserna. Sången är jag däremot inte lika säker på! Den ligger INTE bekvämt för fem öre och jag är ganska rädd att rösten kommer spricka. Måste köra en ordentlig uppvärmning innan och verkligen trycka till på de där jobbiga tonerna! Vill verkligen visa att jag kan!



De här affischerna sitter uppe i hela Hässleholm, lite coolt! ;)


This is it

Idag har det blivit lite av varje. Har tränat lite sång och dans, vi har redovisning av båda ämnena i veckan. Sen har jag varit och hämtat ut en bok som jag har betällt. Vi har som uppgift att läsa en bok om självkänsla innan jul, eftersom det är en viktig del av utbildningen att man jobbar med sig själv. Jag beställde Mia Törnbloms Självkänsla nu!

Veckan som kommer nu kallas för Worksvecka. Vi kommer ha en massa olika workshops med olika gästlärare. Bl a ska vi få prova på stagefighting och få lära oss lite koreografi från musikalen We will rock you (som jag för övrigt ska se i december). Det är som en liten mellanvecka som bryter av efter grundkursen, innan vi går in i showperioden. Bara cirka en vecka kvar tills kollationeringen när vi får reda på vad vi ska göra i showen!!!!!!!

Igår kväll blev det filmkväll hos Dag med några från klassen. Vi såg This is it! Jag såg den på bio förra året, men jag tycker faktiskt att den var ännu bättre igår, kanske för att jag visste mer exakt vad jag skulle förvänta mig. Sååå synd att de där konserterna i London aldrig blev av, det hade verkligen varit något helt spektakulärt. Och tänk alla dansare som hade åkte från hela världen för att få dansa bakom sin största idol. Ena dagen tränade de för fullt, andra dagen var han borta och hela alltet lades ner. Helt sjukt! Men det var ju verkligen inget snack om att MJ kunde dansa och sjunga helt gudomligt ända fram till slutet!


Hässleholm, the big city

Skulle blivit en kväll helt ensam hemma framför Idol igår, men helt spontant, 5 min innan bussen gick bestämde jag och Hanna att jag skulle åka in till Hässleholm och hälsa på henne istället så att vi kunde kolla tillsammans. Så jag rafsade ihop mina grejer och rusade ner till busshållplatsen och hann precis! Spontanitet är bäst!

Tycker verkligen att många var bra i Idol igår och både jag och Hanna var riktigt nöjda med de som gick vidare! Känns ju lite extra viktigt i år att de två finalisterna är grymma, eftersom vi ska se THE BIG FINAL i Globen i vinter! Wohooo!

Så jag sov hos genne igår, för det går inte direkt många bussar här ute på vischan! Sen gick vi på stan idag och det blev en del shoppat på H&M för båda två! Man hinner ju knappt med sådant nu för tiden, så det är bara att passa på! Sen mötte vi upp Alex och åt och fikade. Jättemysigt! Ikväll blir det This is it! och pizza hade vi tänkt!


Grundkursen avslutad

Idag kom äntligen den efterlängtade TP-redovisningen! Alla grupper var verkligen grymma och man blev berörd av var och en på sitt eget sätt! Jag är jättenöjd med min egen insats, verkligen för att vara första gången jag spelar teater på det här sättet! Nu är hela grundkursen avslutad, nästa vecka är en worksvecka, när vi bara har en massa workshops plus sång- och dansredovisningar, och veckan därpå sätter vi igång med HÖSTSHOWEN! Wiiiiiiiiiiie!


Min grupp: Grupp D


Grupp B


Grupp A


Grupp C


RSS 2.0