Ack vackre yngling!


Var hos Beckis idag på fika o kollade på vår musikal från 3:an, lite nostalgi!


Privatlektion

Näst intill privatlektion ikväll på dansen, vi var bara 4 stycken. Snacka om att man får ut mycket för pengarna när man är så få med en så gryyym lärare! Då hinner hon ju verkligen korrigera alla noggrannt! Jättekul, men ack vad vi fick kämpa! haha


Feeling dizzy

Hände något jätteläskigt på dansen ikväll. Efter de första övningarna började det bara flimra framför ögonen på mig, precis som när man reser sig för hastigt, bara det att det inte försvann efter några sekunder. Och sen slog det lock för öronen så jag hörde typ inte. Har aldrig svimmat eller något sådant i hela mitt liv så är inte van vid att sådana saker händer. Fick sitta ett tag, ta lite vatten och lite luft och sen var det som tur var som vanligt igen. Vet inte om det kan vara någon biverkning på penicillinet kanske!? Läste i alla fall att man bland annat kunde bli illamående och dålig i  magen av det, men kommer inte ihåg ifall det stod något som liknade detta. I övrigt var det i alla fall en jätterolig dansklass! Har missat den några veckor i rad nu så det var ett tag sen. Men vi började på en ny koreografi, som råkade vara den vi gjorde på audition i våras, så med bara lite uppfriskning av minnet satt den som en smäck! Ska nog gå på samma klass imorgon igen. Första gången jag kan dansa på en tisdag, eftersom Funkykidz har slutat nu. Dessutom är det bara två veckor kvar på terminen, så tänker passa på att ta alla klasser jag kan!


Julsånger

Håller på att välja ut julsånger! Ska sjunga i kyrkan på annandagen och ska få fram 3 stycken sånger att famföra. En som jag har bestämt redan från början är Peter Jöbacks Viskar en bön. Den är verkligen jättefin och inte alls uttjatad. Kanske inte den mest självklara jullåten, det är liksom ingen "god jul jesusbarnet är fött", men på något sätt blir den väldigt julig ändå. Sen tänkte jag köra på en riktig klassiker, Jul, jul strålande jul. Alltid bra att ha ett säkert kort som alla känner igen. Den sista är lite svårare att välja ut, men just nu lutar det mot En stjärna lyser så klar. Tänkte köra den på engelska, men bryta av med en tonartshöjning till sista versen och då även byta till svenska, det kan nog bli snyggt. Har även lyssnat mycket på den norska versionen idag, jättevacker, undrar om inte originalet kanske till och med är på norska? Men det kanske blir lite väl ambitiöst att sjunga på 3 olika språk i samma låt och det kan ju dessutom låta lite sisådär med uttalet!



Denna är visserligen dansk, men typ samma text som den norska


Var i näsan

Har hunnit med en massa de senaste dagarna! Återträff i Bjärnum, en tripp till Stockholm, massa dans, sista sånglektionen, hälsa på Kajsa på Orust, shopping, läkarbesök och en hel del annat! Går även på penicillin nu, inget allvarligt, men hade tydligen var i näsan och infektionen skulle läka ut fortare med tabletter. Har dock aldrig smakat så äckliga tabletter förut! Blääää! Jag vet, det är inte meningen att man ska smaka, bara skölja ner med vatten, men så fort man lägger en på tungan sprider sig smaken direkt och går inte bort!

Nu blir det i alla fall film med Dalia ikväll! :)


Jag med Bjärnums egna Black Swan


Brunögd brunett / Blond och blåögd



Samma tjej, samma plats, samma kläder, men 11 dagar emellan...


64 klasser senare

Tänk, nu är jag helt klar med mina Funkykidz-klasser denna terminen, 64 stycken blev det totalt. Det enda som är kvar nu är showen i Varberg, som är i början av december. Har träffat så otroligt många mysiga ungar och har haft jätteroligt under hösten, även om det har känts lite tungt vissa stunder när man har stött på hinder. Men man lär sig ju att hantera olika situationer ju mer man övar och det mesta har gått väldigt väldigt bra!

Idag blir det personalfest med hela gänget från Signes! Trerätters middag på Hotell Halland för bara 70 kr, det är minsann inte illa! Och maten där är ju inte fy skam heller, det fick vi smaka när vi bode på hotellet under våran hektiskta tid med Luciatruppen 2007.


1000-bitarspussel som jag la klart igår kväll


Fika

Fikade med Sandra, Issa och Bona ikväll. Första gången alla fyra var samlade på myyyycket länge, säkert två år sedan sist! Väldigt trevlig kväll!


Stiliga pojkar på Kungsbacka Teater





Hotter than fire

Åhhhhh är så nöjd med dagen! Det var allt lite spänt och pirrigt innan! Allt kan ju hända när man jobbar med barn liksom! Men det flöt på kanon, alla barn var såååååååååå duktiga, jag var megastolt över mina grupper och så himla imponerad av de andra. Och Eric Saade var verkligen en positiv överraskning. Att han är olagligt charmig och dansar bra visste jag ju redan, men har tyvärr fått ett väldigt divigt intryck av honom. Men han var så himla gullig och trevlig i sina mellansnack och sa verkligen fina saker till barnen och sådär, så någon divighet märkte man inte av där i alla fall! Och han körde en väldigt avskalad version av Manboy och där hörde man att killen kan faktiskt sjunga väldigt bra egentligen, bara han inte flåsar runt och kör för mycket dansmoves. Så jag gissar att man inte kan få både och, både en fartfylld dansshow och skönsång på samma gång, men okej jag överlever! Kommer förresten somna med Hotter than fire trallandes i hjärnan..


I'm here to dance, dance

Den här veckan har det blivit lite av varje. Jobb både på Signes och Funky i tisdags, Ullared igår med mamma och sen stepp på kvällen och idag en lunch med Carell, sen sånglektion och slutligen jazz. Så blandad kompott!

Imorgon är den stora dagen för alla Funky-barn i Kungsbacka och Särö. Det är nämligen den stora avslutningsshowen där alla får visa vad de lärt sig under terminen och showen gästas även av ingen mindre än Eric Saade. Hoppas verkligen han kör nya låten Hotter than fire!


Party rockers in the house tonight

Gjorde ett nytt försök idag med Stina på gymmet, vi får väl se om 1-2 dagar vad resultatet blir. Tog det betydligt lugnare när jag tränade insida lår i alla fall så tror inte att de är i fara! Men alltid dyker det väl upp något annat, hoppas bara inte på samma smärta som förra veckan. Jag vet jag låter jättemesig, men det var ingen vanlig hederlig gammal träningsvärk!

Har precis haft genrep med min äldsta dansgrupp inför showen på fredag. De var verkligen jättebra, jag blev så himla stolt. Kanonbra på både dansstegen och att hålla placeringarna, inte illa!

Nu laddar vi för fotbollsgalan!


Sista lektionen

Då var terminen slut på Funkykidz Kba, bara genrepet imorgon kvar och sen showen förstås! Det har gått väldigt fort och varit jätteroligt! Fick massa mysiga kramar idag av alla fina elever. Och det sötaste var att en mamma till en liten 3-årig flicka berättade att dottern brukade leka hemma att hon var jag och ha danslektioner för lillasyster, 1½ år! När man hör sådant bli man alldeles varm i hjärtat, man får liksom bekräftelse på att man gör avtryck hos de små liven!


You try to be proud of who you are, but still you gotta let those teardrops fall

Ulrik på hemmaplan ikväll. Kungsbacka teater helt fylld av barn och tonårstjejer och deras mammor och mormödrar, och så jag och mamma förstås! Bäst på kvällen var Boys don't cry, inte helt oväntat, men hörde en hel del andra bra låtar också, som helt klart ska letas upp och lyssnas mer på! Kunde inte låta bli, utan ställde mig i kö för att få en autograf efteråt, tyvärr var det för lång kö för att han skulle hinna med kramar, menmen fick prata med pojken i alla fall! Beundransvärt att han stannade kvar för att träffa alla. Han är ju lite liten än så länge, men om några år så ;) Haha! Bra kväll!


Moa Fucking Lignell

Alingsåsbruden ägde ikväll, helt klart. Kändes nästan som att hon redan hade vunnit när hela juryn reste  sig och vi satt där i soffan med rysningar över hela kroppen!


Kenny!!!!

Åh vad bra filmen var igår! Och helt klart gjorde min framtida man Kenny Wormald sitt till! Shiiiit asså! Sen blev det ännu mer film hos Jimmy, där vi kollade på Sherlock Holmes. Störande bara att jag var tvungen att gå till sista pendeln typ 10 min innan filmen slutade, men som tur var fick jag slutet redogjort via sms så det var lugnt!

Ikväll blir det middag och Idol hos Dalia tilsammans med några härliga brudar! :)


Bomont, var i helsike ligger Bomont?

Ikväll vill jag vara loose, footloose! För ikväll ska jag, Jimmy och Lisa på bio och se den nya Footloose-filmen. Wiiiie! Lite speciellt såklart eftersom vi hade med ett utdrag ur den musikalen i vårshowen. Och Kenny Wormald, som spelar Ren, är helt otroligt snygg, såg honom i Center Stage 2 och höll på att dö! Filmen har inte fått jättebra recensioner, men jag kan inte hjälpa att ha höga förväntningar ändå, om inte annat för igenkänningsfaktorn!

Fick förresten precis ett erbjudande om jobb i december, men var tvungen att tacka nej. Det var som julkortssorterare 10 dagar innan jul. Det lät visserligen som ett bra extrajobb, men man var tvungen att kunna jobba ALLA dagar, kvällar eller nätter under perioden och det går tyvärr inte ihop med min planering. Har ju bland annat redan tackat jag till flera tider på Signes och har lite annat i kikaren också, så det fick bli ett nej. Det tar alltid emot att tacka nej till ett jobberbjudande, men jag får se det som att det var kul att bli tillfrågad!


Satans träningsvärk!

O M G!!!!!!!!! Har aldrig haft så här ont i musklerna i hela mitt liv! Det började lite oskyldigt med gymmandet i måndags. Visst tog man i ordentligt, men inte hade jag kunnat tänka mig att kroppen skulle slå bakut på detta sättet. När jag kom hem från dansen igår kväll var det bara helt stört, vilken smärta i insida lår. Jag visste liksom inte hur jag skulle ta mig från matbordet till duschen utan att typ gå sönder. Och hela dagen idag har det värkt och plågat mig. Jag hade dock bestämt mig för att ta en dansklass ikväll, tänkte att det brukar ju alltid kännas bättre när man kommer igång och rör sig och blir varm, men njaaa vet inte direkt om det funkade ikväll. När vi skulle stretcha med benen i 2:a position måste jag ha sett ut som ett riktigt skämt. Bara att öppna benen till 90 graders vinkel gjorde så ont att jag ville skrika. Men jag klarade att vara med hela klassen i alla fall, även om alla rörelser inte blev så smidiga. Så, skönt att få klaga av sig lite grann och för hoppningsvis även få lite medlidande från er mina kära vänner! Upp till 5 dagar har jag hört att räningsvärk kan hålla i, men låt oss hoppas att denna blir kort och intensiv!


Du hade nog inte sett så glad ut tjejen om du visste vad som väntade!


RSS 2.0