Första dagen på jobbet, bara en månad kvar...

Första dagen på jobbet gick bra, dock inte mycket att göra just nu verkar det som. Både bra och dåligt tycker jag. Skönt att kunna ta det lite lugnt och inte behöva stressa förstås, men tiden går ju mycket fortare när man har fullt upp att göra! Hoppas att jag får mycket promenader nu när det är så fint väder. Lite jobbigare med städ i värmen, något svettigt att stå där och kämpa med dammsugaren!

När jag kom hem slocknade jag tvärt. Vet inte om det beror på värmen, ansträngande arbete eller om jag kanske helt enkelt inte är van vid att gå upp vid 6. Tror nog mest på det sista, men det måste jag i vilket fall vänja mig vid nu i sommar, varken jag vill det eller inte... Kommer nog bli värsta morgonlärkan, eller kanske inte!

Ikväll kände jag för att ta det riktigt lugnt, så jag stack ner till hydro och hyrde Twilight. Alla pratar ju om att den ska vara så himlans bra och det var den verkligen! Lite mindre roligt var att mitt kort inte funkade att betala med.. Jag fattade ingenting, det finns ju pengar på det! Som tur var så kunde jag komma tillbaka och betala i morgon! Jag ser väl ärlig ut gissar jag.. Haha


Åsa beach

Idag har jag legat på stranden i Åsa med Stina, Sanna, Frida och Martina hela långa dagen och bara haft det riktigt bra!

Imorgon börjar allvaret och jobbet startar på riktigt och sen jobbar jag hela juli. Men mitt schema är ganska bra, börjar t. ex 16.00 vissa dagar och slutar för det mesta 14.45, så jag ska nog hinna med endel annat ändå!


Minigolf

Har haft en otroligt härlig dag! Vaknade inte förrän 12 av någon anledning och spenderade sedan större delen av dagen ute i trädgården på en handduk med musik i öronen och en av shopaholic-böckerna framför näsan. Kan det bli mycket bättre? Sen utmanade jag mamma på minigolf och det var väl rätt förutsägbart hur det skulle gå! Hahaha! Nej men jag överraskade faktiskt till och med mig själv och fick till en hole-in-one mot slutet! Det ni! Sen att jag vann med över 30 poäng är väl nästan lite onödigt att nämna... ;)

Nu har det bara blivit chill framför tv:n ikväll och imorgon ska jag nog till stranden!


Balbilder

Fick förresten äntligen mina efterlängtade balbilder från studio CK i förrgår och blev jättenöjd med dem!

Den här gjorde jag som förstoring:


Sommar & sol

Kan det vara mer underbart än svensk sommar? När den är som bäst är det faktiskt svårslaget! Jag var lite sen i starten i år och tog faktiskt inte första doppet här hemma förrän igår, när jag var på Vita sand med några tjejer från klassen. Värmen ska tydligen hålla i sig med så det bådar gott!

Idag blev det lite shopping. Jag hittade en jättesöt klänning på Cassels. Hade lite tur för bandet hade gått sönder, så jag fick 50 kr rabatt! Cassels har faktiskt rätt mycket snygga kläder till hyfsade priser, även om man inte tänker på det. Och det känns tusen gånger roligare att handla där än att köpa grejer på H&M eller Gina, där man troligen ser minst tre personer med samma plagg så fort man kommer ut ur affären.

Sen skulle jag hitte ett par snygga högklackade skor med. När jag köpte mina balskor på Scorett på Freeport fanns det hur mycket som helst som jag ville ha, så därför tänkte jag ta en titt där. Det blev en riktig besvikelse för det fanns verkligen ingenting jag ville ha. Tur att Skopunkten ligger så nära, för där fanns det desto mer att förälska sig i. Där får man ju ett tredje par gratis om man köper två par skor, så jag tyckte det var lika bra att köra hårt, och valde ut tre par som jag verkligen tyckte om. Det blev ett par sandaletter och två par pumps.

Tralalalala nu vet jag precis vad jag ska göra i höst

Efter audition på Löftadalen skulle det dröja cirka en vecka innan vi fick något besked, men redan i onsdags dök ett okänt mail märkt "antagningsbesked" upp i inkorgen. Snacka om att man blev nervös! Det var knappt att jag vågade öppna mailet och jag var tvungen att intala mig själv att det inte var så fruktansvärt viktigt att komma in och att det inte var hela världen osv. Men jag behövde inte oroa mig, för när jag till slut vågade öppna mailet var det första ordet jag läste GRATTIS och då var det inte längre något att oroa sig för!

Shiiiiiiiit vad glad jag blev, det går inte att beskriva! Självförtroendet fick sig verkligen en skjuts framåt, för lärarna gjorde klart för oss att de bara skulle ta in de elever de verkligen ville ha. Efter att ha pratat med Dalia och Bona fick jag reda på att även de kom in, hur grymt är inte det? ALLA TRE! Bona är dock inte helt säker på att hon ska gå där än, men ändå, jag och Dalis är ju så att säga ett rätt så bra team så det kommer bli kanon i vilket fall, men hoppas såklart på att även Bona kör på detta!

Det kommer bli sjukt krävande och kan tänka mig hur varje muskel i hela kroppen kommer värka efter första veckan, men det är det värt! Detta är ju verkligen det jag vill! Dansa ett helt år, se hur bra jag kan bli och utvecklas inom det tekniska!

Känns också så himlans skönt att veta hur det ser ut i höst och inte behöva vara orolig för att inte få något jobb. Dessutom är det så mycket enklare nu att svara när folk frågar vad man ska göra nu efter gymnasiet. Innan har det alltid blivit "Vet inte, antingen det eller det, det beror på, vi får se osv". Nu är det inget knussel utan det är bara att säga rent ut att jag ska gå danslinjen på Löftadalens folkhögskola! Och det känns skitbra!


Audition

Idag var den stora dagen då audition till danslinjen på Löftadalens folkhögskola ägde rum. Eftersom jag halkade in efter halva terminen på gymnasiet behövde jag aldrig göra någon intagning dit och därmed var detta min första dansaudition ever. Lite nervöst, men mest spännande! Vi var indelade i två grupper med 12 i varje och fick dansa 45 min modernt, 45 min jazz och 45 min balett. Det kändes hyfsat bra på dansklasserna och var till och med riktigt roligt. Dock var baletten lite klurig och en av övningarna på jazzen kan man verkligen kalla hjärngympa! I övrigt kändes allt överkomligt och jag försökte ta ut rörelserna så mycket jag kunde.

Efter baletten gallrade de bort vissa och tog in resten på intervjuer. Jag var en av dem som fick komma på intervju och är självklart jätteglad för det! På intervjun verkade de lite tveksamma till att jag har en del aktiviteter på fritiden, men jag hoppas inte att det ska hindra mig från att komma in! Nu har jag gjort mitt bästa i alla fall och är kalasnöjd med det, så det är bara att vänta och se hur långt det räcker! Det var bara en massa trevligt folk på audition och till och med ett par stycken jag kände igen och det var en riktigt bra dag.

Dock känns det redan i kroppen att jag inte tränat på ett tag, fet träningsvärk i morgon kanske...?



Napa pics

Inte särskilt många förstås pga min pajade kamera....

















Ayia Napa <3

Här kommer lite sammanfattade godbitar från resan, men eftersom mitt minne inte är perfekt skriver jag bara med det jag kommer ihåg just nu!



Fredag 12/6
-16.55 flyger vi iväg till Cypern
-Vi har Rap das Armas på hjärnan hela vägen fram
-När bussen kör in i Napa ser det så ödsligt ut att Stina börjar gämföra med Rumänien (men jag lovar vi behövde inte oroa oss)
-De första vi ser från bussen är Sanna och gänget
-Väl framme tar vi en tur till donken, och kollar även in området
-Ute på gatan stöter Sanna på några gamla klasskompisar och på hotellet bor några som känner Stinas kompis, världen är liten! (Eller så drar alla svenskar helt enkelt till Napa)
-Vi väcker halva hotellet med vårt skrik när vi upptäcker ett kryp vid dörren och Stina slänger iväg vattenflackorna i rena förskräckelsen

Lördag 13/6
-Vi solar och badar och snorklar på Grecian Bay som ligger nära hotellet
-Stinas "vattentäta" kamera pajar efter bara ett fåtal snorkelkort i havet
-Middag=Pasta med tomatsås och vi blir tvugna att lära oss hantera en gasolspis
-Beachparty med Grabbarna Grus på kvällen
-Frida hittar en ny favoritdryck i ölen Keo...naat
-Festen går vidare på Grabbarnas

Söndag 14/6
-Taxifärd till den berömda Nissi Beach där vi stannar hela dagen
-Ett dopp i hotellpoolen när vi kommer tillbaka
-Middag=Pasta med tomatsås och eftersom vi fortfarande inte fattar gasolspisen får vi hämta upp killen i receptionen, som för övrigt redan varit uppe och ändrat temperaturen på AC:n cirka 18 ggr och föreslår att han kan flytta in hos oss.
-Härlig förfest på balkongen och därefter utgång på Castle som består av nästan 100% britter
-På väg hem går jag och Stina vilse runt hela Ayia Napa istället för att ta rätt väg som är cirka 200 meter

Måndag 15/6
-Vi stannar på hotellet och ligger och steker vid poolen hela dagen
-Poolen har inte mindre än 11 varningsskyltar med mer eller mindre lustiga budskap (Ex. No horseplay allowed)
-Även min "vattentäta" kamera, för övrigt av samma märke som Stinas, lägger av mitt under en fotosession i poolen *YIPPIPPE*
-Middag=Pasta med tomatsås och äntligen klarar vi av spisen på egen hand
-Ännu härligare förfest och jag och Sanna kör riktigt skillad stämsång, tänk dig Kung i baren trestämmigt, det är riktigt fint!
-Utgång på Grabbarnas och sedan Blue moon bar, två ställen för endast skandinaver

Tisdag 16/6
-Planerna om en heldag på stranden går i stöpet för alla är liksom sådär lite halvotaggade av en eller annan anledning, så det slutar med att vi ligger vid poolen även denna dag (Stina ligger mest där, vi andra blir kvar ganska länge på rummet...)
-Jag har så sjukt ont i halsen att jag helst skulle amputera bort den
-Middag=Pasta med skinksås så kom inte och säg att vi inte varierade oss!
-Barrunda på kvällen som bland annat innehåller resans första dans på bardisk, tro det eller ej men i helt nyktert tillstånd för min del!
-Kvällens höjdpunkt för Stina är Step up på Grabbarnas
-Vi avslutar med ringdans med en massa irländare på O'Rourke's, ett irländskt karaoke-ställe med en grym sångare som låter precis som Bryan Adams

Onsdag 17/6
-Taxifärd ut till underbara Konnos Bay där vi snorklar och ser massvis med fiskar. Jag känner mig precis som den lilla sjöjungfrun där jag guppar runt och sjunger "Hela min värld" genom snorkeln och måste säga att detta är en av resans verkliga höjdpunkter
-Pga min heshet blir jag kallad för Uffe (Lundell) och snart börjarr vi glatt sjunga på Öppna landskap, senare i veckan uppkommer därför vårt älskade Johannesört-skämt <3
-Middag på en jättemysig restaurang, lamkotletter för min del och banana split till efterrätt, inte dumt alls!

Torsdag 18/6
-Grabbarna Grus partybåt nästan hela dagen
-Vattnet är blåare och vackrare än i Mamma Mia!-filmen, heeelt underbart att bada från båten
-Middag=Pasta med tomatsås alltid kul att prova nåt nytt!
-Förfest på balkongen och sedan utgång, sista kvällen ju!
-Av nåååååågon anledning splittras alla åt olika håll och efter en stund på Grabbarnas blir jag och Frida ensamma kvar, så vi sitter och konverserar några trevliga norrmän på snabbmatsstället Snapy's i säkert en timme
-Sen ska vi ju dra vidare, men vart? Vi får ett reklamblad från River Reggea och beslutar oss för att kolla in stället, men det är ganska öde, så vi tänkte hälsa på skottisarna vi träffat på Castle istälet
-Vi går helt vilse och får fråga om vägen typ 30 gånger och alla säger olika, men till slut hittar vi deras hotell
-Tillbaka på vårt kära hotell Eligonia vid 6-tiden

Fredag 19/6
-Chillidill vid poolen hela dagen innan vi åker heeem
-Alla fyra sitter och hostar, snörvlar och nyser hela resan hem eftersom vi smittat ner varandra med olika förkylningar, stackars de som satt runt om!
-Helslut när vi väl landar på Landvetter med även HELNÖJDA




Självklart hände en massa annat kuligt också men här var i alla fall ett smakprov! Resan var skitbra!!!!!!!

Tillbaka...

Jaha, då var man hemma igen från Ayia Napa! Vad kan man säga? Det har varit en kanonvecka, med mycket sol, värme, snorkling och inte minst party ;) Mer detaljer och bilder kommer inom kort! 

Bara minuter kvar....

Sen kommer Frida och hämtar mig och då bär det av för fyra svenska blondiner till Ayia Naaapa!!! Hejdå Sverige vi syns om en vecka!

Imorgon smäller det!!!

Den otroligt efterlängtade Ayia Napa-resan är äääääääääääääntligen här! Imorgon åker vi verkligen på riktigt!!!! Kommer bli så otroligt bra så att det finns inga ord för det! Idag blir det de sista förberedelserna, ska ner till Kungsmässan och fixa lite saker och så blir det naturligtvis packning! Och börjar bli gryyyymt taggad nu!!!!!

I tisdags blev det Fässbergs studentfest på Trädgårn. Sjuuuukt grym kväll alltså! Tveksamt om jag kanske till och med hade roligare än på min egen studentfest faktiskt! Jag bjöd till och med på några otroligt graciösa volter där ett tag och då kan ju stämningen inte vara något annat än på topp!

Igår blev det en liten tripp till Lidköping och Kristins student. Tyvärr var jag inte riktigt återhämtad efter strapatserna kvällen innan så jag var väldigt seg hela dagen, men hon verkade ha det kanon precis som det ska vara på studenten och det är ju huvudsaken! Vi har känt varandra i 14 år nu och mycket mer än 14 till ska det bli. Kommer faktiskt ihåg den där bussresan på Gran Canaria -95 lite svagt, när hon satt och sjöng om falukorv och jag så glatt stämde in i sången och sedan dess har vi varit vänner.










Nu har vi smidit planer

Träffade Napa-tjejerna en stund hos mig nu ikväll för att planera resan. Vi skrev bland annat packningslistor och jag är seriöst orolig för hur vårt baggage kommer se ut! Haha och Stinas 7 par skor som ska få plats någonstans mitt i alltihopa, men vi får väl se hur det blir med det till slut! Bara tre dagar kvar till resan nu så det gäller att sätt igång att TAGGA!!!



Blev en ganska slapp början på dagen innan jag skulle på min allra allra sista sånglektion. Lite vemodigt såklart, speciellt som jag har haft Agneta som sånglärare ända sedan jag var liten, men någon gång är ju alltid den sista, så är det bara. Fick i all fall avsluta med en jättefin Beyoncé-låt, "Ave Maria", och trots min lite halvrisiga röst efter alla studentskriken gick det väldigt bra!

Sen var det båtspelning i Skandiahamnen med och det var minsann ingen liten jolle vi spelade för! Över 200 meter lång var den och det fick säkerligen plats flera hela köpcentrum där inne. Någon gång i livet måste jag verkligen åka på kryssning! Typ till Karibien eller något, det hade inte varit fel! Publiken på båten var jätteglad, och särskilt några Filippiner i besättningen, som visst inte kunde få nog av oss dansare! Haha alltid roligt att ha något underhållande att titta på under spelningarna!

Studenten

Studenten var obeskrivligt bra och underbar på alla sätt! Kommer sakna sååå många från skolan men hoppas jag kommer hålla kontakten med de bästa! Det har varit tre grymt bra år men nu är allt över! Kommer alltid minnas Aranäs, Es3c, Danisarna, alla föreställningar och allt annat som gymnasiet har inneburit!

Men nu har vi tagit studenten! Fy faaan vad vi är bra!!!










Målat lakan

Idag lyssnade vi först på Eu-ministern i teatern. Ganska så intressant var det i alla fall, men höll på att bli riktigt trött i huvudet när folk skulle envisas med att argumentera med henne!

Sen tog jag en sväng till Studio CK för att välja ut vilka bilder jag ville ha från balen. Det fanns många bra faktiskt och det var jättesvårt att välja, men jag valde till slut ut 8 stycken och beställde även en av dem som förstoring. Dock tar det tre hela veckor innan man får dem! Kommer bli tufft att vänta jag vill ju ha dem nuuuuu!

I skolan fixade vi i alla fall lakanen till studentflaket och måste säga att de blev riktigt fina med citat, internskämt och alla namn. Är mest nöjd med att vi "dansisar" fick ett eget lakan! Haha även om jag egentligen tycker att hela grejen har blivit sjuuuuukt uppförstorad hade det inte känts rätt om det inte stått dansisar på flaket!

När lakanen var klara tog vi en liten måltid på Kungsmässan med några tjejer i klassen och vi hade mysigt som alltid!

Nu ikväll var det utbildning med hemtjänsten. Ganska så soft att tjäna pengar på att sitta och lyssna på sådant som man redan kan!

Snart ska jag ner till statonen och hämta min kusin och kusinbarn från Kanada, som kommer för att fira min student!








Oscars student

Var på Oscars student idag. Man blev verkligen grymt sugen när man såg hur kul de hade. Det var inte långt ifrån att man hoppade med upp på ett flak, men det är ju faktiskt bara tre ynka dagar kvar tills det är min tur!!!!!!!! Så jag kunde hålla mig! Grattis grattis Oscar i alla fall!




Taggad kille?


Grymt mycket saker runt halsen!




Några av alla glada gäster

Fika på bryggan

Stina kom med den mysiga idén att ta en fika nere på bryggan nu innan det fina vädret försvinner. Har ju verkligen varit hur skönt som helst de senaste dagarna, men naturligtvis saka det bli sämre till studenten. Har hört att det har varit kanonväder på Kungsbackastudenten 10 år i rad, så varför inte bryta det när det är våran tur?? Sol eller regn, det kommer i vilket fall som helst vara en grymt lycklig dag för mig! Inget kommer förstöra min lycka och glädje!

Tidigare idag fixade vi äääääääääääntligen presenterna till våra mentorer! Shiiit vad det har varit mycket snack om det, så var så otroligt lättande att det äntligen blev av! Tror att de kommer bli glada med! Måste säga att Jonas blev bäst, men de andra var bra de med!

Lägger in lite bilder från idag och även från utgången i lördags, som för övrigt blev väldigt lyckad på de flesta punkter!
















RSS 2.0