Imorgon GÄLLER DET!!!!

Slutaudition på PAS.... Dansprov, sångprov och intervju! Jag ska göra ALLT jag kan!!!!!!! :D

Love you I do

Jag blir alltid så rörd av att kolla på kungliga bröllop, och det blev allt några tårar idag framför tv:n under det engelska bröllopet. Mindre rörande dock att brudparet, William och Catherine, får initialerna WC... ;)

Har varit nere på Signes hus idag och pratat med kökschefen och nu väntar jag bara på ett schema inför sommaren! Vet inte om det är hundra procentigt klart än, men verkar absolut som att jag har jobb nu!!! Har också dansat på Fyren med Rebecka och några andra show/musikalare som också gått vidare tills imorgon. Så nu är vi allt laddade för att ta PAS med storm!!!! ;D




Glad tjej!

Då vart första auditiondagen på PAS avklarad! Det var riktigt lägesedan jag var så här nervös. Tror jag var på toa 5 ggr innan audition började :P Men det mesta gick riktigt bra! Dansen var skitsköj och kändes väldigt bra, sången gick bra förutom sluttonen som sprack lite och monologen gick också bra, men jag tror att jag babblade på aningen snabbare än jag brukar! Men huvudsaken är att JAG HAR GÅTT VIDARE TILL LÖRDAGENS PROV!!!!!! :D Och det verkar som att alla mina klasskompisar också har gjort det! Sååå nice!!! Så himla skön stämning det var idag, och betydligt roligare när man kände en massa folk, till skillnad från förra året, då jag blev helt förvirrad när alla verkade känna varandra. Hade väl hört talas om Bjärnum men inte visste väl jag att nästan hela klassen skulle komma och invardera sådär ;) Haha men nu är jag iaf kvar i matchen och tänker ge allt i helgen! JAG VILL KOMMA IN!!!!!


Tomorrow, Tomorrow!!!!!


Rätt bågar

Har varit nere hos optikern och provat ut nya bågar. Mina som jag har nu är från 8:an och dessutom ganska skamfilade så det var änna dags att byta. Men guuud vad svårt att bestämma sig! Jag kunde inte välja mellan två par, blir också så stressad när man ska stå i butiken och bestämma sig inför "publik", så jag fick med mig båda hem för att bestämma mig tills imorgon! De till vänster är lite mer trendiga och mer fyrkantiga, dvs de ger ett hårdare intryck, medan de till höger är mer klassiska och ser snällare ut, både pga formen och att de är bruna istället för svarta. Jag gillar båda, tror dock att jag har bestämt mig, men ska ändå sova på saken ;)



Klippta toppar

Mitt sjukt slitna hår har äntligen fått sig en välbehövd klippning. Känns konstigt att det är så "kort", men ack så mycket fräschare! :)


Walking on sunshine

Jag älskar det här vädret av hela mitt hjärta!!!!!! Har suttit ute flera timmar idag och allt blivit lite fräknigare om nosen! Snälla snälla solen stanna kvar hela lovet och gärna hela sommaren eller hela livet för den delen ;) Dessutom har jag fått koll på den obligatoriska monologen till PAS idag och varit på Kungsmässan en sväng och köpt nya färgglada linnen till dansaudition och provat ut ett par tygskor som jag har tänkt att köpa imorgon!

Igår kväll blev det utgång i Kungsbacka med Stina, Sanna o Dalia!


Tamburmajor på Lisebergsöppningen





Miniaudition

Den här veckan har nog varit en av de stressigaste i mitt liv! Det mesta berodde nog på miniaudition som vi hade igår. Dvs lärarna hade skapat en verklighetstrogen auditiondag för oss, där vi fick göra både dans-, drama- och sångprov. Hela veckan har bestått av träning inför denna stora dag, som trots att den egentligen inte betyder något speciellt mer än bara övning, har vuxit sig till något extremt viktigt. Antagligen för att nästan 30 av oss i klassen har riktiga auditions under påsklovet. Man har fått en chans att prova om rösten och nerverna håller när nervositeten sätts på prov och det bli allvar.

Det visade sig i alla fall bli en mycket givande dag och alla proven måste jag säga att jag är mer eller mindre nöjd med. Dansen kändes lite stel, jag vet ju att det är där jag verkligen kan glänsa, så jag tror att det ledde till att jag spände mig en del. Men när vi fick feedback efteråt sa den enda i juryn som vi aldrig hade träffat innan att jag var någon man kom ihåg, att jag hade nåt och han kom till och med ihåg mitt nr på nummerlappen 4 timmar senare! :) Monologen var kul att göra. Haha kan knappt fatta att jag själv skriver det! För ett år sedan när jag skulle söka till PAS var jag verkligen livrädd för monologen, det var det provet jag verkligen fasade för och jag var helt ny på området. Men nu vet jag att jag verkligen har jobbat med min monolog, jag känner mig säker på min karaktär och vad jag vill få fram och det känns faktiskt roligt att framföra den. Sist hade jag sångprov, där jag sjöng The wizard and I. Det gick riktigt bra, jag var rätt så orolig för att rösten skulle spricka och för att man inte hade tillfälle att träna med pianisten innan (låten innehåller både tempobyten, tonartsbyten och taktartsbyten). Men det kändes mycket bättre än i tisdags när jag jobbade med den på worksen och jag tror att den kommer gå riktigt bra på torsdag på PAS!

Så med andra ord fick jag ut mycket av miniaudition och den satte nog lite eld i baken på oss så att vi verkligen tog tag i att jobba med vårt auditionmaterial!

Nu är jag hemma och har en riktigt lugn dag som jag tycker att jag förtjänar nu. Ska försöka njuta så mycket som möjligt av mitt påsklov, samtidigt som jag vill vara effektiv, ladda och förbereda mig inför audition och hinna träffa vänner och sånt!


Frugan och jag är en fröjd att se på!


Körredovisning


I wanna hold your hand


8 JULI

Sitter i skolan och har haft två lektioner clownteknik idag! Mycket spännande, rolig och intressant upplevelse! Vi fick alla hitta den egna clownen inom oss. Mycket skratt och det blev riktigt kul när alla skulle ställa sig inför klassen som sin clown och sjunga den första låt man kom att tänka på. Blev både Sommaren är kort, Yeah yeah wow wow, Waterloo, My heart will go on och annat fint.

Får la uppdatera lite om vad som har hänt i veckan med! Studiebesöket i Gbg var väldigt intressant. Försk besökte vi BA, där fick jag se danstreornas jazzlektion. Måste faktiskt erkänna att jag blev riktigt besviken. De var ju såklart långt ifrån dåliga, men jag hade väntat mig betydligt mer av sistaårselever på en av Sveriges ledande dansarutbildningar. Mina vänner som utbildar sig utomlands gör därmed helt rätt!

Sen åkte vi vidare till PAS. Där såg jag en del av treornas balett och en liten snutt av ettornas stepp. Jag blev jättesugen! Steppen var verkligen högre tempo än här och många elever i PAS-ettan kommer från Bjärnum så jag kan tänka mig hur mycket de har lärt sig på detta året! PAS är verkligen den skolan jag vill komma in på! Mycket dans, en bred utbildning och inte bara klassisk sång, det låter som något för mig!!! Om mindre än en månad vet jag!!!!

På kvällen såg vi Sunset Boulevard på operan. Jag och 6 till fick äran att få en rundvisning precis innan föreställningen började, vilket var kul! Folk var ju i stort sett redo för föreställning så man fick känna av lite hur det är på riktigt! Jag hade inte så höga förväntningar på musikalen, många hade sagt att den skulle vara seg. Men ibland är det bra att inte vänta sig för mycket, för så dålig var den inte! Inget jag hade velat se igen, men helt okej och kul att ha sett den.

Tyvärr kände jag mig inte så bra udner dagen, en grov förkylning med sjukt jobbig hosta, så jag stannade hemma i Kungsbacka fram tills igår och vilade upp mig ordentligt! Jätteskönt och avslappnande!

Nuuu är jag så glad att jag knappt vet vart jag ska ta vägen!!!! :D Har nämligen precis upptääckt att 8 juli är ett datum att se fram emot!!!! Första kända spelningen för MARY I SOMMAR!!!!! WIIIIIIIIIE!!! Så underbart att i alla fall ha ett datum att se fram emot! Förhoppningsvis bler det många fler både innan och efter, men just nu räcker ett enda litet datum för att lysa upp min vardag!!! :D


Gbg imorgon

Har åkt på ännu en dos förkylning, det verkar lite vara temat för denna vårterminen! Har hostat massa inatt, inte så roligt..

Hade körredovisning idag, vi var indelade i olika grupper och min grupp gjorde It's raining men. Som tur var så harde jag basstämman, med tanke på min röst idag! Sen kickade vi igång barnteatern! Jag hamnade i en jättebra grupp och det är jag verkligen glad för, och vi fick Annie, ska bli jättekul! Kommer turnera med den här nere i Skånetrakten vecka 19. Ska hem till Folke om en stund och kolla på filmversionen så att vi får lite koll på läget.

Imorgon blir det en tripp upp till kära gamla Götet! Vi ska besöka BA och PAS och sen efter några timmar på stan gå på Sunset Boulevard på operan på kvällen. Ska bli jättekul och speciellt spännande att förhoppningsvis få se på lektioner på de skolorna man vill komma in på!


Dedikerat till Sandra

Jag har fått vissa klagomål på min inte allt för frekventa aktivitet här ;) så här kommer ett inlägg speciellt tillägnat en mycket speciell person!

Jag har lite halft gett upp mitt eget bredband nu, så  passar på att använda frugans dator nu när hon inte är här! Hon är hemma i Alingsås hela helgen, så jag har varit helt ensam. I fredags blev det  monopolkväll hos Jimmy. Spelet höll på i cirka fem timmar, och ändå fick det bli en delad vinst, men själv gick jag i konkurs efter tre eller nåt. Känner mig som ni förstår lite mätt på monopol för ett tag nu men det var en mysig kväll. Sen har jag tänkt att vara ganska effektiv i helgen, men igår fick jag lite inspiration att skriva en låt så det tog ganska stor del av dagen, så idag får det bli mycket träning till auditions.

Förresten har jag precis beställt nya bruna linser! Använde det ett tag i somras och i höstas och gillade det jättemycket! Så nu är det dags igen!


Jag blir galen

Hallu! Måste bara få beklaga mig lite över mitt internet! Det gör mig verkligen galen! Går oftast inte mer än cirka 5-10 min innan det loggar ut sig, och då hänger sig alla program man har uppe, man måste starta om hela datorn och börja om på nytt. Jättekul om man precis ska skicka iväg det där viktiga mailet eller är mitt inne i en spännande chatt! NOOOOOOOOOOOOOOOT!!!!! Skulle äntligen ringa Tele2 och klaga lite, men precis när jag kom fram till rätt snubbe efter att ha väntat i telefonkö och blivit vidareskickad, skulle naturligtvis samtalet brytas! AAAAArghhhh! Men nu har jag kommit på en teori att det kanske kanske funkar bättre med anslutningen i sovrummet och jaa kanske, för nu har jag suttit här i hela (trumvirvel) 20 min utan problem! Hoppas alla tycker mina tekniska problem är jätteintressanta!

RSS 2.0