För alla där ute som längtar

Heeej hopp! Har haft en väldigt fin och bra jul! Nu är det lite jobb, sen bär det av! Först nyår i Stockholm och sen några dagar i Sälen! Taggar för fullt!!!! Här är ett klipp från annandagen när jag sjöng i kyrkan!


Idol 2004-2011

Jaha, då var sista svenska Idolfinalen avgjord. Personligen har jag upptäckt framför allt tre nya helt fantastiska artister genom åren som alla berört mig väldigt mycket. Tre väldigt olika personer som deltog säsongerna 2005, 2009 och 2011. Alla tre råkar börja på M.

2005 var året då Måns Zelmerlöw ställde upp. Charmigare kille får man ju leta efter!!!!! Jag blir verkligen helt lycklig när jag ser honom! Och hans röst är helt underbar. Tyckte om honom under programmet, men det var under Let's Dance några månader senare som jag verkligen fick upp ögonen och sedan dess har jag inte stängt dem.



2009 hade jag tröttnat lite på Idol, men kollade i alla fall eftersom en kille från mitt gymnasie hade tagit sig ända till fredagsfinalerna. Och herre gud, tänk om jag inte hade gjort det!!!!!!! Då hade jag inte varit samma person idag kan jag säga. Tror inte det krävs någon närmare förklaring, alla som känner mig vet nog att det är Mariette Hansson det handlar om. En helt fantastisk person och artist som på något helt sjukt sätt tog sig rätt igenom TV-rutan och gjorde att jag inte hade något annat val än att fortsätta följa henne långt efter programmets slut, vilket jag tänker fortsätta göra.



Och så har vi då 2011 då, i år. Där den klarast lysande stjärnan enligt mig är Moa Lignell från Alingsås. Har hört av många att "henne borde väl du gilla, hon är ju typ som Mariette". Ja, vid första anblicken kanske, med dreadsen och gitarren, men där tar det faktist stopp. De är verkligen helt olika i både röst, uttryck, utseende och personlighet, så jag gillar Moa för att hon är hon och inte för att hon påminner om Mary. Hennes röst berör verkligen och hon är så enkel och det är det som gör att allting blir så äkta. Hoppas på att få höra mer från henne!





Slutspurten

Då har sista veckan för denna terminen på Dansforum börjat. Hoppas verkligen att det kommer ett bra schema på jullovet så att man kan hålla igång ordentligt!

Denna veckan blir det återigen lite jobb på Signes, är änna dags nu! Och så blir det julbak och jul på Liseberg och en massa dans som vanligt, kanske Göta Lejon-spelning också. Var faktiskt med på Haga julmarknad igår, första spelningen på typ ett halvår. Men det satt minsann kvar i ryggmärgen! Har varit med i orkesten i 10 år efter jul och då känner jag att det är dags att lämna in, så tänkte vara med det jag kan nu fram till dess!


20091203-20111203

Igår var det exakt två år sedan första gången jag såg Mariette live. Har blivit några fler spelningar och hänt en del sedan dess! Passade på att fira med att se de nya Idolerna igår på precis samma plats. Var såklart inte samma grej, men Moa är sjukt grym alltså! Jag hoppas hon kommer synas mycket i framtiden och väntar bara på att hennes singel släpps!


I've heard it all before

Har funderat hur länge som helst nu på vilken låt det är jag tycker Lady Gagas Marry the night påminner om och har äntligen kommit på det! Inte jättestor likhet, inte så att det är plagiat eller så, men ändå, refrängerna påminner väldigt mycket om varandra! Man blir ju galen när man funderar på något men inte riktigt kommer på det!!!!!





Tosca

Blev ett spontant operabesök igår! Dalias kompis hade fixat billiga biljetter till Tosca, som han är med i. Jag är väl helt ärligt ingen operafantast, men kan ju alltid vara kul att vara lite kulturell när det är till ett sådant bra pris, om inte annat bara för att känna av stämningen på Göteborgsoperan! Personligen så tycketr jag att föreställningen var ganska seg, allt som hände i de tre akterna kunde lätt kortas ner till en enda akt så kunde man fått med fler intriger istället! Men det är kanske grejen med opera att man sjunger samma sak 14 gånger i olika formuleringar, vad vet jag. Det var helt okej ändå. Lite kul också att gå på en föreställning som man inte visste något om. De flesta musikaler jag har varit på i alla fall det senaste har jag kännt till ungefär vad som ska hända och alltid när vi har sett något med skolan har vi varit tvugna att läsa på, men här var det inga problem att hänga med och förstå allt, fast man inte kände till storyn!


Mäktigt


Gråter varje gång jag ser detta! Hon är bääääst! Och så sjuukt mäktigt framträdande, vid 3:40 är man helt mållös, tänk känslan att få gå ut där


RSS 2.0