Teater

Istället för att ha danslektion fick vi gå och se på 2:ornas teater på morgonen. De var jätteduktiga på att skådespela, men jag måste säga att föreställningen var lite väl seg... Kul att sitta framför de från särskolan i alla fall. De satt och kommenterade hela föreställningen och eftersom de är så spontana i det de säger det blev många härliga och roliga kommentarer.

Efter skolan gick jag och Sandra på medeljympa på Friskis. Det var jätteskönt att få träna lite och vi kanske inte riktigt utnyttjar våra årskort till fullo, så det är lika bra att gå dit så ofta man kan!

Allt på samma dag

Söndagen den 26 april, då händer verkligen allt. Först är det spelning i Ale och inte vilken spelning som helst, utan Sandras premiär som tamburmajor, så den får man inte missa! Sen är det kulturskolans Vårkonsert, där jag, Sandra och Linda ska sjunga trestämmigt och sist men inte minst vårens dansuppvisning med discon!

Har vi riktig tur kan vi faktiskt hinna med allting! Spelningen ligger mitt på dagen, så den är det nog ingen fara med, såvida det inte ligger något dumt rep just då. Dessvärre är konserten klockan 17.00 och dansen klockan 18.00, så det är helt omöjligt. Men snäll som Lotta är så har hon erbjudit sig att flytta fram vår grupp till klockan 19.00. Nu gäller det bara att Agneta går med på att vi får sjunga i början av konserten, så går hela planen i lås!

Hoppas hoppas hopppas verkligen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 x sång

Idag känns det som att det mest har varit sånglektioner, hade först min egen innan skolan och var sedan med på Lindas efter skolan, för att träna till Vårkonserten. Det kommer nog bli riktigt bra, även om det fortfarande finns en del att slipa på, särskilt för min del.

Det hade blivit något fel med alla estetscheman, så det står att min grupp i stort sett aldrig har samhäll på måndagsmorgnarna. Inte mig emot, men jag tycker lite synd om Patrik som verkade helt förvirrad idag.

Inte långt kvar till lovet nu och det kommer bli hur gött som helst! Behöver lite ledigt nu!

Myskväll hos Sabina

Igår firade vi Sabinas 19-årsdag. Vi var väl ungefär 10 tjejer och hade en riktigt mysig kväll tillsammans. Det blev tacos, tårta och en massa andra godsaker. Vi såg på en inspelning av förra årets dansföreställning och sen en film och självklart blev det massor av härliga skratt, inte minst när vi spånade på låt att springa ut till på studenten.












Vallgatan

Årets första Vallgatespelning idag. Lite kul att spelningarna drar igång igen, är ju inte långt kvar tills Lisebergspremiären och cortégen nu. Cindy och Amalia fick vara med som dansare för första gången och jag måste säga att de är grymt duktiga! Det var Annas sista spelning och det känns ju lite sorgligt, men hon har varit med i 10 år nu så det kanske var dags.


Från Vallgatan i juli förra året

Blondie

Nu har jag äntligen fått slingat utväxten så nu är jag blond i hela håret!

Idag fortsatte projektredovisningarna. Det har vartit så sjukt många olika sorters projekt och det är jättekul att det är så många som verkligen har gjort saker man kan ta till sig på antingen ett underhållande, eller ett mer allvarligt sätt. När Elin redovisade satt nog i stort sett hela teatern och grät, då hon berättade på ett riktigt gripande sätt om sin faster, som begått självmord. Det är nog det starkaste minnet jag kommer bära med mig från de här redovisningsdagarna.


Rebecka och Therese sjöng tre låtar


Dalia och Sabina hade tema mobbning och de dansade, sjöng och pratade

Redovisningar

Idag var första dagen då vi estettreor redovisade våra projektarbeten. Jag visade upp min musikvideo på storbild i teatern och är jätteglad, för jag har fått mycket positiva reaktioner. Kul att gå omkring och titta på de andras arbeten med, även om jag inte mått kanonbra idag. Så nu ska jag vara hemma och vila hela eftermiddagen. Skulle egentligen redovisat en gång till ikväll, men struntar i det och satsar på att vila och få klart samhällen istället, så att jag är extra pigg och glad imorgon.


Emma och Marie hade arrat Disneylåtar till en orkester




Sanna hade sytt den här fina klänningen


Frida hade gjort egna smycken

Måns



Idag var det en mycket stor dag! Det var inte bara våffeldagen och Marie bebådelsedag, utan det var också dagen då Måns kom till Kungsmässan och dessutom släppte sin nya skiva. Han var så otroooooooligt bra! Sjunger jättebra live och känns väldigt bekväm när han pratar mellan låtarna och självklart så har han ju en gudomlig utstrålning! Han gjorde Cara mia och Brother oh brother från den förra skivan och sen sjöng han även en jättefin ballad som heter Impossible från den nya och självklart Hope & glory från Melodifestivalen.

Naturligtvis passade jag på att inskaffa ett exemplar av skivan och få den signerad. Jag sa till honom hur bra jag tycker han är och han frågade vilken låt jag gillade bäst. Sen fick jag en riktigt myskram och så var det fototime. Kommer inte glömma denna dagen på väldigt länge!




Pa-förberedelser

Idag har vi först varit med i någon slags undersökning, som hette Grow Up. De skulle väga och mäta alla gymnasietreor i Göteborg och göra någon statistik på det. Jag kunde glatt konstatera att jag växt en centimeter och är numera 165 cm!

Sen har vi förberett för våra redovisningar av projektarbetet, som börjar i morgon. Jag har kollat att min video funkar i teatern och skissat lite på vad jag ska säga. Det ska verkligen bli jättekul att se alla andras redovisningar och jätteskönt att vi inte har några lektioner varken på torsdag eller fredag, för att kunna ägna oss åt detta.


Tiara

Har letat runt efter lite olika tiaror på internet. Hade nämligen tänkt att bära tiara på studentbalen. Det är ju inte varje dag man får chansen att klä upp sig hur mycket man vill, så då tycker jag att det är lika bra att spä på lite extra. Det finns jättemånga fina, men tycker inte att det ska vara för mycket, som en riktig krona, utan mer som ett diadem. Jag vill ju inte se ut som Fröken Sverige eller någon wannabe-prinsessa, utan bara vara extra fin. Helst vill jag att det både ska vara stenar och pärlor på, så att jag kan matcha med pärlörängen till.



Funderar lite på den här

Slutbetyg???

Gick faktiskt till skolan långt innan jag började idag. Misstänkte att vi inte hade något tidig 8.25-lektion, men åkte ändå ner och fick faktiskt riktigt mycket gjort! Ibland får man kosta på sig att vara lite extra ambitiös. Sen var det ju måndag också och då hör det ju nästan till att det blir något knas med tiderna, så varför bryta trenden?

Vi fick information om slutbetyget idag och jag måste säga att det inte är lätt att förstå sig på! Särsklit inte för vår årskull, där det gäller en sak om man söker nu direkt till hösten, men en helt annan från och med nästa år. Jag tror jag blir alldeles snurrig. Men men, det är väl bara att söka in dit man vill och hoppas på det bästa känner jag!

På matten hade vi Bertil som vikarie och det bringar alltid lite extra glädje till oss esteter. Martina flätade Cissis hår i en något speciell frisyr, med två inbakade flätor bredvid  varandra. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om resultatet, men Bertil verkade i alla fall lite avundsjuk!

Nu blir det disco ikväll, ska bli riktigt kul att få ta ut sig ordentligt!

Videon är klar

Nu är min musikvideo äntligen helt klar! Färdig! Komplett! Eller hur man nu vill uttrycka sig. Det är ju så att jag knappt kan tro att det är sant! Det var inte helt utan problem det gick att få ut den på DVD, men tack vare hjälp från Jossan är den nu färdigbränd och fungerar precis som den ska! Tack  så jättemycket för hjälpen Josefine!!!



Igår var jag ute med Stina, Dalia och Martina. En av Martinas kompisar fyllde år och vi följde med ut för att fira henne. Sista gången på BLVD på mycket mycket länge bestämde vi igår, men det har man ju hört förut, så vi får väl se hur det blir med den saken när det väl kommer till kritan! Det var väl en helt okej kväll, även om vi inte var på något riktigt partyhumör. Vi fick ju dansat lite i alla fall!



 

Morgan skulle ju vunnit..

Igår kväll blev det först Let's Dance. Jag kan verkligen inte förstå hur Morgan kunde åka ut han är ju hur bra som helst! Han skulle ju vunnit hade jag tänkt, men nu får man heja på Laila i finalen då..



Självklart växlade man ju över till ettan och Så ska det låta ibland också. Det går ju liksom inte att missa när Måns är med! Han kommer för övrigt till Kungsmässan och uppträder nästa vecka! Räkna med att jag ska dit!!!!!!!!

Sen åkte vi till Trulls en stund och träffade lite folk från GL och hade trevligt. Anton och Filip bakade en väldigt intressant kaka med något tveksamma ingredienser, men den smakade faktiskt helt okej om man hade tillräckligt med glass till! Tur att Sandra påminde dem om bakpulvret i alla fall, annars kunde det ha gått hur som helst.

Nu idag blir det mest plugg. Ska försöka bli klar med mitt projektarbete och förhoppningsvis äntligen bli vän med samhällsarbetet som jag inte riktigt har kommit överens med.

Håltimma

Nu har jag 3 timmar lång håltimma, så jag tyckte att det var lika bra att åka hem och förhoppningsvis få något vettigt gjort! Först tog jag en liten tur till Siba, för att köpa skivor att bränna ut mitt projektarbete på och nu hoppas jag verkligen att allt tekniskt fungerar, för jag är inte superbra på sådant där! Det är ju inte långt kvar till redovisningen och det ska bli riktigt spännande att se vad folk tycker om min låt och video. 

Sen blir det dans sista lektionen och det tycker jag är ett utmärkt sätt att sluta veckan på. Har faktisk tränat varenda dag den här veckan och har riktigt go träningsvärk i så gott som alla muskler. Känns bra att få bevis på att man har ansträngt sig!

Gbg med Dalia

Jag började dagen med en skön sovmorgon, sedan åkte jag och Dalia in till Göteborg för att gå på öppet hus på universitetet. Jag hade absolut bestämt mig för att det var vår och satsade därför på ballerinaskor och skippade jacka. Det visade sig att det blåste rätt så mycket, så det var lite småkyligt, men jag frös ändå inte överdrivet mycket.

Vi gick på en föreläsning som handlade om lärarprogrammet, där jag planerar att kanske gå om några år. Sen träffade vi Pernilla och Victor och gick runt lite med dem. Tyvärr var bsöket en besvikelse för Dalia eftersom hon:
1. inte fick se den coola lampan i den stora salen och
2. inte hann ta en lyckokaka innan de tog slut
Haha snacka om otur tjejen!



Jag och Dalia på maskerad i höstas

Vi åkte tillbaka till Kungsbacka och kollade i några affärer. Det resulterade för min del i både en studentklänning och ett par korta korallfärgade shorts, så jag var på riktigt gott humör när jag kom hem!

Poliser och pistoler

Vi var precis framme vid Göta Lejons träningslokaler i Gamlestaden och hade klivit ur bilen. Då fick vi syn på två poliser på andra sidan gatan. De sprang längs med trottoaren och personligen så tyckte jag att det såg lite lustigt ut och att de mest liknade Kling & Klang. Det här kanske kan bli något spännande tänkte vi och fortsatte att iaktta dem. Helt plötsligt drar den ene fram en pistol, som han med stadigt tag håller upp framför sig, samtidigt som de ökar farten i sin otroligt speciella löpstil. Nu förstår vi att det inte är någon liten godissnattare det jagar och det är alldeles för spännande för att vi ska kunna gå där ifrån.

Så hinner de upp en lite halvskum man i skinnjacka, trycker upp honom mot väggen och sätter handbojor på honom, fortfarande utan att ta ner pistolen. I samma stund dyker två polisbilar med blåljus upp, varav en kör i full fart på fel sida av vägen. Då var vi dock tvungna at avslutna beskådningen av denna otroligt fascinerande scen, men det ska bli intressant att se om det står något om det i morgondagens tidning. Det var i alla fall det mest spännande under min dag, det är ju inte varje dag man är med om en riktig arrestering!

Göta Lejon-träningen gick bra. Eftersom alla flaggisar redan har klarat alla danser, har jag kommit på en ny dans åt dem, för att vi ska ha något att träna på den sista månaden innan Lisebergs-premiären. Jag visade upp den för Linda och hon gillade den, så i fortsättningen kommer flaggflickorna lägga till en koreografi signerad Eva Liedholm i sin repertoar! Det känns ju inte fel!

Imorgon har jag inte en enda lektion. Vi börjar egentligen vid 13.00 på torsdagar, men imorgon har vi fått ledigt på eftermiddagen, för att kunna åka till Chalmers eller Göteborgs Universitet, som har öppet hus. Eftersom vi bara går eftermiddagen i vanliga fall så blir det ju då inget kvar. För mig blir det nog en liten tripp till Göteborgs Universitet, för att kolla in lärarprogrammet.


Tingeling tingeling

Haha jag kan inte låta bli att skratta. Jag tyckte själv att Henrik Dorsins Rysslandsparodi från melodifestivalen, "Tingeling" var riktigt rolig. Det var helt klockrent med bland annat babushka-dockor, kosakdans, "Dancing Bear" och inte minst rapparen och hans lättklädda dansare. Men det mest komiska av allt måste jag ju säga är ryssarnas reaktioner nu efteråt! Tydligen så blev den ryske ambassadören riktigt arg och svt har tvingats be om ursäkt med blommor. Hur löjligt är inte det då? Man får väl för guds skull tåla ett skämt!

Det var ju bara en parodi, det vill säga en överdrift, precis som att alla svenskar på film är blonda, heter Inga och bor bland isbjörnar. Nej jag tror jag storknar, skaffa lite humor!




Tingeling tingelin common baby shake that thing!

Brand

Jo, nog har jag varit ute i trädgården mycket idag! Men inte för att ha det skönt i solen, som jag hade tänkt. Jag och mamma skulle precis sätta oss och äta, men jag hann inte ta mer än en tugga innan jag upptäckte att det brann i en handduk precis bredvik köksbordet. Jag blev nog lite förvirrad, för jag tänkte hämta en bunke att fylle med vatten för att hälla på elden, men i all stress letade jag i helt fel skåp. Som tur var tänkte pappa lite vettigare och hämtade brandsläckaren, vilken borde vara det man kommer att tänka på först, men som sagt var jag nog ganska förvirrad. Det var nu ganska stora lågor, men brandsläckaren var effektiv ,så snart var elden släckt.

Dock var det så att det var en pulversläckare och när väl allt lugnat sig märkte vi att halva huset var täckt med ett tunnt lager av ljusblått pulver. Så resten av eftermiddagen tillbringade vi med att dammsuga, våttorka och bära ut i stort sett varenda föremål vi hade i köket, för att torka eller blåsa bort allt pulver. Nu tror jag att jag har pulver överallt, i munnen, näsan, håret och på kläderna och det är säkert en hel massa kvar i köket. Lukten som fortfarande sitter kvar är ju kanske inte heller så jättekul.. Men tur i alla fall att det bara var ett par handdukar och ett förkläde som  brann upp! Antagligen var det en liten bit av en tändsticka som flög iväg när vi skulle tända ljus på bordet och orsakade branden.

Nu väntar en lugn kväll i TV-soffan för min del. Att städa bort pulver tar på krafterna!

Vår vår vår

Man blir så glad när det är så här vårigt ute! Lite jobbigt dock när solen lyser rätt in i danssalen och man håller på att svettas bort, men det är helt klart värt det sen när man kommer ut i solskenet! Fast sist man trodde det hade blivit vår började det ju snöa direkt dagen efter och blev helt vitt så det såg ut som rena rama Grönland, så man vet ju aldrig! Men bara det håller i sig så här lite till kan man nog snart sitta ute på rasterna och det gör skolan så himla mycket mer värd!





Nog om väder! Vi hade dans hela förmiddagen idag och det var riktigt roligt. Alltid kul när man känner att man blir bättre och utvecklas. Sedan hade vi bara religion, för på samhällen var det självständigt arbete och vi hade inget projektarbete, så helt plötsligt slutade man 14.30 istället för 17.00!

Nu får jag väl se om jag tar mig samman till en liten joggingtur eller om jag bara går ut i trädgården en stund. Inne vid datorn känner jag i alla fall att jag inte kan sitta i detta vädret!

Disco

Ikväll har jag varit iväg och tränat disco i Frölunda. Det är verkligen jättekul med discon nu. I och för sig har det ju alltid varit roligt, men på något sätt känns det ännu roligare nu! Det går jättebra för hela gruppen. Själv tror jag ju då att det beror på alla melodifestivallåtar vi har dansat till de senaste veckorna. Man ger verkligen det lilla extra när man dansar till musik man gillar och vem dansar inte bra till Måns eller E.M.D. liksom?

Imorgon blir det lite extra sovmorgon, för Jonas har flyttat fram baletten en timme! Lite synd förstås att vi får en timme kortare danslektion, men en sovmorgon sitter ju också riktigt fint måste jag säga!


Från Tidaholmstrofén förra året

Från Tidaholmstrofén förra året. Tävling i Gbg igen i maj, hade varit lite kul att vara med!

Slangord

Har varit en rätt så slapp dag i skolan. Vi hade bara två lektioner, för på svenskan gick jag och Dalia runt på stan och intervjuade en massa folk om slangord från Stockholm och Göteborg. Ganska intressant att se vilket slang de 80-åriga tanterna använde faktiskt!

- Vad roligt att prata med så trevliga ungdomar! fick vi höra.
 Det är ju inget vi kan hjälpa, är man trevlig så är man! Haha

Sen fanns det ju också de som mest såg rädda ut och nästan sprang iväg samtidigt som de mumlade någon ursäkt. De trodde väl att  vi ville pracka på dem något specialerbjudande eller något sådant... Lite kul att se att det kan finnas så många uppfattningar av ett och samma ord!

Hur skulle du förklara t. ex.:

bröta

döna

knö

flö

tyken

vesen

Att det aldrig kan bli rätt

Jag fattar inte att det kan vara så svårt att hålla ordning på tiden på måndagar! Vi börjar nämligen olika tider olika veckor, 8.25 varannan vecka och 11.10 varannan. Sen har jag en sånglektion där emellen, 10.25, så jag börjar egentligen aldrig 11.10. Jag kan ju erkänna att jag någon gång har tagit fel på vecka och stått där helt beredd att gå vid 8-tiden, för att precis komma på att neeeeej vi börjar ju sent idag, jag har gått upp typ 2 timmar för tidigt! Idag gick jag upp senare, stolt och glad över att jag kommit ihåg att vi börjar sent. Lite stressad höll jag precis på att göra mig iordning för att cykla iväg till sången när det slog mig att den var inställd just idag! Jag fattar inte hur det ALLTID kan bli fel! Jaja så kan det gå och för en segis som jag är det ju aldrig fel med en extra halvtimme på morgonen. Sen är jag inte helt säker på att jag hade hunnit i tid till sången ändå... Men i fortsättningen vet jag en som kommer kolla upp måndagstiderna minst fem gånger innan hon ställer väckarklockan!

Musikvideo

Så, nu är allt filmat till min musikvideo, som jag har som projektarbete i skolan! Känns verkligen hur skönt som helst! Jag, Sandra och Linda gick ner till gympasalen och spelade in den koreografin som jag har haft klar sedan länge, men inte riktigt tagit tag i att spela in. Tror faktiskt att det blev riktigt bra och den övriga videon är i stort sett klar, så nu är det bara att lägga in det här sista. Måste säga att jag är sjukt nöjd med mitt projektarbete, det har vart grymt kul att arbeta med och det känns som att videon kommer bli jättebra!




Bild från musikvideon

Välkommen till min nya blogg!

Haha nu har jag funderat ett tag på att skaffa en blogg, så jag tyckte att det var dags! Men vi får väl se hur det blir med skrivandet när det väl kommer till kritan... Ett inlägg är ju en bra början i alla fall!

RSS 2.0