Snart åker vi

10 pers inknökade i två bilar, oh yeah! ;) Har packat klart nu och vid 3 bär det av. Kommer bli jättemysigt. Ska bara försöka få iväg en jobbansökan innan vi åker.


Oxberg imorgon

Nu bär det av till Oxberg imorgon, men inget Vasalopp för min del. Pappa har fått jätteont i nacken, så han ska inte ens följa med, men jag får ju heja på Johanssonarna. Jag och mamma var och pratade med de vi ska låna stuga av idag. Det låter som att den ska vara jättefin och med tanke på den exkluisiva takvåningen precis vid Korsvägen som de bodde i kan jag tänka mig att det är lite klass på stugan också ;)

Har varit och hämtat ut mina bilder på Expert också, 2 st från "Törnrosa", som vi gjorde som slutproduktion i dansen på gymnasiet och en från "Tills Livet Skiljer Oss Åt", som vi gjorde som sceniskt musikprojekt. Nu hänger de fint på min vägg!

Sen var det GL-träning som vanligt och uppdansning och tjejerna var så duktiga så!








Mitt danssolo

Solot är nästan klart nu, har fyllt ut hela musiken med dans nu, men jag måste lära mig det bättre för att veta om allt funkar! Först tränade jag och Dalia några timmar på danserna vi gör i skolan och sen stannade jag kvar et tag för att fixa med solot. Har lite ömmande axlar nu efter alla kullerbyttor och annan koreografi på golvet! haha

Äntligen disco!

Senast jag dansade disco på riktigt måste ha varit på juluppvisningen i början av december! Helt sjukt! Nu hade jag missat de tre första gångerna på terminen, men idag kunde jag äntligen vara med igen. Kan väl inte säga att jag kan allt perfekt nu, men har ju lite koll i alla fall ;) det blir absolut inte omöjligt att komma ikapp!

Det är regionstävling 13/3 som man måste anmäla sig till nu i veckan, men riktigt så optimistisk är jag inte. Har ju varken hunnit bygga upp någon särskild styrka eller kondition och har inte heller gjort någon ny tävlingsdans. Och jag känner att det krävs det där lilla extra nu när jag ska börja tävla i guldklass! Så det är nog smartast att vänta lite, komer några fler tävlingar längre fram i vår. Men gymt sugen är jag!


Jag och mina discopriser


Jag och Bona har tränat några timmar på dansklubben. Hon ska vicka för mig och Sandra på söndag när vi är på Vasaloppet, så jag lärde henne våra koreografier.

 

Imorgon skulle jag och Dalia egentligen tränat jazz med estettreorna på Aranäs, men skolan är stängd pga snön. Gaah! Hur ofta händer det liksom? Hade varit så kul att få träna med dem och se om man har utvecklats. Tina kör samma uppvärmning med dem som hon gjorde med oss, så man hade verkligen kunnat känna efter om det kändes annorlunda! Finns en liten liten chans att jag kan vara med på baletten på tors innan det bär av norrut.


Hur spelar man in Mp3-format?

Nu är det söka sommarjobb som gäller! Skriver personliga brev hit och dit! Har trivts bra på hemtjänsten de två senaste åren, men vill prova något nytt i år. Har också skrivit ansökan till showartist på Ving! Det är något jag verkligen vill göra innan jag pluggar vidare på riktigt, men det är jäkligt hård konkurrens till att få jobbet så vi får se.. Det knepiga är bara att man ska skicka en demo i Mp3-format och jag fattar verkligen inte hur man spelar in i Mp3-format, det blir ju bara Wma :S Någon teknisk som kan hjälpa mig snälla?



Dans på Kba Dansklubb idag också, första gången jag var med på 3 veckor. Den äldre gruppen har verkligen utvecklats och det såg riktigt bra ut idag, då blir man stolt!

Sen har jag kollat OS så klart, gick väl inte kanon idag, men igår var det ju desto bättre, helt grymt faktiskt med både guld och brons i samma lopp!

Nu är det lov igen

Har bara hunnit med 10 aktiva dagar i skolan efter jullovet innan det är dags för nästa lov! Känns ganska konstigt. Men är fortfarande ganska kraftlös efter körtelfebern, så det blir inte så dumt med lite vila trots allt! Har ganska bra koll på danserna till föreställningen nu, i huvudet i alla fall, så det är bara för kroppen att hänga på.

Linnea och Sofia fyller år på lovet och i vår klass betyder det tårta/kaka på fredagen, så igår fick vi alla smaka på denna fina och även väldigt goda skapelse! De hade byggt upp förväntningarna hela veckan och jag tror ingen blev besviken!

Ikväll blir det melodifestivalen med några fina tjejer. Darin ska ju tydligen vara överlägsen med sin ballad, kan bli spännande att se!


Dans hit och dit :)

Nu snurrar många olika koreografier i huvudet vill jag lova! Vi ska vara med i 5 danser på uppvisningen och på de här två dagarna har jag kastats in i fyra av dem, så det är en del att memorera! Dessutom jobbar jag för fullt med mitt solo och ska visa det för Lena imorgon. Kroppen känns redan liiite starkare, fast väldigt lite! Skippar baletten ikväll, någon måtta får det faktiskt vara på hur mycket man tränar nu i början!


Vi ska dansa som Michael i Smooth Criminal :)


En lite skakig inledning...

Idag har jag ÄNTLIGEN fått börja dansa! Men shiit vad det kändes i kroppen att jag har varit sängliggande några veckor! Efter halva första lektionen var nog varenda liten muskel i chock och jag blev helt skakig, så då fick det bli en liten paus. Men det känns såååå bra att ha börjat och att jag kan ta det i min egen takt och vara med så mycket som jag klarar och kanske sätta mig en stund emellanåt om det behövs!

Har fått en egen placering i den moderna dansen nu och då känner man sig med i matchen och att de räknar med en igen. Nu ska jag sakta med säkert komma tillbaka; orka längre, våga ta i mer och bygga upp styrka och teknik igen.

Nu har jag kollat på Charlotte Kallas fantastiska OS-guld. HURRAAAA! Kan bara säga att det var helt grymt, nu har OS börjat på riktigt!

Ska snart till Sandra och sova hos henne, eftersom hon är ensam denna veckan! Ska bli mysigt :D


Alla Hjärtans Dag

Firade med middag på Jamas med mamma och Sandra! Jättemysigt och god mat! Hoppas att det känns bra imorgon, så att jag kan vara med och dansa mycket i skolan!


Eric Saade

Herre guuud vilken snygging! Trodde knappt mina ögon när han klev ut på scenen, killen var ju nästan too good to be real! Jag som hade väntat mig att sitta och dregla över Måns hela kvällen fick plötsligt tänka om, frågan är om inte Eric var strået vassare ikväll?


Melodifestivalen ikväll

Har jobbat litegrann på mitt danssolo idag! Alla i klassen ska göra varsitt. Jag ska dansa till Cascada - Because The Night, känns verkligen som att den passar mig och kan nog bli lite disco-känsla över det hela, även om jag inte direkt tänker koreografera i disco-stil.

Sen blev det en promenad med Sandra, kan ju alltid behövas lite frisk luft! Hon blir övergiven av både Patrik och familjen nu vecka 7, så då kan hon räkna med mig som sällskap!

Snart kommer Dalia, vi ska räna lite koreografier till dansföreställningen i mars och sen blir det Melodifestivalen. Och finns det inga bra låtar kan jag ju alltid glädja mig åt en viss programledare ;) Behöver jag säga vem? Haha

Förresten, föreställningen var grymt rolig igår, skrattade nästan hela tiden. Synd bara att de inte hade så mycket dans, för allt annat var jättebra!


Sagan om Ingenting

Ikväll ska jag se estettreornas slutproduktion, "Sagan om Ingenting". Har hört att den ska vara hejdlöst rolig, så nu har jag höga förväntningar! Kommer kännas lite konstigt dock, det är ju VI som ska vara estettreor och spela massa föreställningar och ha kul!

Sen ska är Stina ensam hos Bollen, så hon har bjudit ut oss till Vallda och det blir nog lite film och spel och sånt. Trevligt trevligt!


Nu kan jag snart inte hålla mig

Vill dansa dansa DAAANSAAA!!!! Är jättejobbigt att bara titta på, särskilt när de gör saker till föreställningen, man vill bara hoppa in och lära sig allt NU och man känner att det är väldigt väldigt mycket att ta igen. Kommer sitta bredvid i morgon också, men från och med måndag är jag med och dansar och då vill jag lära mig alla koreografier med en gång!

Har räknat ut att om jag börjar på måndag var det ganska exakt fyra veckor sedan jag var med sist (i skolan iaf) och det är redigt mycket. Jag har missat hela fyra dansveckor! Kan knappt fatta det, men allt ska tas igen, nu är det hard work work som gäller! Snart får jag stå på scen igen!!!


Från "Törnrosa" som vi gjorde i 3:an


Äntligen tillbaka till skolan!

Äntligen tillbaka till skolan idag! Så kul att träffa alla igen! Det spritter riktigt i benen på mig när jag ser mina kära klasskompisar dansa, men jag vet ju att det är bästa att vänta ett tag.. Men jag känner mig inte sämre av att ha varit i skolan hela dagen så det är ju ett +

Känns helt sjukt att vi har sportlov om två veckor, jag har ju knappt hunnit börja efter jullovet!

Nu blir det uppdansning på GL ikväll, som jag ska hålla i som tur är och inte dansa. Alltid lite spännande och faktiskt ganska roligt att sitta och kryssa... ;)

Sista dagen hemma?

Börjar få seriööööst långtråkigt! Klart det är skönt att vara hemma och slappa, men tre veckor är lite mycket till och med för mig! Imorgon blir det definitivt skola, inte det roligaste att bara titta på, kommer vara så sjukt danssugen, menmen kanske kan börja dansa nästa vecka eller nåt....

Kännner mig ju helt okej så det är så svårt att veta när man kan börja träna igen! Har hört rätt många avskräckande exempel om folk som börjat för tidigt, t ex en tjej som fick körtelfeber i augusti, kände sig helt okej och började träna igen och hon fick tillbaka skiten och är fortfarande inte frisk :S Det får liksom inte hända mig!!!!!

Har varit sjuk aaaalldeles för länge..

..men nu är det på rätt väg igen!!!

Imorgon är det tre veckor sedan jag blev sjuk, har varkligen aldrig varit sjuk i närheten av så länge! Eller kanske typ förkyld, men inte riktigt sjuk iaf.

Men jag klarade av Sthlmshelgen 23-24 januari åtminstone, även om jag hade nära 40 graders feber när jag kom hem.. Men är så sjuuuukt nöjd med att jag åkte dit, så lite får man väl offra! Även om inte hälsan var på topp så var det lätt bästa gången jag träffat Mariette hittills! Vi i fancluben hade köpt en gitarrtårta till henne, som vi fick vara med och äta av och hon signerade mina bilder, även om det var efter mkt strul med hennes pennor som inte ville funka! Men hon var jättegullig mot mig verkligen och gav inte upp förrän hon hade skrivit på bilderna! Och vi fick sitta på vip-hyllan där Mariette och hennes gäng satt (fast sen kom det rätt mkt folk dit, men i början var vi ganska ensamma!). Sen var det också riktigt mäktigt när hela Kolingsborg, nära 700 pers, sjöng för Mary på hennes 27-årsdag!



Nu hänger jag o Mary ovanför min säng


På närmre håll så man ser att hon skrivit på bilden..;)


Sen dess har jag varit ganska dålig och varit på akuten två gånger. Andra gången fick jag reda på att jag har körtelfeber.. Men nu är det mycket mycket bättre så jag har sakta men säkert börjat göra saker igen!

 

Igår var jag till exempel på MaryJet-spelning (surprised?) i Halmstad. Bara en kortis, men ändå, det muntrar upp en sjukling på bättringsvägen! :D

Hon verkade känna igen mig också till min stora förtjusning. När hon sjöng kände jag att hon kollade på mig och log, men jag vet inte om jag inbillade mig! Sen var det signering och självklart gick jag fram. Jag hade inte med mig något hon kunde signera, så jag bad henne skriva på min arm.
-Har du duschat sen sist då? frågade hon.
Jag fattade ingenting, tänkte typ att hon tyckte jag luktade äckligt eller nåt!
-Eller har jag inte skrivit på dig förut?
Haha då fattade jag vad hon menade, om jag hade duschat bort den förra autografen!
-Jo det har du! svarade jag.
-Tänkte väl det, sa Mary lite lurigt.

Vet ju inte om Mariette bara chansade när hon sa så, men hoppas ju på att hon börjar känna igen mig!!

Sen kom Alisa med papper, om jag ville ha en autograf som inte gick bort, så jag fick med mig två, och det var nog tur, för det på armen är nästan borta redan!






Måste vara den snyggaste bilen jag har sett!



Mary <3



Det blir ingen skola imorgon, blir fortfarande för trött när jag gör saker och tror inte jag klarar så många timmar. På tisdag är det friluftsdag, så det går inte heller, men på onsdag ska jag nog dit och kolla läget!




 

 


RSS 2.0