David Lega

Igår kom David Lega till vår skola och gjorde en föreläsning och jag måste säga att det var nog den bästa, roligaste och mest intressanta föreläsning jag någonsin lyssnat på. Shit sicken humor han har killen! Är verkligen grymt imponerad. Han pratade i över en timme och det var inte tråkigt eller ointressant en enda sekund. Där har vi någon som verkligen har kämpat i sitt liv och lyckats med så mycket man aldrig skulle kunna tro var möjligt.


Back to reality

Då var man tillbaka i skolan igen efter en riktigt slapp vecka. Känns faktiskt inte så jobbigt nu, när man vet att man kommer slippa det för alltid om bara några veckor. Det är nästan så att man kommer sakna alla lektioner, eller kanske inte riktigt alla... Fick tillbaka mitt MaD-prov och var riktigt nöjd med resultatet!!!

Efter skolan blev det fika på Linnéas med Cissi och Martina och senare gick jag och Sandra på intensivjympa på Friskis. Jag funderar på om jag över huvud taget kommer kunna gå imorgon och ännu mer om jag kommer kunna dansa balett!

Fullspäckad dag

Den här dagen har det verkligen varit full rulle! 

Det började med spelning i Ale och det var Sandras första som tamburmajor. Hon var hur duktig som helst och passar perfekt som det! Många dansare även idag och jag drog med mina föräldrar för att filma och ta kort.





Sen bar det av tillbaka till Kungsbacka och jag hann faktiskt äta och ta det lite lungt innan jag, Sandra och Linda åkte ner till Fyren och genrepa inför Vårkonserten. Vi var där i två timmar och övade innan själva konserten började. Vi fick hoppa in och förstärka vokalensemblen, som passande nog skulle sjunga låtar vi redan kunde. Sen sjöng vi även en trestämmig låt tillsammans med blockflöjtsensemblen. Vi sjöng också en till låt, själva första delen och tillsammans med körerna andra delen. Allt gick bra och det var jättekul att vi fick vara med så mycket! Självklart hade vi fixat så allt vi var med på låg innan paus så att jag och Sandra kunde smita iväg till dansen när vi var klara...



Vi stressade in till Lisebergshallen och kom fram cirka 5 nummer innan det var vår tur, så det var inte mycket att spela på direkt. Det var bara att styla om oss till piloter så fort som möjligt och försöka värma upp så mycket vi hann. Själva dansen gick faktiskt riktigt bra och det var verkligen hur kul som helst, även om jag höll på att dö av andnöd efteråt!





Nu är jag sjukt trött efter denna dagen men jag har haft riktigt roligt!

Lisebergspremiär & Vallgatan

Då var premiären avklarad! Alltid kul med de första spelningarna, särskilt om det är såhär fint väder och så mycket folk både i orkestern och publiken! Nästan lite väl mycket dansare på Liseberg faktiskt för vi fick knappt plats.. haha. Men man ska ju vara glad så länge det varar, kan ju tänka mig hur många som kommer på båtspelningarna fram i juli eller augusti.






MaD och konsert

Äntligen har jag gjort det sista delprovet i MaD. Inte så lätt men skönt att ha det gjort, nu är det bara nationella kvar!

Musikarna har varit på turné hela veckan och avlsutade den med en spelning på Aranäs nu idag. Det var jättebra och hur fint väder som helst. Man märkte att det var lite sorgligt för dem att uppträda tillsammans för sista gången och jag fattar precis, för det var ju samma sak för oss när vi hade sista Törnrosa-föreställningen!










Gbg med Stina

Idag har jag fixat mycket saker vill jag lova! Först tränade vi inför vårkonserten för sista gången och nu sitter det verkligen!

Sen skaffade jag Telia max 25 så jag har till exempel gratis sms och det ska verkligen utnyttjas!

Efter det åkte jag och Stinis in en sväng till Göteborg. Jag köpte en ny kamera, som man kan använda under vatten. Blir perfekt i Ayia Napa! Sen hade jag egentligen inte tänkt att köpa något mer, men så hittade jag ett volanglinne som bara skrek mitt namn helt enkelt och så var det kört! Det blev även pilotglasögon till dansuppvisningen och en svart body.

Vi satte oss och tog en hamburgare på den nya Maxrestaurangen vid Gamla Ullevi och njöt för fulla drag av det härliga solskenet. En perfekt vårdag kan faktiskt nästan slå en varm sommardag i vissa fall!




Nivå

Passade på att gå ut på Nivå igår, eftersom vi var lediga idag! Riktigt lyckad kväll!












Daaaans

Tre stycken danslektioner idag! Räknar med grov träningsvärk imorgon! Det var riktigt kul faktisk att både hinna med balett, jazz och modern på samma dag, men man var ju rätt så trött det sista! Nu väntar två dagar då jag är helt ledig från skolan, så jag ska försöka passa på och vara lite effektiv och hinna med lite saker jag inte hinner annars. Försöka i alla fall!

Efter dansen gick jag, Stina, Frida, Rebecka och Dalia till Kungsmässan en sväng. Jag och Stina köpte en lite försenad present till Sabina. Jag tänker inte avslöja vad det är, men hoppas att hon blir glad. Sen hittade jag både armband och örhängen till balen, så nu är det bara skor och väska som saknas!

Sista träningen

Ikväll var sista dansträningen med discon innan uppvisningen. Vi ska vara piloter och kommer vara hur coola som helst! Hade först tänkt att ha helgröna overaller, men de var lite väl dyra så det får bli stora gröna skjortor och pilotbrillor istället. Kommer funka utmärkt, bara inte brillorna ramlar av.


Våra förebilder ;)

Körde dubbla sånglektioner även denna vecka, först min egen och sen Lindas, för att öva inför vårkonserten på söndag. Det börjar sitta riktigt bra nu så det ser ljust ut! Ska blir kul med konserten.

Den enda lektionen i skolan idag var matte, de andra är ju inställda tack vare pr-veckan. Imorgon blir det dock dans hela dagen. Det ska satsas ordentligt på teknik nu inför de kommande intagningsproven.

Shoppat

Tog en liten tur ner till Kungsmässan efter marschträningen. Skulle egentligen bara köpa en ny mineralfoundation, men det slutade med att jag dessutom kom hem med två nagellack, en klänning, en kjol och ett par blommiga leggings. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men i det här fallet kändes det ganska positivt, förutom för min plånbok då...

Filmen igår var verkligen hur bra som helst! Inte bara det att Zac var så snygg att man höll på att dö, den var även så rolig att man storknade av skratt! Är ganska säker på att vi var de som skrattade högst på hela bion, men ett gott skratt förlänger livet sägs det ju!


Dalia i Nordstan under en bild på hennes stora idol Caroline af Ugglas

Bio

Ikväll blir det bio i gbg med några av de bästa jag vet! Snacka om att vi kommer sitta och dregla över en viss Zac Efron...


Pr-vecka = Extra lov!

Nu i veckan som kommer har estettreorna pr-vecka och eftersom vi på dansinriktningen hade vår slutproduktion redan i december betyder det i stort sett en hel vecka med lov! Passar perfekt för mig, eftersom det är en del att planera nu fram till min födelsedag och studenten. Dock ska vi dansa hela tisdagen och i-valen slipper vi inte undan, men det kan man ju kanske överleva!

Pr-veckan in my <3 Haha

Löftadalens folkhögskola

Nu har jag och Dalia varit i Åsa en sväng och tagit en titt på Löftadalens folkhögskola, som har öppet hus nu i helgen. Jag hade skrivit ut en jättebra vägbeskrivning från eniro. Eller jag tyckte det i alla fall ända fram till den ledde oss i stort sett ut i havet. Tur att Bona och hennes mamma också skulle dit, så att jag kunde ringa dem och få en lite bättre beskrivning. När vi väl var där fick vi i alla fall prata med en danslärare från skolan och ställa en massa frågor. Det verkar faktiskt jättebra och inte alls några problem att pendla mellan Varberg och Kungsbacka. Dock berättade hon att de brukar ha runt 90 sökande varje år och bara 20 platser. Det kan bli tufft! Jag har i alla fall bestämt mig för att söka i år och gå på audition, även om jag inte vill gå där förrän nästa år. Hade varit hur kul som helst att verkligen bara dansa i skolan under ett helt år.




Igår blev det lite filmkväll hos Dalia. Vi såg Smala Sussie, som jag måste säga var en väldigt speciell film. Väldigt rolig emellanåt, men också oerhört konstig. Har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag gillar den eller inte.

Armband

Det här armbandet var ett av dem som Josefine gjorde som projektarbete. Hur fint som helst tycker jag och kunde därför inte låta bli att fråga om jag fick köpa det, vilket jag fick! Jättekul att veta att jag har det enda exemplaret. Cissi tyckte också om det, så hon gjorde en beställning på ett liknande. Affärerna går bra nu Jusse!



Har nu tagit det första staget mot min student/bal-bränna. Cissi och Elin skulle sola på håltimman, så jag passade på att följa med. 20 kr kostade det bara, eftersom stället var nyöppnat, så det var ju som hittat!

På dansen hade Tina fått för sig att filma oss. Vi fick kolla på det sedan när lektionen var slut och man hittar verkligen många tekniska brister när man granskar sig själv. Såklart fanns det även mycket som såg bra ut, men det är ju alltid lättare att fästa sig vid det negativa av någon anledning. Jag tror i alla fall att man lär sig mycket på att se sig själv och det är ju lite roligt också. Blir nog dock lite värre om Jonas bestämmer sig för att filma baletten...

Snart slut...

Nu märker man verkligen att det inte är långt kvar av gymnasiet. Prov och arbeten börjar tunnas ut och det går nog inte en dag utan att man diskuterar kring balen eller studenten. Nu har vi i alla fall fixat en utspringningslåt som alla verkar vara ganska nöjda med och som jag själv är riktigt nöjd med faktiskt! Vi har också bestämt det mesta om champagnefrukosten. En efter en berättar om sin bal- eller studentklänning och vi kan också konstatera att det här med att gå ur gymnasiet visst kostar en mindre förmögenghet... Men när man står där på flaket på sudentdagen, eller i badhusparken innan balen tror jag det är värt varenda krona, eller jag hoppas det i alla fall!

Nu har det äntligen kommit upp sådana där lappar som förr alltid varit så irriterande, men som nu helt plötsligt blivit riktigt trevliga.



Treorna har 28 dagar kvar till studenten (vet inte om det är 28, men något sådant)

Hur många dagar har DU kvar?




Jag, Stina & Bruno

I omklädningsrummet vid gympan gjorde jag och Stina en väldigt trevlig ny bekantskap, nämligen med den säkert 4 cm stora spindeln Bruno. Vi spenderade säkert en halvtimme ihop och det var inte lite spännande vill jag lova! Den bjöd på många gälla skrik, eftersom både jag och Stinis tyvärr lider av grov spindelfobi, men med tanke på omständigheterna kom vi ändå ganska bra överens! Sen blev han lite oberäknerlig, så han fick sitta under papperskorgen så att vi visste var vi hade honom. Ingen behöver dock oroa sig för hur käre Bruno har det nu, för tack vare Dalia och Eléa är han efter dagens strapatser tillbaka i sin naturliga miljö!

Sen släpptes biljetterna till studentfesten idag och det var faktiskt inte alls särskilt mycket folk, så det var inga problem att få tag i någon! 29 skoldagar kvar var det någon som sa.... Kan knappt tro det!

Hemma igen!

Då var man tillbaka i Sverige igen. Sandra och jag har haft det hur bra som helst i Schweiz och vi som till viss del hade räknat med en vinterkall skidsemester fick i stort sett sommarväder hela veckan. Som tur var fanns det ändå en del snö kvar i bergen, även om den var väldigt blöt och tung, så mycket skidåkning blev det i alla fall! Jag berättar inte så mycket mer, utan låter bilderna beskriva istället!


På promenad vid Zürichsjön


Shoppingrunda i Zürich


Sandra uppe i bergen


Seraina och jag på påsk


Jag, Sandra och Seraina lyckades färga äggen såhär snyggt!


Schweizisk påsk = mycket choklad

Sommarjobb

Nu tror jag äntligen att det är fixat med jobbet! Känns som en sten som fallit från mitt bröst (eller hur är det nu man säger? Haha). Hur gött som helst att få det avklarat innan jag reser bort! Inget är i och för sig bestämt än men nu har jag åtminstone gjort vad jag kan och "någonting ska vi nog kunna hitta åt dig" låter ju väldigt hoppfullt, i alla fall med tanke på att de inte ens har satt igång med planeringen än och därför inte kan ge ett bestämt svar.

Nu är det baby goodbye för min del, för om två timmar bär det av! Se upp alla schweizare here we come...

Schweiz imorgon

Nu bär det av till Schweiz för mig och Sandra imorgon! Det kommer bli en blandning av vår och vinter och vi kommer hinna med både storstadsshopping och skidåkning. Sen får jag ju träffa hela tjocka släkten med. Längtar längtar längtar!


Kladdkakebuffé

Idag har vi haft kladdkakebuffé hos Issa! Mycket blandat resultat på kladdkakorna måste jag säga. En del blev riktiga 10-poängare, medan andra inte riktigt blev som man hade tänkt sig. Mitt "chokladmousse" slog ju ändå det mesta! En sak är säker i alla fall och det är att jag inte kommer äta kladdkaka på ett tag nu. Hur gott som helst men efter en hel buffé går det knappt att se åt något ätbart!


Exakt som på bilden eller?








Sista påsklovet

Jaha då har man visst sitt allra sista lov... Känns ju lite sorgligt! Större delen av påsklovet kommer jag och Sandra spendera i Schweiz, så nu får jag se till att få mycket gjort innan tisdag, då vi åker! Kommer ju endel stora inlämningar och grejer direkt när skolan börjar om jag säger så...


Destruction song

Härligt lång sovmorgon ända till klockan 13.00 idag. Då började dansföreställningen Destruction song, som vi skulle kolla på. Ungefär halva tiden gick ut på att de pratade om och visade hur man kunde uppfatta koreografin på olika sätt och så vidare och det hela kändes väldigt humoristiskt. Antagligen var det för att högstadieeleverna inte skulle tröttna, men det hjälpte tyvärr inte. När dansen väl satte igång kunde de verkligen inte hålla tyst. Jag trodde jag skulle bli helt galen. Sjukt dumt och naivt att tro att de skulle klara av att gå på en modern dansföreställning. Jag är ju själv inte jätteförtjust i att se på modern dans, men tror faktiskt att jag hade kunnat uppskatta detta om det inte hade vart för dessa otroligt störande moment, också kallade högstadieelever. Självklart var det inte alla som höll på, men alldeles på tok för många.




Ledig idag!

Idag har varit en riktigt slapp dag. Eftersom vi redan har gjort våra nationella prov i svenska var alla som inte hade omprov lediga idag. Hur skönt som helst med en extra sovmorgon mitt i veckan. Sen råkar det ju vara så att vi börjar 13.00 på torsdagar så det blir en till imorgon!

Jag har tagit det jättelugnt och bland annat börjat skriva lite på min projektrapport. Dalia kom förbi en stund, för hon skulle låna mina skidor över helgen. Det matchar perfekt, för hon kommer hem på söndag, och på tisdag behöver jag själv dem, eftersom jag åker till Schweiz. Så det blir perfekt att jag får dem tillbaka på måndag.

Nu ikväll var det rep med Göta Lejon. Linda och Bona verkar ha värsta idén om en alternativ uniform som dansarna ska ha på den nya dansen vi ska göra till Elvis-medleyt. De verkarde vara väldigt seriösa med idén, så vi får väl se hur det blir med den saken! Jag har dock svårt att se oss byta om mitt under en spelning bara för en låt, även om det lät väldigt snyggt.

RSS 2.0